Zvýšenie výživného s právnikom alebo na vlastnú päsť

haluska20
18. mar 2023

Dobrý deň,prosím Vás tie,čo ste podávali návrh na zvýšenie výživného oslovili ste aj nejakého právnika na zastupovanie alebo ste išli na vlastnú päsť ? Právnik stojí nemalé peniaze,tak preto zvažujem. Návrh si dokážem napísať sama. A ďalej neviem,spíšem všetky vydávky zvýšené ktoré máme(strava,oblečenie,byt-nájomné,lekár,krúžky atď) v čom by mi zásadne pomohol právnik ak mám dať napr 500€ čo nie je málo.
Zmeny ktoré nastali,dcéra má už 13 rokov,s tým spojené vyššie výdavky(krúžky,zubný strojček,onedlho aj nástup na strednú školu, atď) tak isto otec dieťaťa zmenil prácu,momentálne pracuje v Nemecku ako elektrikár. Výživné vo výške 100€ sa mi zdá nedostačujúce.
Vám baby aké výživné platia otcovia,pri akom veku dieťaťa a pri akom príjme a ako ste to teda riešili,s právnikom alebo bez ?
Ďakujem za odpoveďe.

11mirka22
18. mar 2023

@haluska20 na strednú školu nastupuje už tento rok od septembra?

haluska20
autor
18. mar 2023

@11mirka22 nie,ešte má pred sebou 1 rok ZŠ ak nerátam tento.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
11mirka22
18. mar 2023

@haluska20 tak neváhaj, podaj návrh na zvýšenie, právnika k tomu nepotrebuješ, ak si trochu šikovná a asertivna. Uveď aj kedy naposledy sa upravovala výška výživného. Do zdôvodnenia uveď všetky rastúce náklady na bývanie, dopravu, tiež náklady súvisiace so stravou, školou, lekármi, čo sa týka strojčeka, najlepšie by bolo predložiť cenovú kalkuláciu aspoň približnú od zubára, strednú školu a náklady s ňou spojené neuvádzaj, to je zbytočné, keďže tieto náklady ti ešte nevznikli. Keď nastúpi na strednú a výživné ti nebude postačovať, podas návrh na zvýšenie znova, určite budeš úspešná. Všetko si podloz dokladmi, blockami, ja som spravila takú suhrnnu tabuľku výdavkov na rok, a rozpocitala do mesiacov. Žiadaj výživné vo výške dvoch tretín týchto nákladov (osobná starostlivosť z tvojej strany znamená menšie možnosti získania lepšie platenej práce).

jujala
18. mar 2023

moj ex pracuje vo Svajci a zaraba 5tis. plati 500eur/dieta. vseobecne sa plati 20percent z platu az potom si moze platit svoje vydavky.