Môžu mi zobrať deti, ak nemáme prechodné bydlisko?

fiona74
21. aug 2013

tvrale bydlisko mame pri manzelovy ale uz rok spolu nezijeme,byvala som v roznych bytoch a deti chodili do skoly a skolky,vsetko bez problemov,naposledy som byvala v Ba Zahranicka ulica,spytala som sa najomcu ci si mozem nahlasit adresu ako prechodnu povedal bez problemov este som mu oznamila ze najom za jui dostane nie 1.8. 2013 ale az 8.8.2013 lebo som odisla do zahranicia do prace a deti na mesiac k ocovi,na vestko mi prikyvol ze je to bez problemov,teraz som sa po mesiaci vratila a nedostala som sa s detmi do bytu lebo vymenil zamok,povedal ze chce o domna peniaze za jil,agust a dokonca september co je 1000 eur,som sama z 2 detmi a ja tolko penazi nemam,teraz som v zahranici s detmi ale musime odtialto odist lebo by sme tu boli nelegalne,moj problem je ten ze mi volal manzel ze mu volala socialka ze ma tam nevedia zastihnut a ze ked neudam prechodnu adresu tak mi zoberu deti,lebo ten najomca ma nebol nahlasit ako podnajomnika,teraz som v takej situacii ze manzel odomna ziada do stvrtka aby som nahlasila prechodne byvanie ale problem je ten ze ja teraz mam v plane sa v sobotu alebo v nedelu 23-24.8.2013 vratit na slovensko ale nemam kde nemame kde s detmi sklonit hlavu lebo mam len 90 eur a som v koncoch,pritom by ziadny problem nebol keby mi to ten najomca neurobil lebo som zatial vzdy platila najom aj ked 5 dni s omeskanim ale to sa stava kazdemu,som v koncoch poradi mi niekto prosim ja uz fak nemam co robit do teraz sa mi darilo a toto ma uple zlozilo dam aj moje teraz cislo ak bude treba len prezvonte ja zavolam alebo napiste sms 00436769049627 je rakuske dakujem za akukolvek pomoc

kattrin5
22. aug 2013

skus sa obratit na nejake organizacie ci azylove domy tie ti b.s. ppskytnu ubytovanie

lujza123
22. aug 2013

@fiona74 tak si sa dostala do velmi tazkej situacie. Skus si napisat vsetky moznosti ktore mate, neviem ake mas stare deti, podla moznosti to preber aj s nimi. Nemozes si nahlasit prechodne bydlisko napriklad u rodicov?
S tymi azylovymi domami to nieje az take ruzove, su tam dlhe cakacie doby, najom sa plati dopredu. A pre deti to tiez nebude najlepsie riesenie. Skus ich ubytovat u otca pokial si nenajdes stabilnu pracu a byvanie. Pripadne zlegalizovat svoj pobyt v zahranici, ved je to EU nemal by to byt problem, jedine co potrebujes je legalna praca.
Viem ze je toto neprijemna situacia ale skus pochopit aj toho co vam byt prenajimal. Tiez byvame v najme a najomne za mesiac JUL sme platili 30.JUNA. Pokial on plati energie tak dnes je 21.8 tak uz musel zaplatit energie aj za august...co moze byt spolu okolo 400 eur, ja sa mu ani nedivim ze vymenil zamky, to iste by som urobila aj ja keby mi niekto dlzi najom za dva mesiace.
Mimochodom na socialke mozes zahlasit prechodny pobyt aj bez nejakeho suhlasu majitela, oni len potrebuju vediet kde byvas, rovnako ako u doktora tak ani na socialke nepotrebuju ziaden pisomny suhlas majitela.
Tak hlavu hore, teraz sa ti to dokaslalo ale pokial sa z tej situacie poucis tak sa to uz nemusi nikdy stat. O nejaky cas budete vo svojom, vsetko bude v pohode..treba len vydrzat, nekonat zbrklo a v prvom rade mysliet na deti. Byt tebou tak ich dam k otcovi pokial sa tvoja situacia nezlepsi, lebo vlacit ich po ubytovniach a azylakoch nieje najlepsi napad

anatalia77
22. aug 2013

Pripájam sa k lujze,situáciu riešiť napr.aj tým,že ich dočasne dáš otcovi,medzitým našporiť peniaze,a nájsť podnájom.Celkovo máš zložitú situáciu,kedže pracuješ v rakúsku,tvoj problém by som riešila kompexnejšie.Neviem si predstaviť platiť podnájom,a defacto v nom nebývať 😢 lebo si pracovne mimo.Keby si mala svoj byt,tak by si mala aspon preplatky,ale takto tie prachy asi budeš vyhadzovať von oknom.
No nič,chce to začať rozmýšlať ako to spraviť.A keď si prenajmeš byt,alebo len izbu,tak sa platí načas,ja sa prenajímatelovi nečudujem.