Svokrovci nám riadia život

bububu123187
28. jún 2015

Baby co by ste robili na mojom mieste a hlavne ako by ste riesili situaciu?? Mam muza, je fajn, stara sa o rodinu, pomaha mi, jasne ze sa sem tam pohadame, ale to je v kazdom vztahu. Sme spolu 5 rokov, muz pred tym pracoval v jednej firme, a zarabal velmi malo, hlavne sa z toho nedalo vyzit, ked sa malicka narodila a ja som dostavala rodicovksu. Bolo to narocne. On ma velmi vplyvnych rodicov, hlavne otca. Detstvo stastne nemal, nikto ich nikto neobjal, nepoznali lasku, nic. Hlavne, ze mali peniaze. Moj muz ma uplne znicene sebavedomie. Vzdy bol pre nich debil a niekedy aj horsie:( Ked sme sa vzali, svokor nam kupil byt, tesila som sa, ved super,, nemusime platit pozicku, lenze teraz vidim, ze je to naprd. Muz si nasiel novu pracu, co sa svokrovi nepacilo, pretoze v tej starej firme, ho mal pod palcom, kedze tam pracoval aj on. Sledoval kazdy jeho pohyb, nonstop telefonaty, ked sa nedovolal jemu, tak bombardoval telefonatmi mna. Nakoniec muz z firmy odisiel a to sa mu nepacilo, lebo predsa on rozhoduje o vsetkom. V novej praci mu hned urobil hanbu, hned tam volal, aku zmluvu dostane, kolko tam zarobi a podobne. skoro nas porazilo, ked sme sa to dozvedeli. Zistoval si na neho, ci chodi do tej novej prace, dokonca si zistil, aky plat dostaval!!! vsetko, nakoniec muza z prace prepustili, neviem, ci za to moze svokor, ale dam ruku do ohna ze ano. Teraz si nasiel dalsiu pracu, nastupuje od 1.jula ako skladnik, a dnes sme ho stretli a vykrical nam aj so svokrou, ze tam nenastupi, ze sa postara o to, aby ho nevzali, ze nebude robit celej rodine hanbu a hlavne jemu, ze predsa pravnikov syn nebude robit v sklade. podotykam, ze svokor keby chce, tak mu najde taku pracu, ze by zarobil aj 1000e mesacne, ma tolko znamosti, ale nie, radsej bude strpcovat zivot:((( Ja uz nevladzem a hlavne neviem ako sa s muzom branit, ked on ma taky vplyv. Povedali sme si svoje, ale co to pomoze, hlavne neviem z coho budeme zit preboha. O vnucku zaujem nema ziadny, sme uz zufali:((( Svokra je uz tak zmanipulovana, ze hruza, tolko krat som plakala a prosila ju nech mu dohovori, no nie:( Mam pocit, ze musime odist niekam pekelne daleko a zacat odznova, lebo takto klud nikdy nebude. Lenze kde na to vziat prostriedky.

natalym
28. jún 2015

@bububu123187zmiznúť bez stopy, ďaleko do iného mesta. Nekontaktovať, nepísať, nič. Alebo Tvoj muž sa musí stať chlapom a otcovi dobre vynadať a sprosto chytiť pod krk. Niekomu nevysvetlíš.

iskrickaa
28. jún 2015

@natalym len za co by zmizli bez stopy, ked nemaju peniaze.... Suhlasim s tym, ze manzel by mal odstrihnut pupocnu snuru, hlavne, ked je to clovek zodpovedny uz za vlastnu rodinu.

@bububu123187 Manzel ma ake vzdelanie, ked teraz chce robit skladnika, no otec by mu nasiel aj lepsie platene miesto? Ked je vzdelany a sikovny, zamestna sa vo svojom obore aj sam... Pises, ze manzel robil v rovnakej firme ako svokor a aj tak zarabal malo. Je to cele nejake domotane. Neviem, preco svokor manzelovi teda nenajde lepsiu pracu, ked sa mu nepaci. O co mu vlastne ide? Alebo nech manzel odide pracovat do zahranicia, aspon do Rakuska, tam stale hladaju chlapov na sichty. Bohuzial svokor vas ma lapenych pod krkom tym bytom. No stupila si teda do kvalitneho blata.

natalym
28. jún 2015

@iskrickaa Ja by som Ti porozprávala ako je to nemať peniaze. My s manželom sme sa sťahovali nie raz a nemali sme peňazí. Hľadať prácu, ísť hoc aj do garzónky, kamaráti, starí rodičia, známi?

