Váži si ma?

kliksem
26. dec 2013

Neviem či sa chcem len vyrozprávať, alebo aj poradiť...Mám dve deti z predchadzajúceho desať ročného vzťahu a priateľ má dve deti z predchádzajúcich dvoch manželstiev a jedno máme spoločné.A čo ma vlastne trápi? Mám taký pocit akoby bol priateľ so mnou len z nudy.Obidve ženy si vzal ešte v tehotenstve-so mnou svadbu odmieta, že sa poznáme krátko.Otehotnela som po mesiaci nášho vzťahu...Ale na druhej strane mi vraví ako ma strašne ľúbi a nechce stratiť a mňa si nedá nikomu...Mňa ale strašne zraňuje prečo akurát náš spoločný syn sa musel narodiť do nemanželského zväzku.Druhé vec čo ma trápi je tá, že spolu nebývame ale bývame dva metre od seba.V práci je dosť dlho kým sa doma osprchuje je aj 18.00 hodín kým príde a keďže skoro vstáva tak o tej 19.30 väčšinu odchádza domov spať.U mňa by mohol spať aj tu spáva ale len cez víkendy alebo dovolenku.Prečo akurát pri mne sa vyhýba otcovských povinností a spí si domka v kľude kým pri oboch ženách bol s nimi a s bábätkami, mal v tej dobe dôležitejšiu funkciu a vstával nevyspatý a vtedy mu to nevadilo.Prečo len pri mne má rád svoje pohodlie? Keď príde víkend tak odíde okolo šiestej ráno od nás preč a akolo 12-13 hodine sa ozve a príde....Medzitým chodí na pivo do krčmy.Nechodí opilý, to nie...Ale vysedáva tam každý deň a nevie si ju odpustiť ani len cez víkend.Cez týždeň chodí na pivo po práci s kolegami.Dokonca na štedrý deň mi povedal, že pôjde na jedno pivo a akurát ako naschvál v ten deň prišiel pripitý...Mám pocit z nášho vzťahu ako keby sme mu chýbali len vtedy kedy to jemu vyhovuje, alebo kedy sa doma nudí-býva s mamou a nemajú 100% vzťah.Trápim sa a zraňuje ma jeho správanie.Stále mám pocit, že som tá menejcenná osoba on to nechápe.Rozprávame sa spolu, vysvetľujem mu čo ma trápi, ale len sľúbi že sa to zmení a nič.Zas ráno odíde a na obed príde.Koľkokrát nestihnem ani obchod keď je maličký zlý a len plače...

macamac
26. dec 2013

@kliksem 😕
akési zamotané vzťahy toto
koľko má rokov?

neviem poradiť
toto si musíte skutočne len vy dvaja vydiskutovať
ale
nechápem, prečo si otehotnela tak skoro?
mesiac je málo, nie?
nezatracujem rozvedených, ale pri chlapovi dvakrát rozvedenom by som s ďalším dieťaťom neponáhľala
a jasné,že nechce o teba prísť 😅
veď kto by mu toto všetko toleroval?
veď on žije ako slobodný (čo aj je) a bezdetný ( čo už nie je)
chlapec chodí k vám len ako na rande a v každej chalupe si berie len to najlepšie pre seba
pri matke servis, pri tebe servis, svoj voľný čas...kks, vieš, koľkí by menili? 😅 😝
takto žiť by som naozaj nechcela 😒

adrika25
26. dec 2013

Nikto sa nezmení pokial sám nebude chcieť, zaráža ma, ze ma dve deti s dvoma ženami, zrejme až taky "dokonalý" nie je, ale nejdem susdit, stať sa môže čokoľvek... Skús sa s ním otvorené porozprávať co ta trápi, dat mu ultimatum, ze ti to takto nevyhovuje a chces aby vas spoločný život vyzeral inak... Buď pochopí a bude sa snažiť zmeniť alebo nie.... Držím päste.

