Úzkosti z manželstva

13. jan 2022

Ahojte.. spravila som zbrklý krok. Po 8 mesiacoch vzťahu som si vzala muža. Som mladá, mám 23 rokov a po predošlom neuveriteľne toxickom vzťahu som sa šupla do prvého lepšieho čo som našla a hneď najvážnejším spôsobom ako to slo. Po svadbe začali prichádzať problémy, nezhody, rozdielne priority atd.. momentálne sa to snažíme riešiť, chodíme do poradne a snažíme sa.
Ale ja mam neuveriteľne stavy úzkosti zo situácie kde som. Uvedomujem si, že manželstvo ma byt na cely život a ja som sa rozhodla zle, pre nesprávnu osobu, zo zúfalosti “, zvedavosti a navyše v nevhodný čas..
neviem ako sa upokojiť, čo robiť ..

marseillefan
13. jan 2022

Hlavne si musíš uvedomiť, že manželstvo nie je na celý život. Ak vo vzťahu nie si šťastná, tak nemá zmysel v ňom pokračovať.. aj za cenu rozvodu.

bajka16
13. jan 2022

Ono ty keď budeš samú seba naháňať v hlave s tým že si sa rozhodla pre nesprávneho do manželstva tak samozrejme že budeš mať úzkosti.
Ak to naozaj nezachránite, netyraj sa. Ešte si mladá skoro jak ja 😀 ešte sa môžeš vydať 50krat. Ber to tak že ľudia robia chyby je nám to prirodzené.
Poznám ženy ktoré majú šťastné manželstvo až to tretie takže hlavu hore 😉😀

lintu
14. jan 2022

Namiesto negatív by si sa naozaj mala začať sústrediť aj na nejaké pozitíva vášho vzťahu a celkovo tvojho manžela. Keď ste sa už na to dali, zabojujte. Možno si časom cestu k sebe nájdete. Už tu bol taký podobný príbeh. No a ak nie, tak nie. Nebudete prvý ani posledný, čo pôjdu od seba. Hlavne si nerobte bábo, kým to medzi vami nebude v pohode.

ambrozia8991
14. jan 2022

.

squ1rrel
14. jan 2022

Hlavne si nerob dieťa, neinvestuj do spoločných majetkov atď. Na to bude čas keď a ak sa vaše manželstvo ustáli. 🙏

oktoberka
14. jan 2022

@marseillefan manželstvo je na cely život.
Ale nie pre nedospelych,nezrelých ľudí,kto.do neho vstupuje neuvážene,z trucu,berú ho ako útek od niečoho,či kvôli fotkám zi svadby.
Nedá sa byť vo vážnom vzťahu a od prvého dňa myslieť na to,že čo ako,veď to nie je navždy. Ani vstupovať sa do manželstva nedá a nemá s tým,že veď uvidíme.
To potom aj tak vyzerá.
Nerobíme veci poriadne,bojíme sa a máme aj také o ničom vzťahy.

ivangeline
14. jan 2022

Nedeptaj sa a pracujte na vztahu. Nemusi to byt zle a keby aj bolo,tak vies odist. Hlavne pouzivajte ochranu a nemaj deti,pokym nie ste ok...

marseillefan
14. jan 2022

@oktoberka Láska nie je trvalá, lásku treba permanentne rozvíjať, pracovať na nej... preto si myslím, že aj tá neistota v manželstve je potrebná... aby partneri nespohodlneli. Aby vedeli, že o svoju polovičku musia neustále bojovať. Ak obidvaja manželia berú manželstvo tak, že je to už navždy, strácajú motiváciu pracovať na vzťahu. Preto si ja napríklad nikdy nepripustím, že je moje manželstvo navždy.

oktoberka
14. jan 2022

@marseillefan nemyslím,že stráca vzťah motiváciu tým,že to chcem navždy.
Stačí si dobre vybrať a robiť sa navzájom šťastní celý život. A veru,je čo robiť každý deň.

luccija
14. jan 2022

Tak sa rozvedies...uvidíš či to pôjde dať do poriadku a rozhodneš sa.Preco si sa tak skoro vydala?hlavne si odpustiť nebuď na seba taká prísna niekedy ľudia robia zle rozhodnutia🙂

mimikarol
14. jan 2022

Manželstvo nieje na celý život. Keď to nejde, tak to nejde. Si mladá, urobila si chybu (možno) ale to neznamená že budeš celý život trpieť

autor
14. jan 2022

@luccija zatiaľ tomu dávame šance a snažíme sa. Len mám úzkosti z toho, že sa to nejak výrazne nezlepšuje :(
@marseillefan táto myšlienka je pekná, a súhlasím s ňou

kv1et0k
14. jan 2022

Ahoj 🙂 ak sa o tom chceš porozprávať pokojne mi napíš správu.

ambrozia8991
14. jan 2022

Ahoj prosím môžeš mi napísať správu tu na konikovi ? Som tiež v tvojom veku