Otec na nás neberie ohľad pri nevyžiadaných návštevách

15. sep 2022

Ahojte… mam taku otazku, ze ako by ste sa zachovali vy. Ide o taku dost blbu situaciu. Byvam s rodicmi (este studujem) a moj otec je dost taky, ze neberie ohlad na mamu vo vela veciach. Konkretna situacia a problem je to, ze otec ma krstnu dceru (moju sesternicu), ktora ma tri male deti a priatela.. No a problem je ten, ze ked pridu na navstevu, tak tu rovno ostanu spat. Lenze vopred nepovedia, pridu rano a su tu az pokym im neodide posledny spoj a potom uz je jasne, ze neodidu.. Uz to tak spravili viackrat, zvacsa na 2 noci si tu takto ostanu na styl, obsluzte nas, navarte nam, atd.. Otec je taky, ze mu to vadi, ale nic nepovie, aby nebol za zleho. A my s mamou uz mame nervy v koncoch. Mama im aj povedala, ze taketo prespavacky sa konat nebudu, oni just pridu akoby nadrzovku. Otcovi je to v podstate jedno, ten sa nestara, ci maju kde spat a co jest, vsetko necha na nas.. Proste max neohladuplny a oni si to prisli vyuzivat.. Z nasich reakcii uz musia citit, ze tu nie su vitani, ale proste im je to asi jedno, aj tak pridu. Take radikalne riesenia ako nevpustit ich dnu, vyhodit ich, nezdvihnut, ked volaju (volaju len otcovi) neexistuje, lebo to neprejde cez otca. Baby, co by ste robili v takejto situacii? S otcom sa neda rozumne, to on sa vzdy len nastve, ze nam vsetko vadi..

elizabet173
15. sep 2022

neriešte otca, riešte drzých príbuzných, ak ste ich nepozvali, tak ich zavezte po dvoch, troch hodinách k autobusu, ak by nepochopili, tak ich nabudúce otočte rovno vo dverách, že ste práve na odchode. Ak by to cez otca neprešlo, tak sa po príchode návštevy zoberte s mamou a choďte prečo, nechajte otca s nimi samého. Čo je on? Riaditeľ zemegule?

deti95060810
15. sep 2022

tiež by som ich už odobeda upozprńovala že o chvíľu im ide autobus , vlak a nech sa pekne pobalia a idú domov... k vlaku by som ich samozrejme zaviezla...

sense
15. sep 2022

Chod s mamou vtedy na Wellness niekam a otec teda nech sa stara

lucka_ke
15. sep 2022

zavolať im taxi a dovi dopo, ja by som im okrem chlebíčkov ani iné jedlo nedala

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
15. sep 2022

Toto aj nam napadlo, ze ist prec, ale to by doma ostalo po ich navsteve ako po vybuchu a dalsia robota pre nas, cize dalsi zacarovany kruh. A to nepohrdam vasimi radami, len uz otca pozname..

Uprimne, my sa uz ani nestarame o nich, napr. co sa jedla tyka.. ked sa navari, nech si nalozia, ale nikto ich nevola sa ist najest. Raz mamina isla rano na nakup, len po nejake drobnosti na vikend a ten jej mlady hned za mamou, aby im kupila plienky a Sunar.. samozrejme, ze za nase peniaze..
Po jednom ich odchode sme pod postelou, kde spali, nasli tak 8 pouzitych detskych plienok.. otcovi sme o tom povedali, ale samozrejme im na to nic nepovedal.. proste sila, este sa aj cuduje, ze ich tu nechceme..

lucka_ke
15. sep 2022

no ak chce kúpiť plienky a Sunar tak nech dá peniaze, alebo ide s vami na nákup, určite by som im nekúpila nič z toho za vlastné a ak to tvoja mama robí tak nech sa nečuduje, že prídu zas, trochu výčitiek vydržia, najedia sa a ešte aj darčeky dostanú

autor
15. sep 2022

@lucka_ke mama im ziadne take sluzby nerobi, takze nekupila..

