Pomáhate chlapom nosiť pelety?

11. jan 2023

Ahojte

Chcem sa spýtať ci pomáhate chlapom nosiť pelety?
Nám ich zložia a prenášamé ich zo 15 m do domu 4 tony a je to na mňa celkom dosť, lebo sa to musí urobiť rýchlo do 2 hodín, nenosime to pomaličky....chceme to mat z krku, nechcemé to nechať von.

Tak je to ôk, robíte to aj vy?
Neviem netuším, som z bytu toto sme doma nikdy neriešili ...

autor
11. jan 2023

Áno, nemám z tým problém

autor
11. jan 2023

Nie, ani náhodou

autor
11. jan 2023

Pomôžem,možno max polovicu z toho množstva

viestta
11. jan 2023

U nas sa kazdy podiela na chode domacnosti podla svojich moznosti a schopnosti. Dufam, ze 4000 kg nenosite v rukach ale vozite ich aspon na furiku.

lenkadenisa
11. jan 2023

Pelety nie, ale brikety, drevo, uhlie áno. Aj tehotná.

ildiko36
11. jan 2023

Ja to robym vsetko sama aj drevo som nosila sama z ulice na dvor, a boli take kusi ako môj driek 2x, naložila som to a som potiahla na dvor, sice mi to trvalo skoro cely den ale som to zvladla.Potom mi s tym otec pomohol rozrezať..Ja všetko sama robim okolo domu,malujem izby, opravujem co treba,skladam nabytok, namontovala lustre atď..

solange7
11. jan 2023

Je normalne, ze si treba v ramci moznosti pomahat. 4tony to je nic. To su 4 alebo 5 paliet.
Ked je to na teba dost, tak snad mas vlastnu volu a vies sa zastavit nie?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mikaela1
11. jan 2023

Ano normalne nosíme aj 6ton. Tiez to mame na ceste a musíme to do domu nosit. Cca 15metrov

maryetta
11. jan 2023

Jasne. Všetko. Aj drevo. Aj uhlie. Brikety. Čo treba. Ale tak ja som “dievča z domu”. Z dediny takže zvyknuta robiť aj takto.
Napr minulu zimu som iba ja nosila drevo z drevarne ku pivnici-ku kotlu. Ja som to mala ako pohyb-domace fitko. Ved doobedu som mala čas aspon pol hodinky nosit. A poobede sme mali o to viac času byť spolu a riešiť ine veci.

morgane1975
11. jan 2023

Moj chlap by ma to nenechal robit ani keby som chcela 😜

beata_k
11. jan 2023

Mas hadam dve zdrave ruky a robite to pre seba, nie pre suseda.
Neviem si predstavit nechat muza robit a ja by si mala nechty lakovat.

liusa82
11. jan 2023

@ildiko36 no krásne..šikovná ste 🙂Ale čo ma zaráža,že žiaden sused teda chlap ak vás videl nosiť to drevo takto samú prečo vám nepomohol? tipujem že čučali z okna ako sa s tým naťahujete ale pomoc nijaká

vlado818
11. jan 2023

Nie manzelka robi ine veci kym nosim pelety. Napr dobry obed,petere,stara sa o dieta.

kaktusik007
11. jan 2023

@liusa82 a preco by mal cudzi chlap pomahat? len preto ze to robi zena sama a on je nahodou jej sused? A? kto jej to kazal? ved si moze objednat brigadnikov predsa 🤷🏼‍♀️

liusa82
11. jan 2023

@kaktusik007 krásne vzťahy medzi ludmi.Len čo je pravda.Ja som vdačná za našeho super suseda.Ved vidno to koniec koncov aj tu.Každý deň na koňovi

moonlight1210
11. jan 2023

Ked sme prerabali dvor, tak som sama porozvazala velke kamenie, cca 2 tony. V ramci dvoch dni, lebo som si ho este sj ozdobne ukladala. Ked sa robi spolocne, kazdy cosi urobi. Je to normalne. Samozrejme to, na co fyzicky realne staci. Nie ze si ublizi.
Nema zmysel pre zenu trepat z domu pracku dole schodami, ak ma potom polroka chodit s chrbticou na rehabilitacie a pri kazdej zmene pocasia brat brufen po hrstiach.