hanuska148
26. dec 2013

Prepac. V prvom rade. Vravi ti nieco ochrana???? Preco si s nim otehotnela????
Druha vec. Tvoj chlap ma pravdepodobne rad svoje pohodlie. Pochybujem o tom ze zrazu tvoju polovicku osvieti a prestahuje sa k vam. To mal urobit uz daaaavno a snad ho o to nebudes prosit ;)
Ak si chcela aby ste sa vzali..byvali spolu..tak si to mala urobit v inom poradi. Nie tak ze po mesiaci otehotnies a teraz places nad rozliatym mliekom. Znasaj nasledky tvojej nezodpovednosti. Alebo to s nim ukonci a zi si po svojom.
Viac sa ti poradit neda ;)

kofoluska
26. dec 2013

Teda narazit na chlapa, ktory ma dve deti s dvoma zenami, asi by som si davala jo sakra pozor na to, aby som s nim neotehotnela. Minimalne do casu, kym by som zistila, PRECO sa dvakrat rozviedol. Asi jeho byvale manzelky neboli ochotne znasat to, co si ochotna znasat ty. Mate spolu dieta a nebyvate spolu? On byva radsej s matkou, s ktorou nema 100% dobry vztah? To je co za chlapa toto?
Ako, uz je neskoro plakat nad rozliatym mliekom. Mas aspon dietatko, ktore ti urcite robi radost. Ale na takehoto magora by som sa zvysoka vykaslala. Vsak ci budete "spolu" alebo bude len platit vyzivne, pre teba to nijaka zmena nebude. Tak ako tak si sama.

sue
26. dec 2013

Uff,kedze s Tebou nezije,tak zaziadaj o vyzivne na dieta i seba pocas tehotenstva a porodu....ak nie je ochotny inak. Urobila si obrovsku chybu,ze si pripustila otehotnenie po 1 mesiaci. Byt 2x rozvedenym chlapom a mat na vyber,asi tiez budem radsej zit s vlastnou mamou ako s prakticky cudzou zenou,2 cudzimi detmi a novorodencom :/ ...a ty si mu na vyber bohuzial dala. Nepises o financiach,ale urcite je tam aj tento faktor... Neviem co k nemu citis, ci s nim naozaj chces zit, ale na tvojom mieste by som neprosila o blizkost, lasku, oddanost a svadbu uz vobec nie. Jasnym doraznym rozhovorom by som mu vysvetlila svoj pohlad na vec a +a- vsetkych alternativ.... Spoluzitie, oddelene byvanie atd po kazdej stranke. Velmi drzim palce,nech motyka vystreli....

janinah
26. dec 2013

si si istá,že je to ozaj mama,kam si odbieha? 😒 a vydaj sa len v prípade,ak ti chýba ďalšie decko,síce dospelé,ale správaním decko

majka99999
26. dec 2013

@sue suhlasim ( s vyzivnym, nech si nemysli, ze mu toto len tak prejde, aj s ostatnymi vecami).
Nebyvate spolu, nie ste rodina, on s tebou len "chodi". Ako pubertiak, inac sa flaka s kamosmi. Prispieva ti financne, venuje sa malemu?

kliksem
autor
26. dec 2013

@macamac 37 rokov má

kliksem
autor
26. dec 2013

@hanuska148 žial, otehotnela som cez ochranu.

pflegerin
26. dec 2013

Tak toto by som urcite netolerovala,taky vztah,urobit dieta,byvat inde a nemat ziadnu zodpovednost.A urcite by som s niekym neotehotnela za mesiac.Nechapem zeny,ktore su take nezodpovedne a myslia si,ze chlap sa zmeni narodenim dietata,alebo svadbou.Urcite by som ho poslala do teplych krajin. 😀

hori
26. dec 2013

@kliksem Ake ma tvoj partner povinnosti voci vasmu spolocnemu synovi? Ako ti pomaha? Cim prispieva do spolocnej domacnosti? Ako sa o vas stara? ... Lebo mam pocit... ten chlap ma nielen ze svoje pohodlie, ale dokonca nasiel dva mama hotely, ked sa mu zunuje jeden, ide do druheho... ako prepac... ja sa nedostat cez vikend do obchodu, lebo mi nema kto postrazit dieta a muz na pivku? Nonsens toto... odpoved: nevazi si ta, sorry, to by vyzeralo inak...

kliksem
autor
26. dec 2013

@majka99999 prispieva mi aj kúpi navyše.malému sa venuje, len cez týžden ked príde tak väčšinou spí a cez víkend od toho obeda.a ked tu spí tak vstane k nemu.nie je zlý otec ani partner, len ma trápi, že nechce byt s nami.aj mojim dievčatám sa venuje, so staršou píše úlohy..

maminuska
26. dec 2013

@kliksem ako sa venuje svojim detom z predchádzajucich vztahov ?

zrka
26. dec 2013

Ako som si to precitala, tak si myslim ze mozes byt len rada, ze nie ste zobrati...

