Prečo svokra robí naprieky pri dcére?

29. apr 2024

Ahojte, mám ročnú dcéru, svokra by strašné chcela s ňou tráviť čas ale predstavuje si to ľahko, že budú čítať knižky, pozerať rozprávky a pôjdu na prechádzku (dcéra chodí asi dva týždne, odmieta kočík a svokra odmieta nosič) plus dcéra je nekontaktna čo svokra absolútne nechápe. Svokra vidí len čo chce ona, minule za ňou prišla dcéra s loptičkou a svokra hneď že nie s týmto sa babka nechce hrať, dones bábiku a budeme sa hrať s tou a normalne ju ignorovala lebo ona sa nebude hrať s kockou, správa sa akoby už dcéra mala tak 3-4 roky, stále by ju stískala aj napriek tomu že dcéra nechce a bráni sa vtedy musíme vždy zasiahnuť, potom sa ju snaží udržať na mieste aby čítali tu knihu ale teda tiež sa dcéra bráni chce radšej behať... svokra je potom urazená a tvrdí že dcéra huckame proti nej a preto sa s ňou nechce hrať. Následne sa sťažuje po rodine a známych...viac krát mužovi volali nejakí rodinný príslušníci s tým že nemáme trápiť babku a dať jej vnučku a ona od žiaľu umre sťažuje sa že jej varí a my jej nechceme dať jedlo od nej (raz doniesla pečené rebrá, druhý krát veterníky a ďalší krát bryndzové halušky)
Lebo od roka sa môže všetko tak nechápe prečo sme jej to nedali. Sťažuje sa že jej zakazujeme hrať sa s ňou (to čítanie a pozeranie berie ako hru) pre veľkú časť mužovej rodiny sme hnusný ľudia čo odopieraju vzťah babka vnučka....ja neviem u mňa zatiaľ neexistuje aby sme ju u nej nechali samú napríklad aj keď dcéra padla a plakala tak svokra hneď že nedvihajte ju musí sa vyrevat na zemi..neviem si to predstaviť, už občas otravuje aj moju časť rodiny a týmito klamstvami...ako na ňu ďalej? Ako docieliť aby bolaspokojná? A prečo vôbec robí také naprieky?Ďakujem za rady

kristinka92
29. apr 2024

tak z chuti som sa zasmiala 😂 moje 2,5 ročne by si pri knižke neudrzala ani keby ju prilepíš na zem. chcieť to po ročnom dieťati, ktoré teraz objavuje svet, lebo zacalo akurát chodiť je už úplne mimo reality.
“Ako docieliť aby bolaspokojná? ” ako? nijak! usmerni svoju pozornosť na to, aby si bola spokojna ty a tvoje dieta. že je svokra ako malé decko, ktoré sa hádže o zem, lebo sa nechce hrať s kockou ale s babikou, je len a len jej problém.
ostatným by som povedala presne to, čo si napisala sem. ten kto mal deti to pochopí veľmi rýchlo kto z vás je normálny a kto nie

minenkak
29. apr 2024

Ty absolútne nemusíš riešiť svokru, aby bola spokojná,je dosť stará a svojpravna,aby si to zabezpečila sama

januska12323
29. apr 2024

Svokru pošli pekne slušne do prdele a staraj sa o to aby bolo dobre dieťaťu, to sa totiž brániť samo nemôže.

lenicka999
29. apr 2024

Nič nemusíš robiť. Prioritou je tvoja dcéra a aby sa mala dobre a nemala žiadne traumy do budúcna. Svokru a to co hovorí rodina môžeš mať u prdele.

kittykat22
29. apr 2024

Babka dobry manipulator. Ze babka umrie od zialu :D:D:D By som na ferovku povedala tomu, co vam to povedal, nech sa osprchuje studenou vodou. Babka prvoligovo vydiera a netreba jej na to skakat. Tvoje dieta sa sprava uplne normalne a primerane k svojmu veku a babka ked nedosiahne svoje po dobrom, tak ide po zlom. Povedz starej, ze v svojom veku by mala mat dost rozumu, empatie a pochopenia, ze sa okolo nej svet netoci. Nech si da kolac a zahra sa s kockou a prestane vystrajat.

autor
29. apr 2024

Ďakujem za odpovede, len ste ma utvrdili v tom čo som si aj myslela ale zaujímal má aj nestranný pohľad

personality
29. apr 2024

No čo, starí ľudia to je ako malé deti, len s rozdielom, že u nich nejde už vývoj každý deň dopredu, ale opačne. Bude to horšie a horšie. Zameraj sa na mladý život a kašli na starú babu.

cacianka
29. apr 2024

Ako docieliť aby bola spokojná ?
no hádam má by spokojné dieťa, matka, otec a nie babka.
čo tvoj muž ? teda jej syn ? slušne sa porozprávajte, vysvetlite si , pohodnite sa vy dvaja ako vychovávate svoje dieťa , nech jej on prezentuje vašu dohodu, názory a uprace si ju.

simca06022011
29. apr 2024

boze kde chodite na takychto rodinych prislusnikov, co vyvolavaju a stazuju sa hore dole :DDD ze netrapte babku, lebo od zialu umre... nech sa spamataju vsetci.
ja osobne by som ihc ignorovala a asi zacala aj babku ked nema kapacitu aby to pochopila... :DDD

beata_k
29. apr 2024

No minimalne by som jej dorazne vysetlila, ze si nezelam! aby volala mojej rodine.

kristinka92
29. apr 2024

teraz je prvoradé aby dieta bolo spokojne, nie babka a jej manipulativne chúťky. snáď to dieta ma právo aby sa teraz skákalo (primerane veku) okolo neho, babka si svojej pozornosti snáď užila dost za svoj doterajší život. že sa už nebude tocit všetko okolo jej riti, je dost stará aby pochopila aj sama. má mat viac rozumu, ako to dieťa.
na ostatných by som momentalne nebrala ohľad, keď niekedy budeš mat príležitost vysvetlit im, čo robí babka, pochopia. hlavne aby teraz tvoj muž chápal čo je pre teba a jeho dieta najlepšie a bol na tvojej strane. to je najdôležitejšie. neni nič horšie ako manipulatívna svokra a nesvojprávny manzel.

len_nig
29. apr 2024

Ty sa absolútne nestaraj aby babka bola spokojná, hlavne aby bolo dieťa spokojné. Z tých veci čo si písala sa mi zjezili chlpy keby niekto robí môjmu dieťaťu 😂 babke jasné vysvetlite jej hranice a ostatných by som normálne poslala doriti keby volajú. Prvoradé je snáď dieťa, nie je to babkina hračka

zuzitko74
29. apr 2024

Prečo to robí? Lebo nestihla vyrásť z egocentrizmu päťročného dieťaťa. A lepšie to, žiaľ, nebude. Spokojnosť nedosiahneš. Cena za jej spokojnosť by bola priveľká, ver mi, že to nebudeš chcieť pre ňu urobiť

rorino
29. apr 2024

Absolútne nerieš príbuzných,odpalkuj ich z krátkej cesty,aby sa do čas nestarali.A svokra?Nuž každý sme nejaký,ona už iná nebude,keď sama nechce neorinutite ju pochopiť,že svet sa netočí okolo nej.