Sú rodičia sebeckí?

1. máj 2023

S manželom ideme k mojim rodičom 1-2 x za rok, žijeme v zahraničí, moc sa nevídame. Tento rok sme boli na Veľkú noc, chceli sme prísť v lete na dva/tri dni, ale bolo mi povedané, že nech nechodíme, lebo bude horko a oni chcú mať pustenú klímu (je v obývačke, kde sme my s mužom keď prídeme na návštevu). Mňa to trošku šokovalo, aj keď ozaj len trochu keďže viem akí sú, že dajú prednosť vlastnému pohodliu pred vlastnou dcérou. Ale ok. Nevadí. Len ma zaujíma Vás názor na to celé, či je to pre Vás ok. Ja si neviem predstaviť mať dcéru/syna, ktoré vidím iba dvakrát za rok a povedať im, že nech nechodia lebo ja chcem mať klímu zapnutú.
Otec je automechanik, tak sme potrebovali urobiť nejaké veci na aute, vymeniť pneumatiky a ďalšie veci, ale ide o to, ze sa otcovi nechcelo. Jasné, že to nie je jeho povinnosť, ale zase, ja mať dieťa a mám manžela automechanika, tam predsa urobím pre svoje dieťa všetko.
Možno len na mňa nejak doliehaju tehotenské hormóny, taký výlev trochu. Len by ma zaujímalo, že ako to vidíte Vy.

onedaynick
1. máj 2023

toto by som vlastnemu dietatu nikdy nepovedala/neurobila.

lukbe
1. máj 2023

Trochu divné a smutné, aj keď by neboli ktovieaké vzťahy v rodine,tak toto je už naozaj cez čiaru.

mamina7070
1. máj 2023

Nie je to v poriadku toto neni spravanie rodica a dospelostou nepresravas byt ich dietatom
ale co pozorujem okolo je to casty vzorec spravania sa rodicov generacie husakovych deti (aj my to tak mame)
asi by som tam tak skoro nesla jasne dali najaco ze vas tam nechcu 😉

matullienka
1. máj 2023

No mňa by to veru mrzelo veľmi, bolo by mi ľúto, že im asi ani nechýbal keď sa takto správajú.

autor
1. máj 2023

@lukbe Mne to povedala mama len medzi štyrmi očami, ale tiež ma to vzalo.

beata_k
1. máj 2023

No veru, cudne to je 😕

kittykat22
1. máj 2023

nestastne podane. Ale na neviem odkial si, na Slovensku byva v lete velmi teplo a ludia potrebuju klimu. Ty zase musis pochopit, ze ked prides 1x do roka na Slovensko tak svet sa na hlavu nepostavi. Preco si nedohodnete iny termin alebo niekde pobyt? Klima pre vsetkych.
Nemate v rodine dobre vztahy.

blondiee83
1. máj 2023

Vidim to uplne rovnako ako ty. Jasne, na jednej strane clovek chape, ze starsi ludia potrebuju a aj si zasluzia svoj klud, pohodlie, to je v poriadku. No na druhej strane - predsa si ich dcera a nechodite kazdy tyzden. A vlastne od nich ani nic take neziadas, co by pre nich bolo extremne obmedzujuce alebo ich stalo vela usilia ci nebodaj penazi.
Ja by som tiez mojim detom nikdy nepovedala nie - predsa zijem, dycham pre ne. Mrzi ma to, ze to mas takto a verim, ze si sklamana, tiez by som bola a velmi.

lucka_ke
1. máj 2023

výhovorka a aj to nie dobrá... naši tiež stále niečo mali alebo my sme prišli a mama odišla na celý víkend preč... jasné, že sme prstali chodiť úplne a teraz mi vyčíta, že nemá vzťah s vnukom

danica2711
1. máj 2023

zas na druhej strane - musíte sa im nakvartírovať do obývačky? Hotely neexistujú? A celý deň môžete tráviť s nimi bez toho, že by ste ich zaťažovali

autor
1. máj 2023

@kittykat22 Nie, viem, že sa svet nepostaví na hlavu lebo prídem ja. To ani nechcem. Len ma to sklamalo, to je všetko. Klíma je pre nich viac ako dcéra. Ja by som toto svojim deťom neurobila. Ale ako píšem, možno tehotenské hormóny.

sense
1. máj 2023

Ako dôvod neprídete lebo chceme mať zapnutú klímu mi príde divný. Obzvlášť ak vám klíma nevadí.
Ale čo sa týka auta, ako neviem ale ja ak potrebujem dat veci na aute vymeniť tak dám aj za cenu ze musím platiť a nečakám s výmenou gum do leta.
Na druhej strane... Keď idem len sama s dcérou spím u mami, kvôli vzdialenosti chodím minimálne na týždeň. Keď idem ale s partnerom tak u nich nespavame. Dokonca ani s ex sme nesoavali ani u ich rodičov keďže tam nebolo súkromie. Ale teda do očí mi ani vlastná mama ani nikto nepovedal ze nemám chodiť lebo klíma. Ale ani som nikdy nečakala ze sa kvôli mne budú prisposobovat

kittykat22
1. máj 2023

nie je pre nich klima viac ako dcera. Zenies to do extremu. Dohodni termin pred letom, alebo najdi ine riesenie.