adri266
26. dec 2013

@kliksem on Ta neberie ako manzelku, ale len ako frajerku, rozumies mi? Kym nemate spolocnu domacnost, tak sa to neporiesi. Skoda, ze si s nim otehotnela a tak rychlo, ale to sa uz zmenit neda. Jednoducho mu daj viac uloh, co sa tyka babatka a hotovo. Vybav si vyzivne, ako Ti radia baby, a poriadne si prediskutujte, aky je vas vztah. Ci ste partneri, ci len frajeri, ci co vlastne ste. No na jeho mieste, ked je 2x rozvedeny, by som sa nehrnula do dalsieho manzelstva 😖

kliksem
autor
26. dec 2013

@pflegerin On akože nie je zlý.Keď sa už venuje tak na 100%.Ale vadí mi proste že nie sme prvoradý..Ako som už písala, keď sa venuje tak aj mojim de´tom, napíše s nimi úlohy.Keď ho poprosím ide aj do mesta s nami na nákup, ale to musím vždy len ja navrhnúť.

kliksem
autor
26. dec 2013

@adri266 Ke´d mu poviem, že teraz si ja na štyri hodinky odskočím a budem sa venovať sebe a on bude s malým tak mi odpovie, že baba-jeho mama si ho vezme.že veď e baba tak nech sa stará.

kliksem
autor
26. dec 2013

@maminuska s deťmi nie je v kontakte.ale obidve bývajú dosť ďaleko.

kofoluska
26. dec 2013

@kliksem Ehm prepac, ale nechapem, preco ho obhajujes? Na jednej strane riesis problem, ze je s tebou a malym malo, ze malo pomaha, ze radsej zije s vlastnou matkou, ze nie ste na prvom mieste, ze nestihnes ani cez vikend odbehnut do obchodu. Na druhej strane pises, ze nie je zly otec a partner a ked sa venuje, tak uz na 100%. Nejako ta nechapem. Aj moj manzel ked sa venuje, tak na 100%, ale nie tak ako opisujes ty toho svojho frajera ci ako to nazvat. Mozem ist do obchodu, vyhana ma na masaze (mame masazne studio o dva panelaky dalej), ku kadernicke, na cokoladu s kamoskami, ze on ostane s malym. A je mu jedno, ci je to v tyzdni alebo cez vikend. Navari, uprace, pohra sa s malym, prebali, nakrmi, uspi, v noci k nemu vstava, necha ma spat v inej izbe a spi s malym on, aby som sa ja vyspala (nekojim). Toto si ja osobne predstavujem pod tym, ked niekto povie, ze otec sa stara na 100%. Nie to, co pises ty. Tu nie je na mieste otazka, ci si ta vazi. Tu je na mieste otazka, ci vobec ten chlap stoji za to, aby si sa ty s nim zahadzovala. A podla mna rozhodne nie. Sprava sa ako 15rocny nezodpovedny pubertiak, ktory si len chodi uzivat ked mu to vyhovuje.

peta1510
26. dec 2013

Preco to robi?pretoze mu to tolerujes...To je fakt platny vztah,ked k tebe pride v tyzdni na 3,5hodiny a cez vikend ta pocti svojou laskavostou a prespi dokonca celu noc 🙂 Musis si sama zvazit,ci ti toto vyhovuje a podla podmienok,ake mas k dispozicii sa rozhodnut,ale hlavne sa s nim treba porozpravat a povedat mu,ze ty si to takto nepredstavujes.

