5 z domácej úlohy

10. jún 2023

Ja ani neviem, či to mám nejak riešiť s dcérou učiteľkou, alebo nechať to tak. Aby ste si nemysleli, nie som typ, čo by robil problémy učiteľkam lebo mám pocit, že moje dieťa je najlepšie na svete, ale toto ma zarazilo. Dcéra prišla domov s plačom, lebo dostala z domácej úlohy za 5. Že vraj ju urobila zle, čo chápala, ale že keď sa opýtala učiteľa, či by jej to nemohol nejak vysvetlit, že nevie kde urobila chyby, keďže nebolo to nijak opravené, len všetko preskrtane začal do nej vraj kričať, že je drzá, že sa na to vykaslala a teraz chce nejakú úľavu. Ona to potom už nechala tak, neriešila, pretože to nemalo cenu. Síce jej to znižilo známku o dva stupne, ale nejak sa s tým vraj zmierila. Potom sa ho opýtala ešte, či bude mať možnosť si to opravit aby nemala na vysvedčení 4, že má z iných predmetov 1, 2. V priebehu vyučovacieho dňa si ju ten učiteľ ešte zavolal a citujem ju " začal do mňa hulákať, že si vyprosuje takéto správanie z mojej strany"

autor
10. jún 2023

Vraj mu povedala, že ak sa ho niečím dotkla tak sa ospravedlňuje, ale nemala to v úmysle a za sprievodu ďalšieho kriku bez slova s plačom odišla z miestnosti. Strašne ma to mrzí, nie je dokonalá žiačka ani najposlušnejsia v triede, ale dovolím si tvrdiť, že je slušná a pokorná. Čo by ste robili? Boli by ste jej oporou alebo by ste to riešili aj v škole?

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hipuska
10. jún 2023

Aky to predmet? Je divné, že jedna 5ka z du zhorší známku z 2 na 4

autor
10. jún 2023

@nikaa951 nemôžem to samozrejme vedieť na 100%, ale verím jej. Nikdy a ňou žiadny vyučujúci problém nemal

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. jún 2023

@hipuska ma tam len dve známky, s touto tri a tá domáca úloha by mala mať vyššiu vahu že vraj. Teraz jej to vychádza priemerovo na 3,5, neverím, že jej to zaokrúhli na 3.

autor
10. jún 2023

@nikaa951 triedna ma na háku, že vraj o tom vie a povedala, že si to majú vyriešiť medzi sebou

felycity
10. jún 2023

Poziadala by som ho o konzultaciu, kde by som si vypocula jeho postoj a potom ak by to bolo nutne odkomunikovala aj konkretne s ulohou a poziadala o vysvetlenie. ( aku vahu ma znamka za du, preco nebol ochotny vysvetlit atd.)Podla toho akoby sa vyvijalo stretnutie dalej riesila/neriesila.

mogaa
10. jún 2023

tak zrejme už nejde o dieťa na prvom stupni, ale o dieťa na druhom stupni....dcéra ti povedala svoju verziu a tá môže byť hlavne u detí v puberte riadne odlišná od reality....to nie je vôbec o tej 5 z domácej úlohy - ale zrejme o tom ako to dcéra učiteľke povedala....škoda že nepíšeš z čoho to bolo...ak to bola matika , tak je jasné že učiteľ jej tam nebude písať celý postup....ak tomu učivu nerozumela, mala to povedať hneď keď to preberali , prípadne hneď ako sa začala hodina, mala povedať že zadaniu nerozumela....ale nie ozvať sa až vtedy keď dostane 5.....+ neverím že 1 známka z domácej úlohy jej zhorší známku na vysvedčení o 2stupne......takže stretnúť sa s učiteľkou a vypočuť si aj jej verziu.....môžeš samozrejme žiadať na komisionálnom preskúšaní dieťaťa z dôvodu zaujatosti učiteľky...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. jún 2023

@elizabet173 v pondelok tam zájdem. Aj keď sa trošku bojím, že to mňa spravia tú histerickú mamičku, ktorej dieťa je najlepšie na svete. Ale riaditeľka je v pohode, tak snad sa to vyrieši nejak kultivovane.

