Takmer dvojročný synček na mňa veľmi žiarli

selene12
6. aug 2019

Ahojte. Prosím vás aké máte skúsenosti... Poprípade rady.... Malý ma 22 mesiacov a posledný mesiac neskutočne žiarli.. Nemôžem mať na rukách neter.. Kamoškinu malú... Dokonca ani obrázok dieťaťa, vlhčené utierky,. Zakaždým začne vrieskat.... Ťahať ma a chce aby som sa dieťaťa zbavila.... Mile slovo nestačí.... Proste vzdoruje.... Ako naňho..... Stále skúšať alebo to nechať tak alebo co je najlepšie? Veľká vďaka za vaše rady... A prajem vám pekný deň!

siska53
6. aug 2019

@selene12 to prejde. Kamoskin maly tiez ziarlil. Aj sa bala mat druhe dieta.. preslo to, teraz uz ma deti 3. Daj tvojmu cas.

janickacrazy
6. aug 2019

@selene12 neber v jeho prítomnosti deti na ruky, jeho to za pár mesiacov prejde aj samo, u nás to tiež tak bolo v tomto veku, okolo 3 rokov to prešlo

stanik_67
6. aug 2019

ako ono je to tazko, no pomalicky treba skusat. nemoze to byt tak, ze nevezmes do ruk nic len jeho. to podla mna tak nejde a bolo by to len horsie. no isto to potrvaú, pokial si maly zvykne

17juraj17
6. aug 2019

@selene12 Ja to skusim inak. Moje deti vzdy ked mali taketo obdobie, povedzme vydobijania si niecoho tak som si povedal. Vychovavam ja deti alebo oni mna ? Tak si skus polozit tu istu otazku a prides na riesenie.😉

eliaska101
6. aug 2019

@selene12 teraz má také obdobie a ty to musíš len vydržať. No isto by som mu to stále vysvetlovala, aby nemal pocit, že si stále vydobyje to, čo on chce!

ivana11155
6. aug 2019

@selene12 toto je obdobie okolo dvoch rokov dietata, kedy ma dieta taky "regres", ze viac potrebuje matku pri sebe aj ked predtym uz bolo samostatnejsie. Treba len vydrzat a prejde to. Ked mu doprajes to co ziada t.z. viac na ruky, viac tvoju pritomnost prejde to skor. Inak sa bude to nervacenie s malym vliect. Skus pogooglit viac ohladom tohto obdobia.

emmusska
6. aug 2019

Ono to je podla mna normalne obdobie takejto detskej ziarlivosti. Ako bude treba s tym isto trocha pobojovat, no pojde to casom, len trpezlivost a hlavne jemne

selene12
autor
6. aug 2019

@17juraj17 presne toto som si povedala.. Ze. Mne skákať proste po hlave nebude hádam.... A tiež súhlasím s
@stanik_67 ja si chcem pomojkat aj neter... A tiež
@siska53 tiež bojím mat aj druhé.... Každopádne som si povedala ze sprostý nie je... A ja piskam on ma tancovať vo veľa smeroch.... Nie? Neviem môj názor... Len som chcela skúsenosti.. Veľká vďaka.... Kamoskin malý to nemá a je o dva mesiace starší napr. A toto vydobijanie si svojho.... Akože ja potom vidím v škole ako deti točia s rodičmi.... Ja som na to hakliva.. Ale poviem vám ze radšej skúsenosti osôb.... A teda ideme ďalej.... Krásny večer vám prajem ešte všetkým ktorí ste mi napísali.

selene12
autor
6. aug 2019

Dúfam že to obdobie pominie.... A keby bol Aspoň ceckos... Ale on ani pusinky ani objímať len mama musí mať volne ruky.... Hmmmm

titika26
8. aug 2019

Môj ma osem mesiacov a tiež žiarli 😂 žiadne iné dieťa na rukách mat nemôžem ani plysaka 😂

monuska02
8. aug 2019

no podla mojho nazoru 2 rocne deti maju az prilis vela rozumu na svoj vek 😉 mam prave jednu taku doma a ona velmi dobre vie, co robi a co tym chce dosiahnut. Netreba vzdy ustupovat dietatu s vyhovorkami, ze ma obdobie vzdoru. Vsetko s mierou, taka stredna cesta je podla mna najlepsia. Aj postiskat a pomojkat, ved to deti potrebuju, ale nenechat so sebou mavat v kazdej situacii.

majaacolin
8. aug 2019

Moj ma pomaly rok a pol. Starsieho syna ked pohladkam alebo hocico tak mu to vadi a posiela ma od neho prec, tak isto aj priatela som len dnes za ruku chytila a hned moju ruku odtahoval. A to jasne ze ked ine babatka mam na rukach, tak pisti a kruti hlavou ze nie. A to je stale, hocikto sa ma len dotkne. Ale neriesim to zatial nejak velmi , berem to ako jeho obdobie.

0silvia0
9. aug 2019

@selene12 nerieš to a rob ako ty uznáš za vhodné. Tvojmu dieťaťu tým, že držíš ostatné deti neubližuješ, len ho učíš sa vyrovnávať s frustráciou v živote. Deti sa musia naučiť zvládať aj záležitosti, ktoré im nie sú príjemné. Čím skôr sa s nimi naučia žiť, tým vyrovnanejší jedinci z nich vyrastú. Predstav si, že by si kvôli nemu robila všetko tak ako on chce, chránila by si ho pred nepríjemnými situáciami. Raz sa s nimi aj tak stretne a bude im musieť čeliť, v puberte to bude potom zvládať horšie, nemyslíš?

akecheta
9. aug 2019

@selene12 No určite je správne z tvojej strany ukázať dieťaťu, že nemusí byť stále stredobod pozornosti, ze má akceptovať a tolerovať aj iné deti a osoby v tvojom a jeho živote, skúša ťa skúma ťa odkiaľ pokiaľ ...tak ho uč láskyplne, že je dobré sa o lásku a pozornosť deliť s inými.

lauraaaaaa
9. aug 2019

@selene12 ahoj.mam o mesiac dvojročného syna a 10 ročnú dcéru.ked dcéra príde ku mne sa objať, malý pribehne okamžite zo srdcervucim revom.najprv som sa smiala ako reagoval a myslela som že to prejde .toto bolo od roka do teraz .A neprešli ho to.ja vtedy keď je dcéra v mojom objatí zdvihne aj jeho a hovorím že aj Laurika je naša aj ju ľúbime ako aj jeho ľúbime.trocha sa upokojí.no dá na javo dcére že už stačí mama je jeho.podotknem ,je väčšinou so mnou.ani dcéra ho nevaruje dlho.myslim ,keby mu sama dcéra viac záujmu preukázala a boskavala asi by bol miernejší.myslim ze sám sa pustí ked bude citit istotu.zatial ju ma u mňa.to je náš príbeh.

dadus_ka
9. aug 2019

@selene12 je kojeny? Lebo co poznam deti z okolia tak kojene toto robia vacsinou a to prejde asi po kojeni.