777januska777
15. sep 2022

Tak skúste naplánovať robotu a keď prídu, tak im dat do ruky metlu, vysavac alebo neviem co a ze sup ideme robiť.
A dirigovala by som ich toto urob ty toto ty a vkuse, vymyslela by som si samu robotu.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mariaveronikag
15. sep 2022

@777januska777 toto je super nápad...sa im prestane chcieť chodiť 🙂

ahhola
15. sep 2022

Neverím, ze takí ľudia existujú.
Takí, co sa votru do rodiny prespať ...
Takí, co ich prenocuju...
5 ľudí na 2 dní to mame 10 nocľahov.
Vy ste traja, tak hor sa sesterni ráno na návštevu na 3 dní si to odspat a odjest.
To nemusí byť márne, choďte k im. 🍀⛱️😂 9 nocľahov a jeden si daj ty sólo.

betka233
15. sep 2022

Ja by som sa praveze bala odist a nechat ich samych s otcom, podla popisu od nich cakat hocico... necudovala by som sa keby im nieco pomizlo alebo keby sa im zacali cirou nahodou z nudy hrabat v sukromnych veciach, ja by som teda mimo domu urcite nebola spokojna... navarila by som max tak nejake spagety s kecupom, granadir, alebo cestoviny s tvarohom, plus cista voda, nic drahe ani komplikovane a inak by som si robila svoje... a pred odchodom by som ich poprosila o povodny stav

joannita
15. sep 2022

Toto vazne sa deje? Akoze sila. Ze im zo nieje mega trapne?
Ja by som uz mala asi take nervy, ze by som im povedala na rovinu...

elizabet173
15. sep 2022

nehnevaj sa, ale by ste nesvojprávne? Prečo k nim nenabehnete bez otca a nepoviete im, že tieto návštevy dnešným dňom končia? Aby zabudli na to, že k vám nabehnú a budú sa správať ako doma a ešte ostanú aj spať? Že nech sa nečudujú, ak ich po dvoch hodinách pošlete domov, lebo prechodný pobyt u vás nemajú?

autor
15. sep 2022

@elizabet173 pretoze k nim nechodime a oni sa kontaktuju vylucne len s otcom cez telefon, ked chcu prist. Navyse, to, co pises, im povedane bolo, ale nakolko je otec taky, aky je, tak sa nic nezmenilo a pokracuju v tom dalej.

sima1415
15. sep 2022

Extra radikálne riešenie je keď bude otec spať zablokovať ich číslo , na nejaký čas to môže pomôcť , alebo ako už písali zapriahnut ich do práce , nekurit v izbe kde by mali spať, obliať periny vodou aby sa pod nimi nedalo spať , požiadať ich o peniaze ( nám až toto zabralo :D )

evica17
15. sep 2022

No oni vás chodia vyziert a prizivovat sa. Skúste na mesiac alebo koľko fungovať tak že žiadne jedlo navyše, fakt len na ten deň, navariť presne tri porcie,žiadne že navyše, potom nech mama alebo ty na nákup raňajok a presne 6rozkov a každému po dve päťky napr, alebo každému po treske , jogurte, a aj večeru tak a nič mimo toho nemať doma, ostatné schovaj. Len tri porcie . Potom teplo,ide zima, tak vy dospelý vydržíte aj v 17 tich stupňoch,možno menej ale jej deti asi nie,bez toho aby nepochoreli,tak jednoducho zakurte menej alebo termostat dajte na nižšiu teplotu. To isté teplá voda, nech u vás není že stále ale dáko sa posprchujete aj z vedra s teplou vodou tie dni keď sú u vás.
Alebo na welnes alebo inde a potom keď oni odídu doma ani neupratat,nech sa otec stará, prekusnes týždeň dva bordel kým to otcovi docvakne,prípadne prídu hentie hnidy a nech si páči upravte po vašej minulej návšteve.

