Nie som pripravená

julinka12
17. sep 2022

Dobrý večer píšem zasa ja. Píšem ohľadom toho bývania vedľa svokry v mobilnom dome. Niesom na to zvyknutá ani pripravená mám 17 priateľ si to prestavuje ako sa mu zachce že kúpi mobilný dom, jeho mama mu to povolí postaviť si ho na jej pľaci atď...
Lenže proste ja nechcem bývať vedľa niekoho chcem byť samostatná a rozmýšľam že v budúcnosti si radšej sama pôjdem do podnájmu. Býva s mamou má 24 ja bývam ešte s mojou rodinou. Spýtala som sa iba tak že prečo nie u mojich rodičov povedal že nie že keď ho milujem tak ho mám rešpektovať a pôjdem bývať k ním. ( Vedľa mojich rodičov by som aj tak nehýbala každé dieťa sa chce osamostatniť). Že pôjdem pracovať že už nebudem pomáhať rodičom keď budú potrebovať atď... Že kúpil kvádre okná, že pomohol vystaviť stenu na dome aby som už ja odtiaľ šla bývať. Proste niesom na to že budem vedľa niekoho bývať aj keby sú to moji rodičia tak nie. Mám rada pokoj, kľud proste. Hovorím to priateľovi len on si trvá na tom svojom. Chce to dať dozadu na pozemok kde sa prechádza hneď na ulicu kde je plno rómov atď... Akože aj ja som, lenže to ako vyvádzajú po celej ulici takto vychovaná niesom. Poraďte prosím ako mu to mám už povedať keď si trvá stále na tom svojom. Ďakujem za každú odpoveď

tosomja
17. sep 2022

@julinka12 veď do 18r možno ani spolu nebudete. A ten dom bude jeho, či vás? Pozemok bude aj váš, či len jeho mami? Ja by som nešla nikde kde by som už nefiguroval ako majiteľka/spolumajiteľka

pribinak
17. sep 2022

@julinka12 tvoj priateľ tá pekne manipuluje

dzulli1980
17. sep 2022

Joj dievča zlaté, ber nohy na plecia ... ešte nič a už Tebou frajer manipuluje ... to nie je ten správny typ pre normálne fungujúce manželstvo/partnerstvo.

kitycat
17. sep 2022

Stale cakam, ake kvality ma tento chlapec, ktory vas chcr nastahovat do mobilneho domu k mame na zahradu, kde este maju aj exekucie. Ten tvoj priatel nahodou nema za usami?

A ak by si nahodou nevedela, tak s chlapcom sa da aj rotist a najst si niekho ineho... Nie si povinna byt s chlapom, co sa o teba zacal ako tak zaujjimat a vas vztah chce tymto sposobom posuvat dalej

viestta
17. sep 2022

@julinka12 porozmýšľaj ci vôbec chceš taky vzťah. O rok, o dva, o pät, s malým dieťaťom a jedným príjmom. Obávam sa, že ty chceš utiecť od rodičov. S hocikým a hocikde. Miesto toho aby si si užívala najkrajšie roky života, mladosť, slobodu, voľnosť sa ideš zviazať do vzťahu bez perspektívy. Ten tvoj chlap je naivný, neprakticky a neviem ci je aj dostatočne zodpovedný aby zakladal rodinu. Iste je, že nateraz nie je schopný zabezpečiť vám ani samostatné bývanie.
Ináč ten mobilný dom to nie je miesto kde sa dá žiť. Neviem ci si pán uvedomuje koľko bude stáť dom, koľko bude stáť všetko aby ste ho vôbec mohli niekde polozit a ci vôbec tuší napriklad koľko bude stáť takú búdu v zime vykurit.
Nie, nie ste ani jeden pripraveni na život. Treba počkať a keď vám to vydrží, tak riešiť bývanie.