sissy27
28. jún 2015

@bububu123187 každý si k tebe dovolí len toľko, koľko mu dovolíš ty (v tomto prípade tvoj muž).. presne ako píše @natalym - on sa musí "postaviť na zadné" a ukázať, že je chlap, ktorý sa o svoju rodinu postará sám... zbaľte sa a choďte inam, nehovorte nikomu kam, zmeňte tel. čísla (možno trošku paranoidné, ale nech vám kamarát na seba zoberie dobíjacie karty, nech tam nefigurujú vaše mená)... a kde na to vziať? no tam kde väčšina - úver v banke... neviem aké veľké dieťa máte, ale pouvažuj aj nad tým, že pôjdete pracovať obaja...

robin30
28. jún 2015

@bububu123187 my sme to citali s mm predajte byt ak ho napisali na vas a zmiznite alebo mu dat zopar po papuli 😀 a suhlasim s natalym tvoj muz sa musi stat muzom

stellamaris
28. jún 2015

@natalym to mas pravdu! aj my sme sa stahovali,bez penazi,aby sme mali konecne pokoj od svokrovcov.Vykorculovat z nicoho alebo z mala penazi sa da,ale treba chciet....
@bububu123187 urcite konajt hned,manzel musi rychlo dospiet a potom dovi dopo svokrovci......................

natalym
28. jún 2015

@stellamaris My sme nemali problém so svokrovcami, ale chceli sme bývať sami a vo svojom, išli sme do iného mesta, deti malé, išla som do práce. Na minúty sme mali presne vypočítané kto kedy príde pre decká do školy, do škôlky. Nemali sme peňazí, obaja v robote, keď sa dalo zobrať úver, už sme brali.
Pozerali sme jednoizbové, áno s dvoma deťmi, lebo sme na viac nemali, dokonca aj taký pivničný byt, dvojizbový, boli sme uzrozumení, že sa uskromníme a našli sme 3 izbový. Boh nám pomohol, bývali sme v neprerobenom, prerobili sme a žijeme.

charity
28. jún 2015

@bububu123187 Chodte do zahranicia. Btw za ohovaranie, ktore viedlo k strate zamestnania, je tri az osem rokov.

natalym
28. jún 2015

Moja svokra riadila životy celej rodine, môj muž mal v tomto rozum, že keď mohol utekal z domu. A dnes keď sa mu niečo nepáči, tresne po stole a mamička sa môže do riti strčiť.

stellamaris
28. jún 2015

@natalym my sme doslova utiekli svokrovcom z dosahu.Hlavne pre nasho maleho,aby mohol pokojne s nami zit.Svokrovci nas chceli uplne ovladat a dokonca manzela obrali o dedictvo po babke,lebo si mysleli,ze ho necham a budu ho mat iba pre seba.................uver sme nedostali nikde,tak si manzel nasiel este jednu pracu,aj ja mam dve a robime a snazime sa.
Nam pomohli dve nahody: maly dedil a ja tohto roku tiez,inak by bolo tazko..............

natalym
28. jún 2015

@stellamaris Tak my sme mali tiež náhody, ale dôležité je, že sme mali jeden druhého a boli sme skromní. Poznám ľudí čo sa sťažujú, že nemajú kde bývať, ale keď im ponúkneš bývanie tak si nájdu 300 dôvodov prečo sa nemôžu presťahovať. Alebo vyplakúvajú ako nemajú prachy, ale žiadna robota sa im nepáči. Za toto by som zabíjala.
Nič len sa postaviť a bojovať. Za rodinu, za deti.

oli18
28. jún 2015

@iskrickaa Aj ja si myslím, že je to celé domotané. Možno nenapísala všetko. Prečo by otec chcel mať syna v rovnakej firme s nízkym platom, ak si on našiel prácu s platom vyšším? Nedáva to zmysel.

stellamaris
28. jún 2015

@natalym presne tak.My sme vzali prvy byt,ktory sme nasli a nebol obsadeny.S tromi mackami a dietatom sme ho napokon predsa dostali,je velky a primerane nieco aj stoji.Navzajom sme sa s manzelom drzali a bojovali za nase sukromie.So svokrovcami nemame 2 roky ziaden kontakt a za to nas ohovara manzelova rodina.Ani k jeho bratovi nechodime,svagrina ma nieco proti mne,tak sa manzel rozhodol,ze tam sam chodit nebude a bratovi to aj povedal.Nikomu sa neprosim,nevyplakavam ,ze nemam peniaze............my sme predali velmi vela veci,aby sme mali peniaze na najomne,na benzin ( lebo sme na dedine a sme odkazani na 2 auta)............jednoduchp sme si pomohli v najhorsom sami.Dedictva prisli az neskor,co boli najväcsie polozky zaplatene............tiez nemam rada ludi,ktori vyplakavaju a nic nerobia,snad cakaju,ze im das peniaze,najdes byt 😖

natalym
28. jún 2015

@stellamaris Ale nechcela som uraziť zakladateľku. Naozaj, viem, že sú ťažké situácie, človek dakedy nevie čo má robiť.
@bububu123187 Ste dvaja, musíte to zvládnuť.

