Neposlušný prvák

bosorka0312
14. sep 2016

Ahojte,potrebujem trochu poradit,syn nastupil do prveho ročnika,pači sa mu aj mu to celkom ide s učenim na to ze je prvačik,ale ze vobec neposlucha,kazdy den ma na to upozornuje učitelka,odvčera som mu dala zakaz rozpravok do konca tyždna,ale dnes ma znova upozornila,tak od dnes ma aj zaracha,skušame to takto,lebo bitkou sa nič nevyriesi...poradite mi co by mohlo nanho zabrat,lebo viem ze je dost živy,učitelka povedala,ze ak nazačne posluchat bude musiet ist za špecialnou pedagogičkou,s čim aj suhlasim,ale ze ci ho neviem aj inak s miernit...dakujem

eliskaevicka
14. sep 2016

A načo je tam učiteľka potom? Veď aj ona si musí vybudovať sama rešpekt.

jantato
14. sep 2016

mam aj ja Šimona a matuša :D len šimon je ten starsi a teraz nastupil do 2 ročnika, prezila som si niečo podobne a po pravde prvy pol rok som si teda užila, naklad na neho kazdy kazdučičky den, po vianocach sa to trosku zlepsilo, ale po pol roku dali aj novu ucitelku ,aj to spravilo vela.Druhy rocnik, musim zaklopat,vyzera v pohode uz celkom.

gala79
14. sep 2016

???? ale ved tie deti su len tyzden aj s cestou v skole .... a je prvak !!!! tak mu treba dat preboha troche casu aby sa aklimatizoval... ved je to pre nich vsetko nove... to je co blbost posielat prvacika po tyzdni k specialnej pedagogicke ?? jasne, je to uplne super ze to s nim doma riesis a si zasadova ... ale snad necaka ucitelka po tyzdni ze tam budu sediet 45 min ticho ako vojaci... ??!!

bosorka0312
autor
14. sep 2016

@gala79 ved to si aj ja myslim,podla mna si bude musiet zvyknut lebo to nie je ako v školke,tolko volnosti...len mi to pride take,že iba on je ten zly v triede? Ostatne deti su ako sochy napovel? Viem že je zivy,niekedy viac,no ma taku povahu,skusim sa s nou porozpravat,ze nech je na neho v tom posluchani prisnejšia a možno to pojde

sardinka336
14. sep 2016

@bosorka0312 vieš....čo to znamena neposlucha??? konkretizuj...

teenushka
14. sep 2016

Fuuuha, to ako naozaj po 8 dňoch špeciálny pedagóg? Pani učiteľka má prax 8 dní? 🙂?

gala79
14. sep 2016

@bosorka0312 a odkial vies ze je jediny co neposlucha ? to vies tebe povie ze je jediny, inej mame ze len jej dieta neposlucha atd... ale to je nepodstatne... ako som pisala, tie decka su tyzden v skole... naroky & "program dna" na mile odlisne ako v skolke ... niektori si zvyknu skor, iny neskor... ale po tzydni v skole je takato debata podla mna uplne bezpredmetna... !! ries to doma ako to uznas za vhodne ( TV zakaz nie je zly napad) ale fakt ze s mierou... nie ze mu tu skolu po tyzdni este viac sprotivis... ved sa tam tesit maju / radi chodit maju...

senta_sofia
14. sep 2016

@bosorka0312 vies co, my sme mali toto iste, furt len staznosti a poznamky nakoniec som to riesila cez detskeho psychologa, hoci u nich psycholog na skole bol, jeho triedna to odmietala a nakoniec asi aj vedela preco, lebo problem bol v nej. Ked mala dobry den, tak bolo dobre, ked vstala hore ritou, tak bolo zle. Psycholog neskonstatoval ziadne vykyvy v spravani, v posudku dal nejake odporucania aj pre nu, aby vyuzila jeho aktivitu inym sposobom a zapajala ho, nie odstrkovala... Nakoniec sa to vyriesilo samo, od druheho rocnika ich zacala niektore predmety ucit ina ucitelka a zrazu problem nebol. Lebo si triedna nemohla vymyslat. Skus sa opytat riaditelky alebo zastupkyne, ze ci boli na hospitacii na hodine, nech si nanho posvietia. Inak ona je tiez clovek, co si nevie spravit poriadok, nie je pre deti ziadna autorita, nie to este prirodzena. Nechcem nikoho znevazovat, ani sa zastavat dietata, ale o 2 roky by teoreticky mohla trafit mladsieho ako prvaka a teda velmo zvazujem, co spravim 😀

katinam
14. sep 2016

@bosorka0312 namiesto trestov skus pozitivnu motivaciu, napr. tabulku na cely tyzden, kde sa budu lepit hviezdicky za uspesne splnenie jednotlivych aktivit dna a za nejaky pocet hviezdiciek odmena.

jantato
14. sep 2016

@bosorka0312 inak @katinam ma pravdu,, pri nasom tiez zakaz a tresty a take nepomahali, skor pozitivna motivacia, a vela vela ale vela som ho chvalila za dobre ked v skole nieco spravil,alebo nebodaj ked ho za nieco ucitelka pochvalila.

