Básničky v 1. triede

dominikaada
20. sep 2016

Mamičky, mám otázku. Dcérka je v 1. triede, je to necely 3. tyždeň v škole a každy deň sa učia tu motivačnu básničku na známku. Dcérka je vystresovana, lebo sa jej to ťažko uči, trapime sa do večera, lebo je to na známku, zajtra odpovedá.. Je to normálne, že sa hneď na druhý deň musia učiť básničky? Ja si pamätám, že sme na básničky mali 2-3 dni. Neviem, som zúfalá.. Ďakujem za každý komentár.

vevesh
20. sep 2016

@dominikaada normalne to nie je,ale my to tu tazko nejako vyriesime..., skus zavolat ucitelke alebo na rodicovskom prebrat (pokial je v dohladnej dobe)...

dominikaada
autor
20. sep 2016

dakujem, určite sa opytam, lebo ma to dosť mrzi..

sardinka336
20. sep 2016

@dominikaada a čo to je ,,motivačna basnička,,? Upresni ako to vyzera....a aka dlha je ta basnička, ak je to jeden odstavec o 4 vetách tak by to snad nemal byt problém nie?
Ak sa ti to nepači tak šup za učitelkou alebo spomenut na rodičovskom pripadne sa popytaj inych rodičov čo si o tom myslia, ako to zvladaju ich deti.

pribinak
20. sep 2016

Nas ucitelka na rodičovskom informovala, ze deti sa ku každému písmenku budu ucit basnicku
Ukazovala nam knihu , su to 1-2 strofy, čiže 4-8 riadkov

sardinka336
20. sep 2016

Ja len doplnim, ze aj moj syn reve a je vystresovany ked sa mu učivo zda blbe, učitelka blba a niečo mu nejde ideálne na prvý krat... 😀 A to je už 4ták. On ma proste taku povahu, ze ak mu niečo nejde tak prva reakcia rev...a potom ked to spravi dva krát, päť krát a 10 krát tak zrazu to ide.
Nezastávam si teraz učitelku, nepoznám jej metody, jej povahu ani jej ziakov a sama ako rodič viem, ze mi trha srdce ked sa mojim deťom ,,nedari,, a ked vidim ako sedia nad učivom a nejde to ako lievikom do hlavy, ale zrazu to chce čas, trpezlivot, niečo prekonať nejaku nechut a prvy ,,neuspech,,. Moj syn ma zajtra narodeniny ale oslavili sme to uz cez vikend. Dostal taky ,,skejt,, len na 2 kolesach, nikdy nič take nemal a išiel to von skušať. Išla som so smeťami, ze pozriem ako mu to ide a on reve ako tur pri dome, ze ten skejt je blbost, ze načo ho babka kupovala, ze ho vrati a krokodilie slzy. Proste nešlo mu to. Hovorím mu stači. Skušaš to chvilu takze to nemoze hned ist, musiš tomu dat čas a trpezlivot a dokazeš to, nemozeš to hned vzdavat len preto, ze to hned nejde. Potom sme si našli na youtube video ako sa na tom jazdi a ake triky su na to aby mu to išlo a ejha ešte v ten den podvečer sa uz vedel na tom udržať a prejst kratší usek a zrazu to uz ide. Proste učme deti prekonavat prekazky, nedovolme sa im hned vzdat ked to nejde raz, dva razy. Dokažeš to, prekoname to...toto nech su naše hesla, naše slova, ktorými ich budeme motivovat. Ako sa naučia popasovat v realnom zivote s prolémami? Ako sa naučia ich prekonavat ked im budeme len zametať cestičky a odstranovať prekazky lebo je to nepohodlne a nejde to? Zivot prekazky neodstranuje a často nedava ani druhe šance. Naučme deti zit realny zivot, ktorý nie je vzdy podla našich predstáv a často su v nom prekazky a rozne protivenstva ktore ked nebudu vediet prekonavat, tak sa im bude ťažko žiť.

dominikaada
autor
21. sep 2016

Ďakujem za príspevky, nakoniec som zistila, dcérka ešte stále si potrebuje po obede zdriemnuť. Nechala som ju 1.5 hodinky a bola ako vymenená.. básničku vie, možno to moc prežívame že máme prvacku, ale je celkom šikovná, len ten neúspech riesi hneď revom. Posťažovala sa mi, že učiteľka ju ešte ani raz nevyvolála a myslí si, že ju nemá rada. Je taká citlivejšia, no treba to prekonať. Chce to skutočne veľa povzbudzovania a pojde to. Dakujem

cobhan
21. sep 2016

@dominikaada nasej tiez musim dat hodinku-dve ked prideme domov zo skoly, inak s nou nie je rec. Oni sa ku kazdemu pismenku ucia pesnicku, kde je zakomponovany zvuk toho pismena, ale to vacsinou zvladne este na hodine a doma uz len opakujeme, resp. spievame dookola, kym ju to bavi 🙂