stellamaris
28. jún 2015

@natalym myslim,ze vychodisko z blbej situacie najde zakladatelka temy v nasich odpovediach aj sama.Riesit to musi sama.Odhodlat sa je asi najtazsie,myslim.

natalym
28. jún 2015

že by si vplyvný právnik robil hanbu a volal do novej synovej práce a informoval sa koľko zarobí a pod. Zvláštne.

oli18
28. jún 2015

@natalym možno je to tak, že syn robí hambu otcovi a v tej firme, kde pracuje aj otec ho vie ustrážiť. To je len môj subjektívny názor, nechcem sa nikoho dotknúť.

natalym
28. jún 2015

@oli18 No veď nevieme.

krissy1
29. jún 2015

@bububu123187 jedine ,co ma hned napadlo:
odstahujte sa uplne niekde prec...

malzeville
29. jún 2015

svokor musi byt velmi dominantny clovek , zabuda ze syn je dospely , ma svoju rodinu
tym ze im kupil byt si ich a hlavne syna zaviazal a dava mu nizky plat, aby bol stale na nom zavisly
akakolvek zmena v synovom zivote v jeho chorej hlave zapne signalku a robi vsetko aby syna znemoznil abybznova bol zavisly len na nom :( je to chorobna nelaska ktora zacala kupenim bytu 🙂
nikdy by som taky " dar" neprijala pretoze to vedie k stalemu pocitu " vdacnosti" a zakladatelke sa to vypomstilo
otec je clovek ktory sa opakujem nevie zmierit s myslienkou ze ma dospeleho syna
je to az chorobne a navyse to co robi nezakonne
nic by som od neho neprijala isla by som do podnajmu a byt nech si .......

stanislavao
29. jún 2015

nechali ste si kupit byt, tak teraz maju nad vami moc. lebo je to ich byt. odist. zabezpecit sa sami. a naco zas ste povedali svokrovi, kde bude pracovat, ze bude skladnik? ved to nemusel svokor vobec vediet. odist, postarat sa sami o seba, zabezpecit si vlastne byvanie a nevytrubovat hned vsetko svokrovcom. tam ina rada nieje.

janickacrazy
29. jún 2015

@bububu123187 Odísť do zahraničia, to je asi jediné, čo vám pomože. Nepotrebujete na to veľa penazí. Najprv nech si nájde tam prácu manžel, ešte na SK aby to mal vybavené a potom, ked sa tam trochu usadí možete prísť za ním. So svokrovcami prerušiť všetky kontakty, ty sa možeš medzitým nasťahovať s malou k rodičom, ak sa dá a ten byt im vrátťe, nech si ho strčia niekam. Držím palce.

felycity
29. jún 2015

ahoj, je čas, aby ste sa k tomu postavili ako dospelí ľudia a naučili sa stáť na vlastných nohách, manžel jasne musí naznačiť rodičom , že stačilo a prekročili už všetky hranice, z tohto dôvodu, by som ich informovala, že ich už nebudete absolútne informovať/kontaktovať, kde pracujete a pod.... manžel nech si nájde prácu a nerozpráva , kde pracuje, je čas sa postaviť na vlastné nohy, neviem, či byt je už napísaný na vás, ale takisto by som ho buď predala alebo vrátila...aj iný sme si museli zobrať hypotéky, aby sme mohli mať vlastné bývanie, nebude to ľahké, ale pokiaľ budete držať spolu, budete šťastnejší ako takto... 😉 Takže hlavu hore a postavte sa k tomu rázne.

pumpkincake
29. jún 2015

Vyzera to tak, ze bez jeho rodicov by ste boli na tom riadne zle. Ak ste prijali ich benefity tak ste prijali aj ich diktat. Neviem co sa stazuju dospeli ludia ked im rodicia daju vsetko. Bud sa odstahujte a naozaj sa zacnite starat o seba, alebo nadalej trpte, ale v pohodli rodicovskych penazi. Nam nikto nic nedal. Nicoveho nic. Ani euro. Ziadne vyhody. Moj muz mal 18 rokov a dovidenia, staraj sa o seba. Doslova, bez bytu, bez prace, bez ziadnej financnej pomoci.ziadne rodicovske sporenia a poistky..to je realna dospelost.. u mna velmi podobne, hoci ja ako student som to mala trochu lepšie. Ale aspon si vsetko zadovazime sami a nikto nam nic ani nevycita a ani nas neriadia.

