Svokra pridáva fotky mojej dcéry na sociálne siete

26. dec 2022

Ahojte. Zo svokrou máme dobrý vzťah ,rešpektujem ju,tolerujem určité veci. No jednu vec neviem tolerovať už roky,a to je to,že pridáva fotky o mojej dcére na sociálne siete napríklad z operácie keď ju prišla pozrieť a spravila foto,potom vianočné fotky,ktoré rozdávame rodine,proste všeličo a vždy denno denne. Poprosila som ju že si to ani ja ani muž neželame,nakoľko to ani my nerobíme,je to naše rozhodnutie,v prvom rade si myslím že naše dieťa a my o ňom rozhodujeme. Muž aby jej to povedal tak to nie,lebo čo keď sa urazí . Ja som to povedala veľmi pekne aj som jej vysvetlila dôvody ,povedala jasné,ona to chápe . Teraz som prišla nato,že vlastne ona si len mňa nastavila tak aby som nevidela jej príspevky,lebo včera sme u nich boli a suseda mi hovorí aké krásne šaty mala dcéra v škole na fotení,chuderka ona že ju operovali no a vysvitlo že to má z fotiek na sieti. Proste ja už neviem ako na ňu aby pochopila že my si to neželame. Chápe to každý v okolí okrem nej. A to ešte keď niečo jej chce človek povedať tak musí hľadať slová aby sa neurazila.

dzulli1980
26. dec 2022

Pekne si ju poprosila, nepočúvla, tak jej to povedz rázne, bez ohľadu na to, či sa urazí, či nie ... nedá sa hrať na dve strany, proste si to nepraješ a bodka, bude to musieť rešpektovať.

strapec
26. dec 2022

Je to zásah do súkromnia, ak by si nedala dohovoriť a robila by to ďalej, sucho by som jej povedala, že ju nahlasim na polícii. Straší ľudia si neuvedomujú rizika sociálnych sieti, žiaľ

lamonita
26. dec 2022

Vytrhni jej mobil z ruky keď nabudúce bude fotiť. Alebo okomentuj tie fotky priamo tam, kde ich nahodila, že si neželaš toto na sociálnej sieti. Nech sa riadne hanbi pred svojimi "followermi". Alebo nahlás ako nevhodný obsah

majulino
26. dec 2022

Ja som to riešila tak, že som nahlásila tie fotky na FB a odôvodnila, že foto je použité bez dovolenia alebo také čosi tak bolo. Sestre zablokovali na mesiac fb. Potom som to urobila ešte raz a ona sa spamätala

mandzula
26. dec 2022

Popripade bojuj jej zbranami - uverejni nejaku fotku, na ktorej bude fakt zle vyzerat, zeny su na toto velmi citlive.

autor
26. dec 2022

@dzulli1980
@strapec
@lamonita ja už vážne nerozumiem tomu čo to je za úchylka starých ľudí v dnešnej dobe. Nech sa teší z vnúčat,nech si fotí ,nech ma fotky,nech ukazuje susede ,ale dávať to na socialne siete je u mňa cez čiaru,nakoľko to ani ja nerobím a neželám si to . Vozím za nimi dcéru,lebo oni už 4 roky u nás neboli ,bývajú 30,km od nás ,chodia do nášho mesta,neprídu,ja dcéru stále prinesiem nech majú ako taký vzťah . Nafotí sa s ňou pridá na Facebook a tým to hasne a ešte ani to nevie pochopiť že nám to vadí. Už vážne neviem ako na ňu a ja som za dobré rodinné vzťahy ,ale po rokoch ,nakoľko sa bavíme už o rokoch mi to veľmi začína vadiť . ..neviem nahlásiť fotku,lebo nastavila tak,aby som jej príspevky nevidela.

marca12
26. dec 2022

Viac by som jej fotky neposielala a nebrala ohlad na zenu,ktora neberie ohlad na vas. Nech sa uraza kolko chce,ale toto sa nerobi.

whatever1
26. dec 2022

Ale ona velmi dobre pochopila ze si to nezelas, preto s tebou chcela vybabrat. Ty by si mala byt urazena a nie sa bat ci sa ona urazi na teba. Keby sa to stalo mne, tak by som trvala na tom aby to vyriesil muz a bolo by mi jedno ci sa jej boji.

25daniela
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
svetlonos
26. dec 2022

Presne ako ti uz napisali. Nahlas na policii. Bez varivania a nech sa zodpoveda za svoje ciny. Ja som jasne pivedala, ze si fotky mna ani maleho na fb nikoho nezelam. Sestra tam dava vsetko ale ma respektuje. Minule zrusila mamu, ze preco tam dava fotky s nasim malym ked som jasne povedala, ze si to neprajem! Tak ju vraj vymazala.
Ja tiez nechapem, naco sa chcalia verejnisti, ktoru je ho potom ako vyzeraju nase deti. Ti ludia su uplne vygumovani uz, uplne jedno v akom veku 🤯 Internet asocialne siete ich uplne zdebilneli.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ukulela
26. dec 2022

Nahlas cez manželov profil. Hotovo.