argyro
26. dec 2013

@kliksem ja to vidím takto: on už v dvoch manželstvách bol, už si prešiel všetkým tým, čo manželstvo obnáša. 24-hodinovou starostlivosťou o deti, robením kompromisov v čase, keď sa mu vôbec nechcelo. Teraz by si rád užil trošku slobody, a konečne našiel ženu (teba), ktorej to síce veľmi nevyhovuje, ale toleruje mu to. Jeho sloboda - teda to, že môže k vám kedykoľvek prísť ale aj odísť, že má možnosť ísť k mame a tam oddychovať keď to potrebuje,ale hlavne, že sám si je strojcom svojho života, nemusí sa nikomu prispôsobovať a na nikoho brať ohľad, toto všetko je preňho veľmi dôležité. Nečudujme sa mu, kto by to tak nechcel. Každý a hlavne taký muž, ktorý si prešiel dvomi manželstvami a ani jedno mu nevyšlo. Chápem ho, že sa nechce namočiť do ďalšieho.
Chápem aj teba. My všetky chceme rodinu, pevnú a stabilnú a muža, ktorý uzatvorením manželstva vyjadrí, že s nami chce stráviť zvyšok života.
Podľa mňa máš dve možnosti, ale vlastne len jednu.
1. zmieriš sa s tým. On bude k tebe milý, lebo pokiaľ mu nevezmeš to najcennejšie čo má (slobodu) tak ťa bude milovať, bude spokojný a šťastný. Ale tu hrozí, že ty sa stým skutočne nezmieriš nikdy a bude ťa to trápiť po zvyšok života.
2. dáš mu ultimátum - buď spolužitie alebo nič. Ale toto by som neodporúčala, obávam sa, že svoju slobodu si váži viac ako teba, ako vášho syna, ako čokoľvek na svete. Obávam sa, že by sa potom stýkal len so synom a ženu hľadal ďalej takú, ktorá bude po jeho boku spokojná aj takto.

habibi78
26. dec 2013

@kliksem nie, neváži si ta....

maminuska
26. dec 2013

@kliksem to ho bohužial neospravedlnuje, že bývaju daleko . Mňa by už odradilo toto, že sa v podstate o svoje deti nezaujíma .

pflegerin
26. dec 2013

@kliksem Tak potom preco nezijete spolu ako rodina.Je to od neho sebecke,lebo si mysli,ze ked sa Vam povenuje par hodin,ze urobil dobry skutok.Takto sa chlap spravat nema.

juliana77
26. dec 2013

K tomuto len toľko, radšej sama, ako s prízrakom.

digysa
26. dec 2013

@kliksem Je uplne jasne, ze tvoj priatel sa do TRETIEHO manzelstva ponahlat nebude.....a preco by aj? Ved uz bude tretie a to mu uz 2 vztahy nevysli...........

Na druhej strane, Ty chces mat "plnohodnotny" vztah a "fungujucu" rodinu- vsetko ako ma byt: svadba, manzelia, spolocna domacnost.

NEchapeme preco si s nim otehotnela- to je pre mna zahada... o co ti islo? 😖 😖 😖 😖

Mas uplne nevhodneho partnera, s ktorym sa bohuzial rozijdes- on uz asi nema na to sily, aby zacal tretiu rodinu.... Chce mat klud, pokoj a vlastne sukromie.

Ty mu poskytujes vsetky zakladne zdroje- spolocnost, sex, rodinne zazemie ak ma nan chut....a pritom si uziva druhy zivot "bez vas"

Toto musi byt "odstrasujuci" moralny priklad pre tvoje deti...........Chudatka, budu si mysliet, ze toto je normalny model rodiny.... Je mi luto tvojich deti.......... strasnu chybu si urobila, ze s nim mas dalsie dieta, ktore nebude mat kompletnu rodinu, lebo ako citam otecko bude iba taky-kadejaky.... obcasny.

Odpoved pre teba: Mas pravdu, nevazi si Ta a vyuziva situaciu, lebo Ty si mu to dovolila...a bude ju vyuzivat pokial to Ty nezatrhnes. Ja by som s nim nemohla mat intimny zivot, by mi to pripadalo, ako keby moj dom bol "bordel", kde si chodi suchnut.... TO teda nie!

A to nehovorim o buducnosti- financie, spolocny majetok, setrenie....ako sa takto ta zit ??? ☹ ☹

maria1989
26. dec 2013

keď tu čítam, ako niektoré píšete: načo si s ním otehotnela? veď napísala, že cez ochranu! 😠 hlavne, že keď tu napíše baba, či má ísť na interupciu, všetky jej napíšate, že nieee 🙄

seemani
26. dec 2013

@kliksem a teraz úprimne, bolo ti treba sem písať?? 😉 😀

rebeka7501
26. dec 2013

@kliksem prepáč, no už iba to, že si otehotnela po mesiaci známosti (a pritom už máš dve deti) mi pripadá maximálne nezodpovedné. Nepoznali ste sa, nevedela si, aký je otec, ako sa bude správať k tvojim deťom. Hovorí sa, že deti sú dar no nie za každú cenu. Trošku rozumu a zodpovednosti by neuškodilo. Prepáč. Môj názor.

digysa
26. dec 2013

@maria1989 Kde to pisala? Ja to nevidim...mozes mi to najst? Vdaka.