Večerné popíjanie piva

29. okt 2022

Aký máte názor na každodenné večerné popíjanie piva doma po práci? Jeden a pol plechovky, niekedy dve.... Je to už alkoholizmus, alebo je to vami tolerované množstvo?

zuzanockamt
29. okt 2022

Alkoholizmus.

nepic
29. okt 2022

Záleží ako dlho to trvá,ale ja hovorím podľa seba,podľa vlastnej skúsenosti a u mňa to bol alkoholizmus. Aj keď som si myslel že to mám pod kontrolou a veď som vodič a nikdy som nenafukal,ale už sú to tri roky čo som s tým sekol,aj s fajčením aj s alkoholom po asi 20 rokoch a poviem ti že som mal veru ťažké časy. Prvý polrok bol ako tak v pohode,ale potom ďalší rok bolo všelijako, úzkosti,depresie,panicka porucha a neviem čo ešte. A bolo to len o tom pivku večer.

petamich
29. okt 2022

1.5-2 piva kazdy vecer za mna nie su v poriadku

sissy27
29. okt 2022

Ak to musí byť, lebo je chuť na pivko a nedá sa odolať, tak to alkoholizmus je. Postupne sa bude čas posúvať na skoršiu hodinu, plechoviek bude pribúdať, a časom bude pivko absolútnou prioritou. Žiaľ mám takých ľudí v okolí a je to hnus.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
natalala
29. okt 2022

Ak je to kazdodenny zvyk, tak je to alkoholizmus. Ak je to pre chut, tak nech si da nealko 🤷🏼‍♀️ Za mna je ok obcas ist niekam do mesta a nieco si v spolocnosti vypit (moj muz napr chodi tak 1-2x za mesiac s kamaratmi na pivo po hokeji) ale pit sam doma mi pripada divne ak to je pravidelne.

doriiis
29. okt 2022

Dokola tá istá téma....žiadne množstvo alkoholu nie je nikdy v poriadku.Ano viem,občas malo a podobne žvásty...poznám.Ale aj malé množstvo alkoholu spôsobuje zmeny v mozgu a pomaly vytvára závislosť na ňom.A keď niekto každý deň pije alkohol,tak je alkoholik.Bodka

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dzulli1980
29. okt 2022

Pozri, ja si už roky dávam každý večer, keď sú všetci na poriadku, pohárik vína ... samozrejme, keď je dcéra chorá a treba v noci pri nej bdieť alebo keď víno doma nemám, nerobím hystériu, nebežím na prvú pumpu po fľašku ... ťažko povedať, za mňa je to individuálne.

queen_mary
29. okt 2022

@dzulli1980 suhlas. My si tiez s muzom dame kazdy vecer pohar vina. Niekedy dva aj tri. Ale ked nemame, tak si nedame 😀 pokial to nejako nestupa, nepije viac alebo tajne tak by som to neriesila.

elenatomasova
29. okt 2022

Normálne je to.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandzula
29. okt 2022

Moj ex takto "popijal". Vtedy mi to nejako zasadne nevadilo, no ako prisli problemy vo vztahu, davku zvysil, bolo na nom vidno, ze je pod vplyvom alkoholu. A to mi vlastne uz tiez bolo fuk, aspon som sa utvrdila v tom, ze odist od neho bude spravne rozhodnutie.
Okrem rizika navyku by mi teraz na takom chlapovi vadilo, ze si zvysuje riziko roznych ochoreni - cukrovky, rakoviny pankreasu, pecene... O pachu piva ani nehovorim, sused je takyto pivkar a citim ho cez pol dvora.

slavomira236
29. okt 2022

Poznám takých veľa čo majú pivo každý deň ...oproti domu mám krčmu tiež sú tam tí istí každý deň...v obchode vidím ako kupujú pivo po kartonoch ľudia no neviem Eby všetci boli alkoholici? Pracovala som s manželmi starsimi portugalčanmi oni ku každému obedu víno pili ku večeri u nich to vraj tak je že je to tak zaužívané

