Predvolanie na súd ohľadom styku s dieťaťom a výživného

moje2deti
4. júl 2012

Prosím o radu. Bývam s partnerom v jeho dome, máme spolu 2ročné dieťa, nie sme manželia. Máme krízu a povedal mi, aby som sa odsťahovala a zároveň podal na súd návrh na výživné a stretávanie sa s malým. O zverenie dieťaťa do jeho starostlivosti nepožiadal. Každým dňom čakám predvolanie. Čo teraz, aký to bude mať priebeh, keď som sa ešte neodsťahovala a do súdu sa ani neodsťahujem a nemám v pláne ani po súde? Má to význam tam ísť, alebo mám podať odvolanie, alebo...?

klincek
6. júl 2012

to, ci sa odstahujes alebo nie, nema na sudne konanie ziadny vplyv. aj ked nechapem, preco nechces odist, ked ta vyhodil, no ale to je tvoja vec..
na pojednavanie sa dostavit musis, jedine ze by bol nejaky vazny dovod /napr. choroba/, ale v tom pripade sa odroci a bude sa konat neskor, takze tam radsej chod.
ak som pochopila spravne, partner chce, aby si od neho odisla, a aby dieta ostalo v tvojej starostlivosti, pricom on sa s nim bude stretavat a platit nan vyzivne..ak je rozhodnuty, tak s tym nic neurobis. a co sa tyka byvania v jeho dome, ak bude chciet, tak ta z neho vystahuje 😒