anabel2341
17. sep 2022

@julinka12 ja som mala 17 keď som sa odsťahovala stým že školu dokončím a keďže to bolo v tom meste kde býva priateľ, a jeho otec nám dal do prenájmu byt a nie žiadny imobilný dom na záhrade to by ma mama nepustila, dokonca my mama prispievala keď som bola študent a nemusela pretože cez leto som bola na brigáde a priateľ pracuje a každý víkend sme chodili k nej na obed ak sme neprišli prišla ona, priateľova mama je super žena ale bývať snou by nebolo ideálne pretože každý má svoje zvyky atď s priateľom sme si nastavili pravidlá čo bude robiť on čo ja pomáhal s učením a teda tie financie si si istá? Pre nás to bolo ťažké na začiatku pretože stretnúť sa vonku ísť na malinovku je iné ako bývať s frajerom najprv sme všetko utracali za blbosti asi 3 mesiace a potom sme sa naučili šetriť odkladať si a mať a boli také časy že sme si musela aj od rodičov požičať není to med lízať na začiatku pokým sa naučíte žiť spolu postupne sme sa naučili všetko až nakoniec som rada že som sa osamostatnila ale ja som mala oporu priateľovi nerobil si zomna služku a to som Rómka a viem že rómsky chlap nepohne metlou ;) ja by som nešla bývať na tvojom mieste počkala by som však koľko ste vlastne spolu ? Alebo by som to vyskúšala ale neviem nesedí my to už teraz chce všetko po svojom, a tvoj názor nechce počuť ja by som s takým nemohla byť však ste dvaja rozmýšľame dvaja keď chceme spolu bývať tak rozumne a keď príde dieťa to stále budete chcieť byť imobilnom dome ? Aspoň sa chráň keď už nič iného ak chceš napíš môžme pokecať

danieladeley
17. sep 2022

mas 17!!!! boze moj, 17!!!! dorob si skolu, chod na vysku, zarob si nieco, vyskusaj pracovny zivot, cestuj, objavuj a nie sa zadebnis v zivote s nejakym podivnym manipulatorom. Cely zivot pred sebou a ty rozmyslas o usadeni sa??? To vobec nic viac nechces od zivota?

anabel2341
17. sep 2022

@danieladeley pokiaľ to nevyskuša nepochopí a zjavne s týmto chlapcom to bude mať ťažké imobilnom dome už keď chce ísť bývať s priateľom tak rozumne! Veď kde sú rodičia že ju pustia tam bývať ved aja som bývala 17tke sama ale určite nie takýchto podmienok s manipulatorom pri ktorom by som musela furt kyvat hlavou aby bol spokojný..

marca12
17. sep 2022

@julinka12 v 17tich by si mala mat ine statosti ako sa trapit myslienkou ako gazdujes na svokrinom pozemku a byvas v mobilnom dome. Mas este dost casu,nenechaj sa dotlacit do takehoto vztahu,kde partner neberie tvoje nazory. Pripada mi velmi jednoduchy,porozmyslaj este nad vyberom zivotneho partnera.

cubo2
18. sep 2022

Celý tento nápad, bývať v mobilnom dome na záhrade u priateľovej mamy je hlúpy, určite do toho nechoď.

Ale iné som chcel hlave - ak budeš niekedy od muža počuť, také reči, že "ak ma naozaj miluješ, tak potom spravíš toto a hento" - tak buď na pozore! Toto je sprostá manipulácia, kde sa muž snaží presadiť svoje záujmy cez tvoj nesúhlas akože v mene "lásky". Bacha na to! (Píšem o mužoch, ale je to univerzálne, ženy vedia mužov manipulovať tiež)

mariejenka
18. sep 2022

Co ja viem od kamaratiek romiek,este ked sme boli cca 15-16 ročne,tak dievčatá su od mala ucene hladat si chlapa čím skôr (vraj sa rodi viac dievčat,ako chlapcov) a potom si najst takeho co sa postará o rodinu,a aj je šukar(pekný,aby nedošlo k nedorozumeniam,ano😀✌️).
To isté majú aj chlapci,ze vybrat si peknú, čistotnu. Ich slová.
Ale uz je iná doba, veľa rodičov romov chce aby ich deti študovali, sami maju stredné skončené,aj VS . Najhoršie su na tom segregovane osady,ale to uz je iná tema.
Ty moja milá Julka,sa určite nestahuj nikam,aj keby ti co sľuboval,alebo ta citovo vydieral, ze ked ma milujes pojdes. Nie. Mas 17, chces si dokoncit vzdelanie.
O co mu ide? Aby si čím skôr mala s nim deti,a aj príspevky od štátu? Prepac že hneď takto rozmýšľam,ale v okolí mam asi 2000 takýchto prípadov.