iva812
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
snuggling
26. dec 2022

Myslím, že problém je aj postoj tvojho muža. Je to jeho matka, a ak vidí že on jej nič nepovie myslí si, že ma navrch a môže pokračovať,lebo veď on nič nepovedal. Sama asi veľa nezmôžeš, len nad tebou mávne rukou a pomyslí si aby si sa nepototo. On je jej syn a má nastaviť hranice ak teba nie je ochotná akceptovať. Problém väčšiny matiek je ten, že učia chlapcov byť dobrými synmi, ale nie manželmi.

maris5
26. dec 2022

Zacni davat blokovanie fotky, resp. celeho uctu z dovodu, ze je tam tvoje dieta a osoba nema dovolene zverejnovat jej fotky.
A viac by som jej ziadne fotky neposlala.

kitycat
27. dec 2022

Najlepší je tvoj muzik, ktory suhlasi a poviecvelky prd...
Skus este raz, ze nech s tebou konzultuje a kebo nech prida 3x do roka - narodky, meniny a Vianoce.
Hadam svokra ma nastavenie profilu iba pre priateľov a nahe fotky nepostuje, takzevnechapem ten strach

zuzanalila20
27. dec 2022

Vysvetli manželovi, ako ti to prekáža a aké sú riziká a nechaj ho, nech to on jasne a rázne vysvetlí jeho mame. Prečo by si sa ty mala doťahovať so svokrou. Jej správanie je neakceptovateľné, ešte si aj nastaví FB tak, aby si nevidela, že pridáva fotky tvojho dieťaťa. Neuveriteľné.

kate_cs
27. dec 2022

Ja jej na jednej strane rozumie. Chce sa pochváliť vnučkou, veľa ľudí to robí, dokonca aj rodičov. Ale rozumiem aj tebe, ja sama som vymazala postupne takmer všetky fotky deti zo sociálnych sietí.
Ja by som volila ešte raz rozhovor. Že si ju o to žiadala a ze vieš, ze si ťa blokla a či si mysli, ze toto je riešenie a či sa neviete dohodnúť na niečom, čo bude ochotná dodržiavať. A jednoducho jej pohroziť, ze keď neprestane, nepôjdu k nej od vás žiadne fotky malej 🤷🏼‍♀️

aurora33
27. dec 2022

Troska mimo tému ale svokra je riadny hacker keď s tebou tak vybabrala. Tiež by som začala spomínané fotky nahlasovať.

0kristina0
27. dec 2022

Ak ma tvoj muz ucet na fb urob to z jeho. Inak velmi "pekne" od neho, ze nic neurobil, pretoze on to musel tiez vidiet a ked jej to dovoli tak s tym asi nema problem ako tvrdis ty.

blondinera
27. dec 2022

Určite by som tlačila na manžela nech to s ňou rieši,ide o jeho matku a Teba blokla
aby si nevidela fotky,ktoré i naďalej veselo pridáva.Poprípade zvoliť konfrontáciu a zasadnúť všetci traja a vysvetliť jej to,dohodnúť sa s ňou trebárs na Vianočných,narodeninových fotkách...

katarinka289
27. dec 2022

Ja mam to iste s maminou,no mne to nijako extra nevadi lebo fotky zdielam tiez...no vadi mi to,ze fotky posiela messengerom dalsim znamym...alebo ich zdiela.Uz som si nastavila,ze sa zdielat nedaju

ahhola
27. dec 2022

Keď jej teda dcéru doveziete na návštevu, má sa k nej?
Mne ešte napadlo, ci ju tým neotravujete a nechce sa vás zbaviť an block. 👿
Bolo by to trochu nepochopiteľné, ale nie nemožné...
Tu sú iné storky, co rozum neberie....

zuzudrnda
27. dec 2022

Tiež som v rodine žiadala o nepridavanie foto deti na FB. Nerobíme to ani my,keďže to nepokladame za vhodné a bezpecne. Neprešlo to úplne hladko, bolo tam aj urazenie sa,čiže s tým sa netrápte a trvajte rázne na požiadavke. Mne okrem spomenuteho pomohlo poslať články,kde bolo definované prečo je zverejňovanie deti nevhodné. Nakoniec pochopené a fotky aj stiahnuté. Ste rodičia a nesiete zodpovednosť. Ak nebude rešpektované, fotky by som už neposielala.

sherynkamalinka
28. dec 2022

ja som tak dala na fb fotky seba s detmi, foto mozu vidiet len moji priatelia, prisiel za mnou 11 r syn, ze si to nezela, aby som ho davala na fb. Zarazilo ma to, ale sucasne aj potesilo. Hned som fotku vymazala a viac na fb nedam. Respektujem nazor ineho, lenze starí ludia sú niekedy ako vygumovani, jednoducho, mozes si ty rozpravat..ide to u nich jednym uchom dnu druhym von...

nicegirl369
29. dec 2022

Tusim, ze aj buded kontaktovat fb, oni v ramci gdpr mozno vymazu tie fotky, ked im ukazes, ze sa jedna o tvoju dceru.