1ryba
15. sep 2022

Nevarte a nekupujte nič na viac. O pol 10 zhasnite tv a svetlo a choďte spať, s tým že šetríte energie. Periny schovajte, povedzte že sú v čistiarni. Zoberte sa do mesta, kina, na kocert a prídite večer. Začnite odsúvať a zakrývať nábytky, že idete maľovať. Odstavte vodu a tvárte sa, že je porucha. Odvezte ich domov. Atď.😅
Otcovi by som na mieste tvojej mamy povedala, že ich hostíme naposledy a nabudúce ich buď zavezie domov, alebo im objednáš taxík. Takisto, v tom momente by som si bookla niekde 2 noci a odišla na vašom mieste.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evica17
15. sep 2022

@dominika1988 toto je dosť dobrý nápad. Pozamykat všetko a odísť aj s kľúčmi

dzejn80
15. sep 2022

fu, drsneee! co tak skusit im predlozit pri odchode ucet? jedlo, voda, elektrina, noclah ako v 4* hoteli

elizabet173
15. sep 2022

to čo máte preboha za rodinu? Ja by som odišla aj s mamou na celý víkend, keby som vedela, že prídu, aj keby som si mala nocľah na chate zaplatiť a ešte pred tým by som sa postarala, aby doma nebolo nič navarené ani nakúpené. Otec je ináč takto kompletný? Čo by urobil, keby ste ich vyhodili rovno od vchodových dverí? Ako poznám moju temperamentnú tetu ona by to urobila už dávno a keby sa otec odvážil protestovať, tak by vyhodila aj jeho.

elizabet173
15. sep 2022

@autorka písala si tu už v januári, to je trištvrte roka, čo ste s mamou skúsili z tých rád, ktoré ti tu ženy napísali? Predpokladám, že nič. No v tom prípade budú návštevy pokračovať aj naďalej. Čo ste preboha také doondené z vášho otca? Dom, v ktorom bývate je len jeho, keď si určuje pravidlá? Ak nie, tak ich vyrazte hneď ako prídu a povedzte im, že vás viac zneužívať nebudú a otcovi dajte jasne najavo, že stačilo. Ak je dom iba jeho, prenajmite si s mamou byt a otec si tam môže hostiť rodinu aj pol roka v kuse.

lubkavargova1
15. sep 2022

Nehnevaj sa, ale toto si dovolia ku vam lebo to vy dovolite. Akoze aby niekto bol vo svojom vlastnom ako väzen a pozeral, ze kedy kto zvoni? Poznam to, tiez sme mali taku tetku a chodila takto. No u nas to poriesila velka hadka..2 tyzdne sme sa nerozpravali doma, ale nakoniec uznali, ze mam pravdu...a tetka prestala chodit. Rovno sa jej do oci povedalo, ze ako to je...lenze vy ste taky poserkovia co nepoviete a akoze to zvalujete na otca..no tak nech sa pohneva alebo urazi...A ze nepridu? No tak nepridu.

mariejenka
15. sep 2022

Mne prišlo tak naozaj ľúto tých malých detí 😔 ta sestrenica a priateľom, nechodia v case ked uz je týždeň pred výplatou?pridavkami? Ze si ozaj "pomôžu" tými dvoma dňami u Vas? Mat v tejto dobe tri malé deti (všetky do 5 r.) je zahul.
Sesterka už nemá rodičov? Tak ked je tvoj tato jej krstný,nech jej pomôže ze im nakúpi potraviny, alebo uz nech to zie akokoľvek prišahane odo mna,nech jej pomôže €€ . No ono to chce úprimne si sadnúť dospeláci,a porozprávať sa.

luccija
15. sep 2022

Divne...a nie je to tak, ze im to otec povedat ved pridte, prespite...nie je standartne, ze niekto s malymi detmi pride bez pozvania na prespanie.
@mariejenka tiez mi to tak pripada ved s detmi sa nechodi bez zasob mlieka a plienok.Asi nemaju:(

livka_
15. sep 2022

Ja v mene tvojej mamky - by som z vlastneho domu neodisla.. tazka situacia by to aj pre mna bola, no pomocnu ruku najdes na konci svojho ramena. Takze by som pri dovaleni zrejme vreskotom povedala ze tych osem plienok pod postelou bol moj strop a viac si vase navstevy nezelam. Majte sa. Bum dvere. A nasledne si dala likerik 😅 s otcom by som si to vyriesila potom. Take prasata doma chovat.. no kandel.

syslik81
15. sep 2022

lina huba hole nestesti.. nabuduce ked pridu im hned narovinu povedzte ze nechcete aby tam spali .. povedat im narovinu vsetko a hotovo-urazia sa -ich smola ... a otec ak chce nech ide k nim na navstevu

sense
15. sep 2022

Keby nájdem po návšteve 8 plienok pod posteľou tak by viac u nás neboli, rodina nerodina