patus_2
10. jún 2023

Overila by som si to z ďalších zdrojov. Sama som učiteľka a často vidím, ako si deti vedia prikrášliť realitu, ale aj to, ako vedia niekedy pani učiteľky preháňať 🤷

autor
10. jún 2023

@mogaa nemyalim si, že išlo o zaujatosť, skôr o zlý deň. Známka bola z fyziky a myslím, že by jej kľudne stačilo označiť časti úlohy, ktoré mala zle a už by sa časom doucila. Určite nie je dievča bez viny, mohla sa ozvať skôr a riešiť to, ale ak to bolo tak ako popísala tak reakcia vyucujuceho bola neprimeraná. Ja osobne by som vedela oceniť aktívnu snahu dieťaťa opraviť si známku. Ale keď tam teraz prídem, bude to slovo proti slovu, myslím si, že nevyriešim nič. Aspoň skúsim poprosiť, či jej nemôže dať šancu na opravu.

autor
10. jún 2023

@patus_2 ja jej verím, ale nevylučujem, že pravda môže byť niekde uprostred. Ako píšem, nikdy nemala konflikt s žiadnou autoritou

ropucha6
10. jún 2023

Je to cudne s tym znizenim o dva stupne. Ak to bola domaca uloha, nerozumela tomu a tak to odovzdala? Co to bol za predmet? Ja by som to urcite riesila a najprv priamo s triednou, to by som chcela vidiet, ako by mi povedala, ze sa jej to netyka. Snad aj na to je triedna. Samozrejme deti vselico vedia prikraslit, ale je to cudny pribeh a ze by jej to ani nedovolil opravit, skor ho musela niecim nahnevat.

svetlonos
10. jún 2023

Keby to mna uribili histericku mamičku, tak by este len zazili potom co hystericka nasrana natka dokaze! Riesila by som to okamzite s riaditelkou a nie debilnym egohonicskym učiteľom! To je adept aby si ho pockal tas nasrany otec za rohom a hral jeho hru kto z koho! Zopar po papuli a spamatal by sa snad. Netnasam jreteniv, ktory zneuzivaju poziciu silnejsieho!

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jajamalka
10. jún 2023

ja by som napriklad rada pocula aj verziu ucitelky. Ako to byva, pravda bude niekde uprostred...

caroline_
10. jún 2023

Je vôbec podľa poriadku aby boli domáce úlohy znamkovane?

luccija
10. jún 2023

Áno, určite by som išla za učiteľom nie triednou ani riaditeľkou.Domaca úloha nemôže mať váhu váhu, aby jej to pokazilo vysvedčenie.Mala snahu si ju opraviť...áno, moze sa stať, že žiak nerozumie úlohe podľa mňa mal učiteľ reagovat inak.povedat jej budúcu hodinu Ta vyskúšam máš šancu si to opraviť.Nie si hysterická iba Ti záleží na tom, aby nemala zlú známku.Ak má 1,2 flakacka asi nebude
Normálne s pokojom chcela by si vedieť či ju môže ešte raz vyskúšať...

luccija
10. jún 2023

Inak domáce úlohy sa dávajú na to, aby si deti zopakovali čo sa učili a je to znak pre učiteľa, že tomu neporozumela a čo?veď nejde o ľahký predmet a nemusí jej ísť všetko.Ake tam má iné známky?

autor
10. jún 2023

@jj298 bola to úloha na niekoľko A4. Ja fyzike nerozumiem tak aby som vedela vyhodnotiť, či to odflakla alebo nie. Určite ju neurobila dobre, pretože tých zlých známok vraj veľa nebolo o tom ja sa dohadovať nebudem a dám za pravdu učiteľovi, ona sama dobre vie, že to nie je jej silná stránka. Mňa na tom štve to, že má úprimnú snahu si to opravit napriklad testom, ústnym skúšaním dokonca keď prišla domov učila sa to do večera aby a chce sa napriek všetkému na hodine prihlásiť a ten človek jej tu možnosť zamietol, som zvedavá, ako to bude na tej ďalšej hodine. Tiež si nemyslím, že je v poriadku aby domáce úlohy mali takú váhu na výslednom znamkovani. Podľa mňa to mala byť nejaká forma "záverečnej" práce.