1ryba
18. sep 2022

@julinka12 On si to bývanie v mobilnom dome ešte rozmyslí, keď zdvihnú ceny elektriny.

ysseba
18. sep 2022

@julinka12 Haha, že keď ho miluješ máš ho rešpektovať a máš ísť bývať k nim? Veď to je čistý manipulátor, veď to ťa normálne citovo vydiera...
Áno, rešpektovať toho druhého je základ vzťahu, ale je to trochu o niečom inom. Je to o tom sadnúť si, porozprávať sa ako si to predstavuje jeden, ako druhý a nájsť kompromis a nie toto - že tebe sa to nepáči a on ti povie, že ak ho miluješ máš to tak urobiť proti svojej vôli.

terezka1947
18. sep 2022

@julinka12 úprimne?čítala som iba po "mám 17r".
Načo chces v 17r.zacat s niekým bývať?komplikovať si život?
Ries školu,spoznávajú život,spoznávaj iných chlapcov,nájdi si ty sama miesto v živote.
Takto si ten život zbytočne komplikujes.

elizabet173
18. sep 2022

@julinka12 tvoj priateľ ťa vydiera, nechoď do toho, do čoho nechceš ísť. Tiež mu môžeš povedať, že ak miluje on teba, bude rešpektovať to, že ešte nejaký čas chceš bývať u rodičov a ak chce byť s tebou, jedine v byte, alebo dome ale na vašom pozemku. Predpokladám, že onedlho nebudete spolu vôbec a nebudeš musieť riešiť nič. V 17 by som si užívala život, študovala, brigádovala, plánovala, kde budem cestovať, aké handry a šminky si kúpim, nie bývanie v mobilnom dome vedľa matky frajera, veď to je na hlavu, Som rada, že ti predošlá téma otvorila oči, prečo by si mala viesť domácnosť od svojej 18? Frajer potrebuje lacnú pracovnú silu a pravidelný sex. Ty máš v rukách neuveriteľné bohatstvo - svoju mladosť, prečo by si sa mala vzdať svojej slobody v 18? Máš času a času

jaskolka
18. sep 2022

Máš 17.Co som pozrela tvoje viaceré témy, celkovo vzťahy mate zvláštne, nielen ty s frajerom, ale aj medzi rodičmi a (potenciálnymi) svokrovcami.
Mobilný dom nie je dlhodobé bývanie, ani sa nedá len tak presúvať na hocijaké miesto. To nie je maringotka
Na tvojom mieste považujem celkovo nad tým vzťahom. Skutočne sa chceš takto uviazať v 17 rokoch?
To, že ine Romky sa vydávajú ledva 18 ročne, neznamená, že aj ty to máš tak urobiť.

nurielka
18. sep 2022

@1ryba on ho postavi, ale elektrina bude vypnutá..😐

@julinka12 sama vieš, že nie si na to pripravená, chceš sa osamostatniť, dokonči školu, sprav si rozhľad, chápem správne že ho miluješ.. ale keď miluje on teba nebude ťa NUTIT aby si išla bez školy, a bez deraveho grosa odkázaná len na neho. Tiež mi to pripadá, že ťa chce rýchlo bez rozmýšľania dostať keď nie do mobilneho domu tak do domu svojej mamy a urobiť deti a ty budeš poslušne sedieť na riti..
Vie že si mladá, že si naivná, že nemáš prehľad a naozaj nemáš. Keď budeš mať 25 oveľa viac pochopíš, preto chce teba, lebo si pre neho ako 17 ročná čo veľa veciam nerozumie... že peniaze nepadajú z neba.
Uvažuješ správne. Povedz mu, nech si stavia kde chce, ale BEZ TEBA. A ak ťa miluje tak ťa nebude nútiť. Vieš toto je vážne, a nie je to láska ak ten druhý tlačí toho druhého do niečoho čo nechce. On ma vidinu asi takú, postaviť dom a popritom ti spraviť deti aby si mu neušla..
A mimochodom sú iný, ktorý ťa vedie rešpektovať a robiť kompromis. On nechce.