Náhradné bývanie

29. máj 2023

Ahojte. Prednedávnom som písala ohľadne trvalého pobytu maminho bývalého priateľa. Konečne sa mi ho podarilo zrušiť a dnes ho dokonca mama vyhodila - kým som bola v práci - mama zranená ruka a odmietala ho pustiť na pozemok. On zavolal policajtov, že u nás má nejaké veci - ktoré sme medzi tým aj vyniesli ale- policajti začali riešiť, či mu ja nemám zháňať náhradné bývanie, lebo roky býval pred tým s mojou mamou? Dom je môj on tu nemá vôbec nič.

lucik194
29. máj 2023

nie nemas

divokykonik
29. máj 2023

Jasné a ešte mu to nové bývanie aj budeš platiť, nie? Je to blbosť, ani náhodou by som nič nehľadala. Však je hádam svojprávny, keď vedel zavolať policajtov.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vanilkovazmrzka
29. máj 2023

Ale ono to tak mozno bohuzial aj je, ale tusim ze sa to tyka podnajmu - ak niekomu prenajimas byt, a chces, aby z toho bytu vypadol, musis mu najst nahradu. Cca nieco v tom zmysle, presne znenie neviem. Tak mozno je toto podobna situacia.

autor
29. máj 2023

Ďakujem, lebo dnes strašný stres. Ešte mamu beriem na pohotovosť s tou rukou čo jej spôsobil. Akože mňa ti otázky policajtov celkom odrovnali. So mnou nemá ani ústnu ani písomnú nájomnú zmluvu.

lucik194
29. máj 2023

ak nema zmluvu, absolutne nic, na zaklade coho by tam byval......

zober mamu na kontrolu, plus kludne to nahlaste aj na policii....

viestta
29. máj 2023

Podajte na neho tresne oznamenie pre ublizenie na zdravi, ked tam boli policajti tak sa treba dozadovat aby aj oni svedcili, a samozrejme predlozit lekarsku spravu.

morgane1975
29. máj 2023

Je to nehoraznost. Ziadne nahradne byvanie nie ste povinni hladat darebakovi co na zenu zdvihne ruku.

cocolino234
29. máj 2023

@autorka samozrejme, že nemusíte nič hľadať. 😀😀 Nemá absolútne žiadny právny vzťah k danej nehnuteľnosti. Musela by si mu nájsť náhradné bývanie iba ak by ste uzatvorili zmluvu o nájomnom podľa občianskeho zákonníka. Trvalý pobyt s tým nemá absolútne nič spoločné a nerozumiem, čo preplo policajtom, že to vôbec spomenuli. Takže ak si s ním neuzatvorila konkrétnu zmluvu, tak mu nevzniká nárok na náhradné bývanie a môžeš byť úplne v kľude.

@vanilkovazmrzka v prenájme to ale platí iba vtedy, ak bola uzatvorená zmluva o nájme podľa občianskeho zákonníka. Ak bola uzatvorená nájomná zmluva o krátkodobom nájme bytu, tak tam je prenajímateľ chránený a poskytovať náhradné bývanie nemusí. Ak si v prenájme, prenajímateľ ti vôbec nemusí dovoliť trvalý pobyt. A v realite s náhradou bytu trvalý pobyť ani nemá nič spoločné. 🙂

morgane1975
29. máj 2023

@vanilkovazmrzka nema ziadnu povinnost. To by mala Iba ak by existovala najomna zmluva. Policajti castokrat ani nevedia sami co a ako..

brigelka
29. máj 2023

Ahoj, keď on zavolá na vás policajtov, zavolaj tiež policajtov a prídu dve hliadky. Svojim policajtom vysvetli čo sa deje a oni nech sa s druhými policajtami doťahujú. A keď už policajti vravia o náhradnom bývaní, tak nech ti povedia na základe akého zákona. Ty môžeš kľudne podať trestné oznámenie za obťažovanie.

autor
29. máj 2023

Ďakujem ešte raz všetkým. Ukludnili ste ma. Mame ruka už prestala krvácať takže nechce ísť nikam- urobila som fotky a ešte ju idem presviedčať, ale je v šoku. Akože konečne urobila dobre, ale asi to je na psychiku, keď je človek s niekým takto dlho a (konečne) sek za všetkým.

cocolino234
29. máj 2023

@autorka musíte sa rozhodnúť či to chcete ťahať aj ďalej alebo či ste si istí, že po tomto dá pokoj a dané trestné oznámenie by urobilo ešte väčšie peklo. Ak sa bojíte, že pokoj nedá, tak asi tú políciu budete musieť navštíviť tak či tak. Je to ťažká situácia s takýmito chrapúňmi. Hlavne buď pri nej, teraz bude potrebovať veľa opory, keďže ako píšeš boli spolu dlho a takýto krok je veľmi náročný a to hlavne kým si zvykne, že už spolu nie sú. Zmena bude ťažká ale prinesie úrodu, držím Vám palce. 🙂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dilino
29. máj 2023

TY si mu neni nič takže žiadne náhradne bývanie nemáš povinnosť hľadať.Trvalý pobyt je len informačný údaj nemáš voči nemu žiadnu povinnosť.

vanilkovazmrzka
29. máj 2023

@cocolino234 dakujem za doplnenie ;)

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sasanka605
30. máj 2023

naozaj chodte k lekarovi a na policiu. Ti policajti co boli u vas to su tiez riadni .... Nech daju zakon na zaklade ktoreho by ste mu mali najst nahradne byvanie a hned stichnu.