patus_2
10. jún 2023

A akú tému z fyziky rozoberali na niekoľko A4?
:O

kacena4
10. jún 2023

evidentne dcera pocas polroka nemala byť z čoho hodnotená nevypracovávala zadania nepísala písomky a teraz na konci roka keď mala odovzdať prácu na základe ktorej mala byť hodnotená výsledná známka ju odflákala ale zasa 5 by som jej nedala keď niečo spravila. určite by som hodnotila aspoň snahu

januska12323
10. jún 2023

To znie ako projekt a nie domáca úloha. V každom prípade konzultuj s učiteľom, napíš na edupage kedy sa môžte stretnúť a vysvetliť si to. Ak sa nepodarí no tak bude mať horšiu známku. Nemusí mať zo všetkého jednotky.

autor
10. jún 2023

@luccija vychádzala jej tam taká horšia dvojka priemer 2,3 a ta 5 mala vyššiu váhu, takže v priemer jej to pokazilo ako keby dostala 5ky dve (za dú trošku psycho), nie je to predmet, ktorý by jej išiel, to sa zase nechcem tváriť, že je neviem aká šikovná a dokonalá vo všetkom čoho sa dotkne, ale snaží sa. Jej slabá stránka je to, že robí veľa chýb z nepozornosti, zabudne znamienko, zázvorky v príklade, takže občas sa pošmykne aj keď učivu rozumie. Do toho vôbec nie je nadaná na kreslenie, škaredo píše a mala tam urobiť nejaké grafy, možno aj tá úprava výslednú známku zhoršila, ale nechcem nikomu krivdiť.
Inak známok mali málo všetci žiaci, nie iba ona, takže nie je to tým, že by nechodila na písomky.
No nic, ďakujem za každý uhol pohľadu, zájdem tam. Nebudem sa s nikým dohadovať, čo sa stalo, stalo sa, keby to riešim agresívnejšie, mohlo by sa stať že by sa to s ňou ťahalo aj ostatné roky, takže zvolím čo najviac pokorný prístup.

autor
10. jún 2023

@januska12323 áno, dá sa to považovať za projekt. Mňa by ťa známka ani tak nemrzela, nelipnem na tom, vie že má silné a slabé stránky a snažím sa ju podporovať v tom co jej ide ale zároveň aj montivovat aby sa snažila vo veciach ktoré jej nejdú. Ju to mrzí si myslím oveľa viac ako mňa. Nikdy nemala na vysvedčení ani 3ku, takže ju to dosť mrzí.

autor
10. jún 2023

Bolo to na tému energie pohybu myslím, viac neviem. Viem že tam niečo kreslila, robila nejaký graf a písala asi teóriu, tak predpokladám, že mala napísať nejaký mini referát na úvod a potom vypracovať zadania úloh.

veselo_neveselo
10. jún 2023

Najprv zisti od dcery, ake bolo presne zadanie prace.
Potom zober pracu, a skus sa pozriet, ci tam uvidis uprimnu snahu o spravne vypracovanie.
5 nedostane za to, ze zabudla zatvorku. Ak ucitel vidi ze prisput, postup je ok, snad 5 neda (ale to je domnienka). 5 dostane, ked je uplne mimo misu.

A hlavne, preco by si to mala opravovat spatne, ked dostala zadanie domov, mala cas sa spytat pocas toho ako to robila, pozriet do ucebnice, spytat sa spoluziakov, kurbik aj na nete pohladat...? Ja sa tomu ucitelovi nedivim, to je pozde bycha honiti.

Je to dobra lekcia pre dceru, ze problemy sa riesia hned ako vyvstanu, ked nerozumiem tak sa hned ozvat a nenechavat to vyhnit do poslednej chvile.

Ak nesuhlasis s vyslednou znamkou, myslim ze mate pravo poziadat o komisne preskusanie, preber s triednou.

mamamasama
10. jún 2023

Vďaka Bohu za homeschooling 🙏🙏🙏