Čo presne potrebujem doložiť do žiadosti o rozvod?

janyka
28. apr 2020

Ahojte, potrebujem poradiť. Chceme sa s manželom rozviesť. Len neviem čo všetko treba doložiť, aby sa to zbytočne nepredlžovalo. Chceli by sme striedavú starostlivosť o deti... Treba aj vtedy dokladať papiere o zárobku? Aj vtedy sa musí žiadať o výživné? A treba aj niečo ohľadom majetku dokladať, keď byt v ktorom sme spoločne bývali sme už predali a peniaze si rozdelili? Chcem sa pripraviť dopredu, aby nič nechýbalo. A ešte by som chcela vedieť, či treba napísať nejakú špeciálnu formulku do žiadosti, aby nás neposielali do do poradne? Tá je nám úplne zbytočná. Chceme to mať čo najskôr za sebou.

pribinak
28. apr 2020

Ideálne by bolo keby ste prišli s podpísanou rodičovskou dohodou

monro
28. apr 2020

@janyka treba napisat navrh na rozvod a pripojit aj rodicovsku dohodu. Tu potom sud schvali a stane sa sucastou rozsudku. Priklada sa aj sobasny list a rodne listy deti. My, aby sme urychlili, exmanzel mal uz pri podani ziadosti (ja som podavala), pripravene vyjadrenie. Na mieste len dopisal cislo konania. Potom nas vyzyvali dodat rozne dokumenty, vyplaty a naklady na zivot sme dokladali. Majetok sa pri rozvode neriesi. Do pravoplatnosti rozsudku existuje BSM. Takze aj ked ste si peniaze rozdelili, stale su spolocne.

janyka
autor
28. apr 2020

Jejda, čo je to rodičovská dohoda? Idem googliť asi

tilko
29. apr 2020

@janyka v rodičovskej dohode píšete ako sa budete o deti starať. Či ste sa dohodli, kde a s kým budú deti po rozvode bývať, kedy sa budú stretávať s druhým rodičom, cez týždeň (v ktoré dni a hodiny), cez víkend, ako si ako rodičia podelíte prázdniny (polročné, jarné, veľkonočné, letné, jesenné, vianočné)...to sa zvykne potom riešiť ako párny a nepárny rok aby vám to ako rodičom vyšlo aj s dovolenkou...taktiež netreba zabudnúť na výživné, prípadne kto zaplatí nečakané výdavky (škola v prírode, lyžiarsky, plavecký-tu sa zvyknú rodiči dohodnúť na platení 50% ...)v niektorých prípadoch sa do rodičovských dohôd dáva aj miesto a čas preberania a odovzdávania detí druhému rodičovi...snáď som trochu pomohla

leskky
30. apr 2020

Návrh na rozvod, sobášny list, rodné listy deti, potvrdenie o poslednom spoločnom bydlisku. Priamo na súde kúpiť kolok 66€, manžel môže návrh podpísať tiež, že súhlasí. Pripojiť rodičovskú dohodu

janyka
autor
1. máj 2020

Ďakujem, nejako som to tam zakomponovala. Len som zabudla podpísať papiere, ktoré som posielala poštou, lebo neviem či teraz súdy fungujú pre verejnosť. Myslíte, že je to problém?

peml
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
peml
3. máj 2020

@janyka vdaka za tému aj mne sa zide odpoved. 👩‍👦‍👦🙏🙈

biba987654321
14. okt 2021

@monro ahoj ta rodičovská dohoda sa píše spolu zo žiadosťou o rozvod ci na samostatný papier?