koniarova
11. jan 2023

Teraz neviem, či sa chváliš, alebo sťažuješ. 🤷

kaktusik007
11. jan 2023

@liusa82 prepac, ale naozaj nevidim dovod ist pomahat susedke s drevom..... je to iba sused, nie blizky clovek

kukuk29
11. jan 2023

drevo do krbu dve fury- mensie vlecky z avie... nalozim na furik a idem za dom na dvor ukladat 🙂

terry658
11. jan 2023

My nemáme pelety ale brikety, drevo a u našich aj uhlie. Vlastne manželovi pomáham so všetkými väčšími prácami(stavba terasy, pokladanie zamkovej dlazby a pod.)

liljana
11. jan 2023

Preco nie. Naberies si mensiu vahu ako muz a je to miesto fitka.

anickabasnicka
11. jan 2023

kdyz muzu,pomuzu a jinak nezavazim....nechapu tvoji otazku,tak snad mas oci,aby jsi videla jestli tvuj partner to zvladne sam nebo potrebuje pomoci.snad mas pusu,aby ses ho na to i mohla zeptat, no a ve finale,snad mas v hlave mozek, aby jsi dokazala odhadnout,jestli tvoje pomoc bude ku prospechu nebo budes zavazet. to jestli jsi z bytu nebo z panelaku snad nema vliv na spolecne praci partneru.
@kaktusik007 tak ono zavisi,kolik te sousedce je let a popripade jak moc dobri jste sousedi.ja jsem se synem taky sama, v zime napr si musim odhazet sama snih pred branou, a ver mi, ze soused mi obcas ten snih sam od sebe odhrne traktorem, protoze proto. a pro zmenu kdyz vidim ja nekoho ze sousedstvi,jak se s necim sam morduje,tak mu taky pomuzu. me to neublizi a za ten dobry pocit to stoji. navic,neni nad dobre sousedske vztahy.a nevis,kdy je muzes potrebovat.

martinka13
11. jan 2023

Doma robíme obaja to, čo treba. Keď treba pomôcť ponosit brikety, pomáham. Keď treba dať prať, dá aj manžel bez problémov. Každý toľko, koľko môže a vládze

autor
11. jan 2023

Ďakujem, dosť ma nasmerovali vaše odpovede.
Samozrejme, spolupracujeme, pomáhame si....no kúrenie je asi výnimka, to rieši absolútne len mm....nosenie som už absolvovala, nie je to hrúza, len to nie je bohvie co.. mala som pocit ze to ako žena pomáhame tomto len ja-troska seba ľútosti, ale vidim som sa mýlila....

casillas28
11. jan 2023

My to robime spolu 🙂 vsak mame cas a ked nevladzem oddychnem..podla mna super pohyb...ale tak ja som zas typ zeny ze som chcela aby ma muz naucil aj pilit drevo, kosit krovinorezom atd.. sama si urobim bez problemov 🙂

maryetta
11. jan 2023

U nas aj decka nosia 🙂 och a aku ohromnu radost z toho mal aj 2-rocny ked hodil polienko dreva 😂

autor
11. jan 2023

@koniarova to bola otázka pre mňa?ci si niekoho iného zabudla označiť?...lebo teda neviem čím sa mojím príbehom chválim (?)

pragmaticka
11. jan 2023

Nie, aj keď toto teda nemáme ani uhlie ani brikety a pod . Ale už len kosenie takého trávnika u nás robí výhradne muž. V tomto som dosť staromodna. Ženské práce, mužské práce. Aj keď teda dodám ze aj napriek tomu moj muž veľa pomáha v domacnosti.

zafir01
11. jan 2023

Muž chodí do zahraničia na cca 4 dní z týždňa. Kurime drevom. Nadtiepanym na polmetrove kusy. Áno vozím si drevo, aj keď ho zložia, pomáham stiepat, robím aj 8ne mužské práce, keď je treba, tak ako môj nená problém vyvešať prádlo, navariť, či pohrať sa s deťmi a vykúpať ich...
Rovnako sme spolu stavali nás dom. Každá... Naozaj každá tehla mi prešla rukami