Rozviedli vás na prvýkrát?

karmenka123
7. dec 2021

Dobrý deň, chcem sa vás žienky spýtať a informovat sa od vas.
Že či ste mali situáciu kde bolo maloleté dieťa. Ako mám ja ze iba ročne. A ze proste z manželom už nefungujeme ako manželia, vôbec. Ale iba rodičia dieťaťa. Nespavame spolu. Neexistujeme ako. Manželia proste. A povedal ze áno na všetko pristúpi na rozvode že nemá stým problém a ze malého chce víkendy. To je všetko dobre. Len moja otázka je na vás taká, rozviedli vás na prvý krát, alebo ako. A ďalšia otázka co mam napísať do papierov aby to brali stým ze naozaj chceme to ukončiť.

sima338
7. dec 2021

Áno, na prvýkrat, máme 3-ročné dieťa, všetko sme si vysporiadali, ako chceme ( dieťa, majetok, firmu, atď. ). Keď súd vidí, že ste racionálni ľudia, nežijete ako manželia, máte záujem už len o dieťa a obaja chcete rozvod, nemal by byť problém.

karmenka123
autor
7. dec 2021

@sima338 písala som spravu.

erika_230
7. dec 2021

@karmenka123 my sme mali spisano dohodu o roviazani manzelstva alebo ako sa to presne vola. Vsetko sme tam mali dohodnute. ale dostali sme takeho sudcu co nas chcel poslat este do poradne kedze sme stale byvali v spolocnej domacnosti. Co pravnicka predpokladala. Len od podania ziadosti sa u nas par veci zmenilo a teda ex uz mal v tedy znamost. Takze sme to povedali na pojdenavani s cim on teda suhlasil ze ano niekoho ma a na zaklade toho nas sudca rozviedol. Inak by nam rozhodnutie odrocil a poslal nas do poradne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tosomja
7. dec 2021

@karmenka123 áno, na prvom pojednávaní, 5 minútová záležitosť. Mali sme spísanu dohodu o úprave styku a výživnom.
Ja som napísala, že sme sa odcudzili ako manželia, nekomunikuje spolu, nezdieľame spoločný účet, ani spolu intímne nežijeme , my sme spolu nespali viac ako dva roky pred rozvodom.
Dcéru si berie kedy chce, nemáme obmedzený styk, výživné dohodnuté.
Na súde sa pýtali kedy sme sa odcudzili, za akých okolností, ako to vníma dcéra, s kým chce byť po rozvode, či sa chceme ešte pokúsiť o zmierenie. Ja som povedala svoju verziu, on len potvrdil. A do dvoch týždňov sme mali aj právoplatný rozsudok. Potom sme riešili vyporiadanie majetku. Čo sme sa tiež dohodli a len sme išli v podstate pre právoplatnosť. Vyplatil má hneď po pojednávaní.
Ak niečo nie je jasné, pytaj sa

horalka1986
7. dec 2021

Tiez na prvy krat za 15 minut a mali sme dve deti. Nemusis sa nejako rizpisovat, len to ako doma fungujete. Nespavate spolu, je to nenavratne a bla bla. Odporucam ale spisat rodicovsku dohodu a rozvod bude šup šup.

fodorka
7. dec 2021

@karmenka123 ano za 20min a dve malolete deti

ibrunova
7. dec 2021

Ak spíšete dohodu, tak ju len súd schváli, ak niekto z vás nebude s niečím súhlasiť, bude sa to naťahovať. Ideálne je dohodnúť a spísať všetko vopred.

karmenka123
autor
8. feb 2022

@fodorka dobrý deň. Chcem sa informovať je možné komunikovať svamy cez správu alebo inak?

karmenka123
autor
8. feb 2022

@horalka1986 dobrý deň môžeme si písať v súkromnej správe??

fodorka
10. feb 2022

@karmenka123 ahoj kludne mi napis....

dodo1981
Odpoveď bola odstránená
Zobraz