autor
1. máj 2023

@danica2711 My sme chceli, ale zakaždým to razantne odmietli, že sme rodina a predsa nebudeme niekde na hoteli.
Mne osobne by nevadilo, keby sa dcéra s manželom nakvartírovala na dva dni, veď je to moje dieťa, nie otravný hmyz.

mogaa
1. máj 2023

tak zober si to z ich strany.....dcéra veľkodušne príde na 2-3dni a oni majú byť vďačný za tie 2-3dni, z toho zjavne prídete lebo chcete dať do poriadku auto.....ak už toto nie je vypočítavosť, tak nič...vy neprídete lebo ich chcete vidieť, ale chcete dať do poriadku auto...ak by ste prišli aspom na týždeň dva, nepoviem, ale na 2-3dni?

autor
1. máj 2023

@kittykat22 Už mi povedala mama, že sa uvidíme až na Vianoce.

melanta
1. máj 2023

Áno, čudné. Alebo teda nešťastne komunikované z ich strany Ale za mňa je čudné aj prísť k rodičom iba raz za rok (zo Stockholmu chodíme raz za mesiac). A zobrať im vtedy obývačku. Ak by rodičia nemali pre nás izbu, spali by sme v hoteli. A ak by som prišla raz za rok, nebudem otca prosiť aby mi opravoval auto. K tej klíme, ja ju používam veľmi aktívne a každý kto k nám príde to vie a akceptuje. Takže oni majú akceptovať že ty klímu nechceš, ale je v poriadku že ty klímu neakceptuješ. To je dvojitý meter.

autor
1. máj 2023

@mogaa Vôbec nie. Nechodíme kvôli autu, my si auto urobíme sami.

matullienka
1. máj 2023

Ja by som jej na to asi povedala pre zmenu ale musia prísť oni k nám lebo ja sa cez sviatky nebudem nikam trepať s bábätkom

autor
1. máj 2023

@melanta Mne klíma nevadí.

sidicek
1. máj 2023

Neviem ci sa smiať alebo plakať. Takúto blbosť som dávno nepočula, akoby niekde v Afrike bývali.Ja by som sa tam teda po tomto ani netisla, rodicia typ studený cumak.

autor
1. máj 2023

@matullienka Ja už ani nemám potrebu ich vídať. Chcela som sa len vyrozprávať, ale ako to tu chodí, už sme s mužom vypočítaví a chodíme kvôli autu. Pritom je to o niečom celkom inom.

syslik81
1. máj 2023

ja som mau pozvala na svate prijimanie kt bude v septembry a odkazala mi ze nemoze lebo chce chodit na hriby .. 😀 ale ked ideme na sk tak nas neodmieta - som s malou v starej detskej izbe .. keby mi povedala aby som neprisla lebo klima- uz by som neprisla vobec.. nieje to len mama ale aj babka a vnuca rastie ako z vody .. teraz sa tam ete tesi,ale ked dojde puberta uz ju tam tak lahko nedostanem 😀

lucka_ke
1. máj 2023

netráp sa tým, aj moji si žili svoj život konečne bez detí, zmier sa s tým, potom keď ocko ochorel a už len ležal som chodila častejšie, ale teraz ako je mamka sama zase hľadá výhovorky, prečo nemám chodiť 😝 ja sa teším, že je samostatná a má svoj program

mogaa
1. máj 2023

a prečo očakávaš že oni sa majú podriaďovať vám? spýtala si sa ty ich kedy môžeš prísť? či nemajú iný program? a ak už prídem zo zahraničia, tak prídem aspom na týždeň, nie na 2dni....jeden deň prídete, druhý odchádzate....popratať predtým ako rpídete, popratať keď odídete, nakúpiť....a to kvôli dvom dńom....z toho si tam ešte chcete opravovať auto....a určite nebudete len u nich ale pochodíte či po rodine alebo po obchodoch....

matullienka
1. máj 2023

Nechaj to tak, nezatazuj sa tým , urobte si s mužom iný program na leto, užite si, že ste ešte bez bábätka a rodičov nechaj nech si užívajú klímu cez leto. Ale ja by som tam potom už tak rýchlo nešla, vyššie štádium tehotenstva, malinké bábo určite by ma nikto nedonutil cestovať

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zefyra
1. máj 2023

My sme to mali presne takto a to rodičia bývajú len 5 km od nás. Vždy keď sme chceli prísť samé výhovorky, keď sme prišli nečakane dali nám to pocítiť, oni k nám neprišli nikdy, nezavolali telefónom ako bol rok dlhý. Už sme to vzdali, úplne sme prerušili kontakty, sú to už dva roky. Nikdy toto nepochopím. Z druhej strany už máme len otca a tam to isté, nenavštevujeme sa a ak my ne zavoláme, tak ani nevie že existujeme.

autor
1. máj 2023

@mogaa Nikto sa nám nemusí podriadiť.

autor
1. máj 2023

@evamarek77 Nechodia nikam, sú len doma.