Nový partner a moje dieťa

lulusiq2512
8. feb 2022

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na názor alebo možno skôr aj skúsenosť. Mám priateľa cca 8 mesiacov. Syn ma 4 roky a teda ide mi o vzťah medzi vašimi novými partnermi a vašimi deťmi. Vždy to nieje ono. Chvilu je to fajn potom príde zas niečo kedy syn s nim odmieta byť.. bola som so synom sama nieje zvyknutý na ďalšiu osobu a hlavne priateľ ma vybudovaný rešpekt čo ku mne malý moc nemá ( nepočúva). Je tu niekto kto ma podobný problém a možno nejaké rady alebo ako dlho to trvalo. Ďakujem za odpovede, hlavne od tých ktoré si tým prešli.

panelacikova
8. feb 2022

@lulusiq2512 ak má priateľ vybudovaný od malého voči sebe rešpekt, toto určite nepodrývaj. naopak, podpor vždy priateľa (ak to teda medzi vami klape a plánujete vážne reálnu budúcnosť a ak je teda OK, že jeho výchova nie je nejaká divná alebo úchylná). jednoducho hrajte rovnakú melódiu. chlapec postupne pochopí. u nás to bolo všelijaké, muž tiež dosť prísny, dcéra paličatá, ofučaná (to bolo pred 5 rokmi), no ja som nepoľavila. muža som vždy podporila a naopak, dohovárala som dcére (tá mala vtedy ale 7 rokov, čiže už dosť "neskoro" na nejaké extra zmeny v prístupe k nej). ale podarilo sa. dnes ho rešpektuje, má ho úprimne rada, aj on zmenil svoj prístup, nie je až tak prísny, skôr kamarátsky, našli si k sebe cestu. no a dcéra, ak by si mala vybrať, s kým strávi čas, či s ním alebo vlastným otcom, brala by súčasného muža (nazvime ho otčima) 😀 jednotná výchova bude veľmi dôležitá, dieťa si zvykne, neboj. ak by ho náhodou "kazil" tvoj ex, ani z toho si nerob hlavu, chlapec pochopí, že u ex môže, u vás dajme tomu nie.... chápeš. bude mať stanovené nejaké pravidlá a naučí sa. má len 4, máte ohromnú šancu z neho vychovať fajn dieťa, ktoré bude rešpektovať vás oboch. len sa na tom dohodnite spoločne, čo a ako, odkiaľ pokiaľ a spoločne to aj dodržiavajte. a ver mi, budú aj slzy, aj u nás boli. keď zrazu zistila, že nemôže papuľovať komu sa jej zachce.... to boli ťažké boje, lebo u nás ju ex a jeho rodina neúmerne rozmaznávali a my sme dali nejaké pravidlá. no ale, naučila sa. našťastie 🙂 držím palce.

horalka1986
8. feb 2022

Nenapisla si ako dlho sa poznaju a ci zijete spolu. Ja som si s tym presla a za seba aj za muza mozem povedat, ze kto chce z jeho strany len trpezlivosť. Co je dolezite, ziadne podryvanie autority, budte za jedno a hlavne aby maly necitil ze nieje jeho. Moj muz napriklad nikdy nepovie pred nikym ze chlapci su moji. Vola ich ze su to aj jeho deti a aj oni to tak vnimaju.

deti95060810
8. feb 2022

zažila, len u nás bola situácia troška iná... syn už mal 11 r. a môj manž. si u neho nebudoval autoritu, ale kamarátstvo. celý ich vzťah bol a je aj doteraz postavený na kamarátstve... syn je už dávno dospelý muž, takže a mm spolu pozerajú šport a pijú pivo...
manžel sa nikdy nestaral do jeho výchovy - nato boli iní ľudia v rodine. zato do výchovy našich dcér "mekoce" neustále...

hesloveslo
8. feb 2022

Neviem ale mala by si sa venovať synovi a nie chlapov naháňať. Nechápem tento trend mať chlapa za každú cenu.

jana_eyre_2
8. feb 2022

@hesloveslo chlapov naháňať, to.si z ktorej vety vydedukovala že naháňa chlapov?

Takmer každá žena túži po normálnom správnom.partnerovi v živote a po normálnom rodinnom živote pre svoje deti, nie je na tom nič nenormálne.. keď ma niekto dieťa a nevyšiel mu vzťah tak už má ostať navždy sám?
To nie je žiaden trend, to je úplne prirodzena vec..

kamatopo
8. feb 2022

@hesloveslo autorka nemá nárok na kompletnú rodinu??? Podľa mňa to nie je o tom mať chlapa za každú cenu no mať niekoho koho milujem a zdieľam s ním všetko. Čo varí zanedbáva dieťa??? A čo keď vyrastie potom si už bude môcť niekoho nájsť???

kamatopo
8. feb 2022

Ja som si prešla tiež niečím podobným. Syn mal osem. Môj súčastny manžel je skôr preňho ako kamarát. Nikdy som ho ani nenutila ho volať otec. A vďaka tomu že som si našla muža má môj syn sestru s ktorou má krásny vzťah. Sme proste šťastná rodina a neľutujem že som do toho išla. Držím ti palce nech ti to vide a budete aj vy šťastná rodinka.

lulusiq2512
autor
9. feb 2022

@horalka1986 ano žijeme spolu a poznajú sa teda ten čas čo spolu sme. Moj ex s ktorým syna mam nezasahuje do ničoho resp. Ani sa nestretavaju ani nič.

horalka1986
9. feb 2022

@lulusiq2512 tak pokial ani ex nerobi problemy. U nas tak isto. Len ex sa ako tak obcas ozve, ale tiez nezasahuje, vie ze partnera deti volaju tato a je s ty v pohode.