Manžel si nárokuje na polovicu peňazí z môjho auta

sala31
10. apr 2017

Potrebovala by som poradit. Mam pred rozvodom a manzel mi nechce vyplatit polovicu z auta, lebo je napisane na firmu v ktorej pracuje. On to auto odkupil od majitela, ale ostalo na firmu napisane aby ho mohli este odpisovat z nakladov. Samozrejme ze to auto pouziva vylucne len na sukromne ucely. Chodili sme na nom na dovolenky, STK, EK, riesi vo vlastnej rezii a v podstate vsetko co sa tyka auta riesi z rodinnych penazi. Je to legalne jeho auto, len v technicaku nie je drzitelom auta. Na zaciatku sme sa dohodli, ze ani jeden z nas si nebude narokovat na auto toho druheho. Potom on svoje rozhodnutie zmenil a on si narokuje na polovicu z mojho auta. Co mam robit? Ako to dokazat ze to auto patri jemu?

ema234
11. apr 2017

Skus napisat skor do pravnej poradne, ale nieco niekomu dokazovat ked to je na papieri inak bude asi tazke ked je to ako sluzobne. Asi neuspejes.

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fefe123
11. apr 2017

prese ako píšu babule, žiaľ, v tomto prípade máš smolu... ani v jeho firme Ti nepôjdú v ústrety, lebo si ho dávajú do nákladov a sami sebe by poškodili.....

sala31
autor
11. apr 2017

Dakujem. Presne toto som si myslela😕

mirica
12. apr 2017

@sala31 ...ak si vlastníkom tvojho auta ty, prepíš ho ešte pred rozvodom tiež na niekoho iného....mamu otca a podobne

sala31
autor
12. apr 2017

No bohuzial auto je pisane na manzela ale ja si ho splacam, platim poistku a tankujem. Vylucne ho pouzivam ja. Ja som uz na to myslela ze som si ho mala dat napisat na seba hned ked som ho kupila. Ale tak kto vtedy vedel ze sa budeme rozvadzat?

kiki2255
Odpoveď bola odstránená
Zobraz