Oslava - 1. sväté prijímanie

janci27
17. apr 2024

Ahojte, chcela by som sa s vami poradit, kto mate predoslu skusenost. Ako ste potom riesili oslavu, resp. pohostenie s rodinou po tejto slavnosti, ak byvate v byte a nemate velmi priestor (ani cas) pohostit celu rodinu u seba doma? Chcela by som pozvat len starych rodicov z mojej aj muzovej strany a krstnych rodicov s ich detmi. Lenze aj tak to vyjde na 8 dospelych + 6 deti (rozny vek, mensie/vatsie). Rozmyslala som, dat si obed v restike a potom tortu/kolace s kavou by sme si uz dali u nas doma, nechcem praveze robit nejaku oslavu priamo tam, skor len ten obed si tam dat a ist potom k nam.
Poradte vase skusenosti, rada sa inspirujem ako to riesite vy. Vopred velmi pekne dakujem.

tortelinka
17. apr 2024

@janci27 my sme si za jednali priestor, teraz riešim catering

danyelia
17. apr 2024

Ahoj, ja by som v tej reštike zostala už aj na kávu, tortu či koláče, zrejme by som si rezervovala malý salónik. Trochu ma desí predstava 6 pobehujúchich detí po byte, upratovania tanierov a pohárov (nie je to strašný problém, ale načo si robiť zbytočnú prácu, keď to celé môžme urobiť v reštike...) Neviem, najprv reštika, potom ešte posedenie doma, či to nebude také umelé naťahovanie stretnutia...Prídeš po oslave domov a máš veget, žiadne starosti navyše 🙂

lenicka999
17. apr 2024

Ja som bola takto pozvaná a oslavu robili v reštaurácii a torticku si priniesli so sebou a v reštaurácii ju ku káve naservirovali (po dohode). Dostali tanieriky a nôž a torta sa krajala priamo na stole.

macalau
17. apr 2024

Obed v reštaurácii,a potom káva a torta doma....

petronela1985
17. apr 2024

@janci27 dcérka bude mať prijímanie teraz, posedenie bude doma, objednám catering (rezňovú misu, studenú misu), plus torty, zákusky a pagáče. Chcela som kombináciu obed v reštaurácii a doma káva plus zákusky a torta, ale logistiku sa mi nechce moc riešiť, tak to vybavíme takto.

saxana000
17. apr 2024

Ja neviem ale podla mna uz ked budete pri tom.obede ci si das este plus 3e.za kolac na hlavu a dve eura za kavu pre dospelych alebo objednas domov tortu za.50e nevide ta to narovnako? Zjete obed date kolac kavu a jde sa domov pozri.podnik.s.detskym.kutikom/ohriskom jeden stolik vacsi Vam isto bude stacit a nemusis mat pol domu rozbombardovaneho od deti a presuvat sa nikam..ja by som uz doma nerobila nikdy nic

pe_mi
17. apr 2024

@janci27 ahoj,my sme mali v salóniku.8dospelych,2 deti
Príde mi to také ubehane.najprv kostol,potom presun na obed,u vás ostatok.posedime a potom každý po svojom 😇😁mne by sa nechcelo 2 hodiny v kostole,2 hodiny v reštike sedieť a potom presun domov a tam hostiť ešte .
Ja som není na také.

lilke
17. apr 2024

V reštaurácii sme mali obed a ich nápoje, všetko sladké (torta + koláče) sme mali svoje. Samozrejme, vopred dohodnuté. Zaplatili sme tuším 1€ na hlavu za tanieriky a príbory na dezerty... Navyše decká sa vybehali a zahrali na reštauračnom ihrisku, pubertaci poprechadzali chvíľu okolo a my, dospelí,sme mali čas na seba. Boli sme tam zo 5 hodín... Nemali sme samostatný priestor,ale oddelili nám stoly do kúta miestnosti, takže iní nás nejak nerušili.

janci27
autor
17. apr 2024

Dakujem vam dievcata, este si to dobre premyslim, ale som naklonena k tomu, ze by sme teda zostali asi v restike aj na kavu a doniesli si tam po dohode vlastnu tortu, snad s tym nebudu mat problem. Kolace by som tym padom uz asi neriesila. Mne by ani az tak nevadilo, dat si tortu potom po obede u nas, rada praveze hostim a pripravujem kolaciky alebo rozne snacky. Na detsky kutik by bolo asi len 1 dieta, ostatne su uz vatsie, od 8 do 14, cize tie by si u nas radsej zahrali playko nez sedeli s nami v restike 😀 obed chceme hlavne preto v restike, ziadny catering doma, lebo chceme sa pohodlne najest za jednym stolom, doma nemam tolko priestoru vsetkych naraz usadit, aby sme jedli spolu a nie na etapy alebo kade tade 🙂 Takze preto stale nad tym rozmyslam, co by bolo najlepsie a rozhodla sa radsej poradit s niekym, kto ma skusenost.

pjosa
18. apr 2024

@tortelinka my teraz tiež riešime catering