oli18
29. jún 2015

Dievčatá, ťažko radiť, ak poznáme názor len jednej strany. Skoro všetci tu sme rodičmi a povedzme si pravdu, chcete niektorá zle svojmu decku? A žiaľ, nie všetky máme deti také, aké by sme mať chceli. Takže sa pozrime na vec aj zo strany rodiča, nielen veľkého dieťaťa 🙂

sandra551
30. jún 2015

@bububu123187 Neviem, no mne to príde dosť zamotané. Píšeš, že svokor by vybavil manželovi prácu a tvoj manžel ide robiť skladníka? Aké má vzdelanie a pracovné skúsenosti? Byt máte poriešený čo je veľké plus. Takže začni čím skôr pracovať a pomôž manželovi. Čo i len s dvoma minimálkami by ste to zvládli, keďže byt už máte. Neradím vám odstrihnúť sa od rodiny, ale skôr snažte sa tie vzťahy napraviť. Neverím, že vzdelaní ľudia ako tvoji svokrovci nechcú tvoje dieťa ani vidieť. A koniec koncov, vedela si, že manžel zarába málo a aj tak ste si spravili dieťa, takže vlastne si vedela do čoho ideš... alebo si si tie náklady neprepočítala? Uživiť ženu s dieťaťom má problém aj manažér a nie to robotnícky plat 😕 😕

mircalla
30. jún 2015

@bububu123187 Chybu ste urobili od zaciatku - nechali ste si byt kupit svokrom - predpokladam, ze vas mozno aj inak financne podporovali, zafinancovali svadbu. Potom maju pocit, ze vam mozu diktovat, co mate robit.

Osobne som za to, aby boli mladi ludia boli samostnani a sami si zabezpecovlai byvanie atd. Takze sa asi velmi necuduj...

sisaka
30. jún 2015

@bububu123187
suhlasim s @mircalla. Niktore deti/rodicia sa maju problem odputat a potom to takto dopadne. Tiez som poznala podobny pripad. Mladym "nevadilo" ze stari zatiahli svadbu, kupili auto, byt! , vybavili muzovi dobre platenu robotu (chudacik v tom case mal "len" 25 rokov, kdeze by si sam nieco nasiel).... ale uz im vadilo, ked stari sa miesali do toho, ake kachlicky budu v kupelni, akych robotnikov si na to zavolaju, ako si zariadia byt, kam pojdu na dovolenku! a nedajboze by synacik zaprotestoval, ze nechce robit vo vybranej robote, uz bol ohen na streche ... Dodnes nechapem, ako to znama prezila, toto by som nezniesla. NO, ale co uz, oni sklopili usi, vtiahli chvost medzi nohy a nechali sa dirigovat .....NO tak to uz chodi, ked niekto riadi niekomu zivot, tak kompletne a s tym treba ratat, ked sa prijma pomoc od rodicov, zvlast, od takych, ktori su zvyknuti, ze sa robi, to co oni rozkazu a manipuluju vsetkych na okoli. Manzel ich dobre pozna, mal hned odmietnut byt (no, ale ten sa vam urcite hodil, tak sa privreli oci .....) a dat rodicom jasne najavo, ze je dospely a dokaze sa o seba a svoju rodinu postarat sam.
Jedine riesenie je odstrihnut sa od rodicov. Hruba ciara, vratit byt, aby nebol prostriedkom na vydieranie, najst si pracu v inom meste, podla vasich, nie svokrovych predstav, prenajat si nieco a zacat od 0. Ziadna pomoc, ziadne psychicke vydieranie.... Alebo ako to poriesila znama, sklopit usi, brat vsetky vyhody poskytovane svokrovcami a nechat si uz pomaly 20 rokov dirigovat zivot.

mircalla
30. jún 2015

@sisaka nedavno som citala diskusiu, ze ci platit detom svadbu - ja by som to nikdy nechcela...ono potom aj rodicia o celej svadbe rozhoduju....bolo tam par konzervativnych nazorov, ze to je ich povinnost....
Myslim, ze tu to zacalo s tym bytom.....takze si myslim, ze prvotna chyba je v nich, je mi luto...este stale to mozu zmenit

nyusika
30. jún 2015

@bububu123187 prepac, ale ja vidim chybu v tvojom manzelovi nie v dominantnom svokrovi, pokial by bol tvoj muz chlap a mal gule, tak nedovoli svojmu otcovi sa takto k vam spravat.

a uplny suhlas s @mircalla a @sisaka
na jednej strane ti vyhovuje, ze vam kupil byt, ze vam (pravdepodobne) aj inak financne pomahal...ale na strane druhej ma byt ticho a nestarat sa ?
takto to nechodi.

ja by som sa porozpravala s manzelom a dohodla sa snim, ze normalne slusne POZIADA svojho otca o pomoc pri vybaveni lepsej prace. lebo takto to vidim len na same hadky, kym sa financne nepozviechate, vzdy budete odkazani na pomoc svokrovcov. a koho chlieb jes. toho piesen spievas. ine vam neostane, len byt vdacni.