Rada ohľadom rodiny

7. jan 2022

Ahojte potrebovala by som od vás poradiť čo by ste robili na našom mieste..ide o to že momentálne prerabame byt a keďže nemáme peniaze na firmu robime to svojpomocne a to tak že väčšinu prerábky nám robí svokor ( mužov nevlastný otec) ktorý sa tým aj bežné živí len teraz v decembri nemajú robotu tak si vzal voľno na našu prerábku samozrejme že mu chceme za jeho prácu zapalatit keďže sa prerabka blíži ku koncu ale on ani svokra to nechcú vraj sa urazia že sa nemáme opovazit im dať čo len euro že ide o rodinu a podobne ale ako ich poznám hlavne svokra viem že by to časom vykríkal že nám dačo robil zadarmo..on to rád vykrikuje..a vyhadzuje na oči a chceme sa tomu vyhnúť svokra sa však vyjadrila že sa s nami nebude baviť ak mu zaplatime ..čo by ste robili?

sona96
7. jan 2022

Tak nezaplat v hotovosti, ale niečo im darujte. Napríklad voucher na wellness, alebo skipass, alebo čo majú radi

martina1201
7. jan 2022

Odložiť peniaze čo ste mu chceli dať bokom a keď začne vykrikovať tak ich vybrať a vložiť rovno do ruky

ujaju
7. jan 2022

@martina1201 Toto je asi najlepší nápad, len keby človek vedel, kedy k tomu príde a či vôbec. Aby neskôr sa na tie peniaze dalo siahnuť.

johnnyboi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mpg
7. jan 2022

My sme tiež mali takú rodinu, čo nám robili také drobnejšie údržbárske práce, tak sme sa dohodli tak, že na materiál dám peniaze a potom im my niečo pomôžeme, manžel alebo aj ja, keď budú potrebovať.

dadis
7. jan 2022

Moji rodina by odo mna za pracu nikdy nic nezobrala. My si v rodine pomahame bezne, bez naroku na financnu nahradu. Aj ked je to jeho nevlastny otec, je normalne ze pomaha a je normalne, ze pomozete vy im, ked budu potrebovat.

hoffmanka
7. jan 2022

súhlasím, že keď sa ti niečo odkladať a keď to začne vykrikovať tak im to dať, alebo je tiež dobrý nápad im kúpiť nejaký welness a prizvukovať že keď nechceli peniaze tak aspoň takto.

tykat
7. jan 2022

@martina1201 👍len s tym rozdielom ze nie do ruky ale na ucet

martina1201
7. jan 2022

@tykat to by ale ten účet museli mat. Ale súhlasím.

marca12
7. jan 2022

Clovek,ktory rad vykrikuje,ti bude vykrikovat,aj ked mu zaplatis za robotu alebo mu das nejaky vecny,zazitkovy dar. Poznam z vlastnej skusenosti. Robili sme svojpomocne moja rodina aj svokor k nam chodil. Kazdy robil,co vedel a kedy mal cas. Vela krat som svokra vyhanala,ze uz nepotrebujeme pomoc,nech oddychuje,on sa doma na dochodku nudil,tak prisiel. Ked sme mu vzali kluce,aby uz nemal pristup,preskocil branu,nechaval si okno odchylene,aby sa dostal dnu. Nechcel ziadne peniaze,tak sme im venovali tyzdnovu dovolenku v kupeloch. A skoro ma vyrutilo,ked na kolaudacii zadrel ako sa on narobil na nasom dome a ze on najviac robil. A zacal vykrikovat kadeco. Strasne smutna som z toho dodnes,lebo to rad spomina pri kazdej prilezitosti.

andreakg
7. jan 2022

Môj manžel robil môjmu bratovi elektrické vedenie do novostavby, samozrejme nič od neho nechcel,a môj brat mu kúpil kvalitnú vŕtačku,ktorej sa môj manžel potešil,takže bola obojstranná spokojnosť,je to hlúpe brať od rodiny peniaze,takže aspoň také poďakovanie

autor
7. jan 2022

@dadis môj muž sa na ich dome napomáhal tolko že môžem knihu napísať o tom

dadis
7. jan 2022

Tak potom? Potom je jasne, ze je trapne im nieco davat. Absolutne nerieste.

googlinqa
7. jan 2022

Zaplatila by som

simca06022011
7. jan 2022

Ja by som sa normalne oboch rodicov opytala, ze ci naozaj nechcu zaplatit, isto... ked povedia ze nie, urcite nie. Tak by som to viac neriesila. Pomahal aj muz im, material ste si hadam nakupili vy. Su ludia co by vykricali aj keby ste im zaplatili, napr. "urobil som im to lacnejsie" a pod. Neries. Alebo si odloz a ked zacne vykrikovat tak povedz ze das peniaze. Predpokladam, ze by ich urcite nevzal ani potom.

petranelkova
7. jan 2022

Ked nic nechcu akoze zaplatit, ze peniaze aby ste im davali, tak nejaky pobyt, nieco aby vedeli, ze ste im vdacni.

zmrzlinka2021
7. jan 2022

Nedala by som im nic, kedze nechcu a ak budu vykrikovat, treba im to pripomenut ze na ich ziadost ste im vyhoveli a nicim nezaplatili. Stale omielat - vy ste nechceli peniaze, my sme vas respektovali