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dizzy1822
29. okt 2022

Podla mna to alkoholizmus nie je. Muž celé leto pije každý vecer po práci 1-2 piva a ked ideme von da si aj 3-4. Ale jak je jesen zima tak si da niekedy týždeň každý vecer a potom aj mesiac nie. To musis ty vediet ci je to alkoholizmus alebo nie. Moj závislí na pive nie je. Ma doma pivo a včera si dal po týždni a dnes si zas nedal. Ked ma chut nech si da ved nie je z neho opitý a nemá ani vypite. A vecer si dava poldeci nech sa mu lepšie spí. Robi to tak veľa ľudí. Dôležité je ci mu robí problem ak to pivo nemá. Moj manzel pijaval pivo kedysi iba v lete potom aj pol roka každý vecer keď prišiel z roboty. Niekedy aj mesiac si nedal. Nie je človek ktorý by sa z jednejo z dvoch opil a ktorý by bez piva nevydrzal. Ked ma chut nech si dá nezakazujem mu. Minule hovori ze dam si pivo a v zápätí ze nedám nemám na neho chuť a nedal si.

dominikamacakova
29. okt 2022

To pivo je nealko? Asi nie čo 😂

dizzy1822
29. okt 2022

Ked niekto pije každý den alkohol je alkoholik? Každý den po dobu tyzdna mesiaca roka? Je to široký pojem. A pivo nie je alkohol ako taky ako tvrdy alkohol. Moj muz je potom alkoholik ked pol roka každý večer pije pivo a potom pol roka nie. Len by ma zaujimalo ako alkoholik dokaze len tak prestat pit 🤣🤣🤣 ked je alkoholik

dominikamacakova
29. okt 2022

@dizzy1822 pivo nie je alkohol? Takže alkoholické pivo podľa teba neobsahuje alkohol. Zaujímavé 🤔

dizzy1822
29. okt 2022

@dominikamacakova ty vies citat s porozumenim? Ja som napisala ze to nie je alkohol ako taký napriklad ako pálene... Alkohol tvrdy ma 38% a pivo ma 10 12 % to ako ked zena si da pohar vina je hned alkoholicka?

dominikamacakova
29. okt 2022

@dizzy1822 teraz si to napísala správne, že pol litra piva neobsahuje toľko % alkoholu ako pol litra vodky. Ale aj ťažký alkohlici začínajú tým, že si dajú jedno pivo, jeden panák, jeden pohár vína.... A tu sa to už vyrovná v množstve alkoholu....

ajajaj00
29. okt 2022

za mna ok...kazdy ma ale hranice inde.

dzanka72
29. okt 2022

Ja som si každý večer dopriala pohár vína, či som bola po práci alebo som mala voľno, bol to pre mňa taký rituál, relax, zvyk? 💁‍♀️🤷‍♀️
Niekedy som si naliala pohár a ani som sa ho nedotkla, nemala som chuť, ale naliate v pohári muselo byť, lebo..😆
A nemyslím si, že som alkoholik🤔
Teraz som momentálne tehotná, tak žiadne víno, ale už sa teším, keď porodím a dám si ho🤭

denithestrange1993
29. okt 2022

Tomu sa povie notorik. Osobne mi je to vzdialenejsie ako piatkove opijase. Lebo denna rutina sa casom stane zavislostou.

laurita285
29. okt 2022

Už len podľa týchto odpovedí je úplne jasné, že slovensko má problém s alkoholizmom a fakt obrovský.

dominikamacakova
29. okt 2022

@laurita285 súhlasím. Slovensko, Poľsko, Česko - každý druhý človek je alkoholik, ale samozrejme, že si to nikto neprizná

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
laurita285
30. okt 2022

@elizabet173 áno, máš značná problém s alkoholom a ešte to obhajuješ, gratulujem.

fotoarch
30. okt 2022

jednoduchy test - dotycny nech na mesiac prestane - nula ..ak uz pri myslienke je agresivny, je to alkoholizmus