Chcem sa odsťahovať s dcérou do cudziny a ex robí problémy

hanci1205
14. dec 2013

Ahojte,chcela by som sa spýtať,či je tu niekto kto sa sťahoval s dieťaťom do clenskeho štátu eú. Ja by som sa chcela presťahovať s 9dcerkou do belgicka budúci rok ale môj ex robí problémy. Ako dlho trvá súd? Vie mi niekto poradiť?

kaktusik007
16. dec 2013

@hanci1205 a ty sa divis, ze ex robi problemy??? ved on chce iba svoje dieta, tym, ze ty sa odstahujes par tisic km od neho mu de facto znemoznis styk s dcerou... ako pardon, ale vystahovanie dietata do cudziny nie je len tak......

a ak mas najsamcistejsie umysli, malu mu chces davat dostatocne casto a na dostatocne dlho na svoje vlastne naklady (pretoze ty si ta, kto ju stahuje zo Slovenska) tak potom prosim... daj navrh na sud... moj osobny odhad je ze do roka od navrhu by si mohla mat aspon jedno pojednavanie s vynesenim rozsudku za sebou....

hanci1205
autor
16. dec 2013

A ja viem že to nie je jednoduche,ja som mu navrhla že môže malú vidiet raz do mesiaca ,silvester a letné prazdninysamozrejme na moje náklady a nesuhlasil. Zdalo sa mi to ok,vzhľadom na to že teraz býva od nás 15km a nevidí ju viac a toto robí len naschvál.

hanci1205
autor
16. dec 2013

A chcela by som sa sťahovať už v júli,z dôvodu že musí dokončiť 4 ročník a nastúpiť do novej skoly

draik
16. dec 2013

Buď sa dohodnete alebo podáte návrh na súd. Neodporúčam vycestovať natruc. S návrhom nečakajte, ak ide o súd, ktorý je vyťažený, lebo sa z toho môže stať "chodenie na klavír ".

kaktusik007
19. dec 2013

@hanci1205 tak uz si mala davno mat podany navrh na sud....
a ja chapem ze sa ti to moze zdat nespravodlive, ze teraz je 15km a takmer nechodi, a nic by sa de facto na ich castosti vydavania nezmenilo, ale tak -- hold, je to otec. s tym nespravis nic.