Narodeninový darček nevďačnej osobe

6. sep 2022

O par dni ideme na narodeninovu oslavu dvom rodinnom proslusnikom. Problem je v tom, ze jednu osobu mam velmi rada a nechcem vynechat jeho oslavu. Bude tam cela moja rodina. Na druhej strane, druha osoba mi nie je moc sympaticka, hoci sme nemali ziadny konflikt, vztahy extra dobre nemame. Navyse uz v minulosti pri znacnom financnom darceku k sviatku prejavila nevdacnost (“len tolko?”). Poznam ju, nic jej nie je dost dobre (aj preto som jej dala €€; nie fyzicky darcek). Nemam chut na nu minat ani energiu, a v ziadnom pripade ani cent.

Avsak. Je nevhodne priniest jemu darcek, a jej nie, ked oslavuju ten isty den.
Ake riesenie by ste navrhovali v tak hlupej situacii?

anjelicek26
6. sep 2022

Jemu dat darcek, jej kvety a poukazku do DM a mas vybavene...

mata1001
6. sep 2022

Ked je žena, tak kyticu kvetov a ked muž, tak flasu vina...nič viac...a ked to okomentuje slovami, " len tolko" tak povedz iba obyčajne "ano".

babovka2321
6. sep 2022

Ked vies, ze spokojna nebude s nicim, tak jej daj nejaky uplne genericky darcek, nema zmysel vela nad takym darcekom premyslat 🙂 ale urcite by som nieco aspon symbolicke doniesla, nevdacnost je jej hanba, ale odignorovanie oslavenca by bola tvoja.

mata1001
6. sep 2022

Aha, už čitam, ze žena...ok tak len kvety... 🌹

sissy27
6. sep 2022

Jemu darček, jej kvety a niečo sladké, alebo kávu, prípadne poukážku napr do kníhkupectva ak číta, alebo do kina/divadla a podobne.

gertrudaosem
6. sep 2022

Ja by som to pri nej neprehanala... Kvety a hotovo/dezert a hotovo A HOTOVO!!!! 🤣

katulienocka999
6. sep 2022

Tak u nas napr darceky riesime iba na jubilea 🤷‍♀️...inac klasika nieco sladke,slane, flasa a kvety ci zena alebo chlap, resp pri chlapoch niekedy aj bez kvetov

autor
6. sep 2022

@anjelicek26
@sissy27
Ak poukazku, v akej hodnote?

baluinka
6. sep 2022

no a čo plánuješ darovať tej obľúbenej osobe?

sissy27
6. sep 2022

Za mňa v takej, aby sa za to dalo niečo kúpiť. Kniha stojí cca 12-20€, lístok do kina okolo 8€ tak nech vyjde pre dvoch…
Ja ak sa rozhodnem dať darček, tak proste nech sa sama pred sebou nemusím hanbiť, aj keby dotyčnú nemusím. Nikdy by som nedávala darček aby som niekoho urazila, dala mu najavo nejaké svoje negatívne pocity atď. To už keď tak nebudem obdarovávať vôbec.