m_
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bosorka0312
autor
14. sep 2016

@gala79 ved toto,citim sa ked mi to hovori ze vychovavam satana

martinella1
14. sep 2016

@bosorka0312 no po pár dňoch, čo je škola je naozaj dosť silná veta o psych. Myslím, že trošku nemiestna a hlavne neprofesionálna od pedagogičky. Prváci sa prvé týždne, poniektorí až mesiace musia aklimatizovať do nového prostredia. Trvá to chvíľu a každý je predsa iný. Len nesmieme zabúdať, že dieťa nastupuje do školy ako 6 resp.7 ročné a ak nemá vštiepené nejaké základy správania, učiteľka si s ním neporadí. Preto často nepopchopím názory rodičov, že ..." veď na čo tam je učiteľka, či nech si s ním poradí ako chce". Lebo takto zväčša reagujú rodičia, čo si sami nevedia poradiť so svojimi deťmi.
Si veľmi zodpovedná matka, keď sa snažíš svojmu dieťaťu pomôcť a radíš sa. Ale ozaj je to úplne normálne tieto prvé dní správať sa takto.

bosorka0312
autor
14. sep 2016

@martinella1 velmi pekne slova utechy,dakujem,isto to chcem riesit,ja si Matuska zastavat nechcem,viem ze niekedy je zivsi,treba ho viac krat upozornit,ale je to dobry clovek,citlivy a nechcem mu skolu znechutit hned od zaciatku,preto sa chcem poradit s inymi co maju skusenosti,lebo nechcem ho hned odpisat po slovach ucitelky,ona je velmi dobra,ale trosku si myslim ze keby trosku raznejsia na to spravanie,lebo ze ucivo mu ide dobre,len ta nepozornost...

bosorka0312
autor
14. sep 2016

@bosorka0312 a isto to skusim zlepsim tou formou odmenovania,samozrejme nie materialnou,vyskušame,uvidime

m_
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hettinka
14. sep 2016

ja som sa dozvedela na 4. deň!, že trieda bude v pohode, ak sa môj syn začne normálne správať ... a rovno na prvom rodičovskom pred komplet všetkými rodičmi. Nechcite vedieť, ako som sa cítila. Pritom syn sa do školy tešil ako blázon, cez prázdniny sa naučil sám čítať, nebol výrazne neposedný, len ho všetko veľmi zaujímalo a všetko rád komentoval ... vzťahy sa však len zhoršovali, syn začal do školy chodiť vyslovene nerád, lebo ho presadila do poslednej lavice samého ... začala nespavosť, nočné škriabanie sa do krvi, po škole apatický pohľad do steny a neustále poznámky v žiackej knižke. Ja som mu najskor stále dohovárala, aj som ho zbila (čo si dodnes neskutočne vyčítam, že som pre učiteľku zbila syna a prestávala mu veriť). Ked som sa dozvedela, že ho vyhodila plačúceho z triedy, pohár mojej trpezlivosti pretiekol.

A nakonec sme skončili u psychologičky a behom týždňa v škole pre nadané deti. A tam je spokojný, šťastný a ak niečo je, riešime spolu s pani učiteľkou, ktorá je naozaj profesionál a človek s veľkým srdcom.

missdiva
14. sep 2016

@bosorka0312 a ty si ucitelke nepovedala, ze sa maly musi aklimatizovat zo skolky? Ved je len 8 dni v skole... 😕
Fakt, ze sa ucitelka po tyzdni vyhraza poslanim k specialnej pedagogicke svedci o jej neprofesionalite a riesila by som skor ucitelku a nie syna (pokial sa neposluchanim mysli, ze je zivsi a nie, ze niekoho bije).

koniarova
14. sep 2016

@bosorka0312 Najprv zisti, v čom vlastne neposlúcha. A podľa toho rieš. Je iné, keď sa napríklad mrví na hodine a iné, keď niekomu búcha knihou po hlave.

hettinka
14. sep 2016

@missdiva v podstate, prečo by mamička mala učiteľku na to upozorňovať ... ved to je jasná vec a učiteľka s tým musí rátať, že deti aj celý prvý polrok sú ešte nezvyknuté sedieť v lavici 4 hodiny v kuse. Prepána, ved to je 6-ročné dieťa ... Aj staršie ročníky prídu po prázdninách ako z divých vajec a chvíľu to trvá, kým zistia, že už začal školský rok.

jasminet
14. sep 2016

chodi aj do druziny? co na neho hovoria druzinarky?

sam2
14. sep 2016

Vysvetli mi niekto co je to za novu modu hned vsetky deti posielat k psycholigicke a specialnym pedagogom????
Je uplne prirodzene, ze v prvych dnoch nebude dieta sediet v lavici a ticho pocuvat.....ach jaj, strasna doba v tomto smere....

missdiva
14. sep 2016

@hettinka no ved jasne, ze by ucitelku na to nemala upozornovat... Jeho spravanie je uplne normalne (ved to je pre kazdeho sok prejst zo skolky na "dospelacky" rezim - na to aby si to vedela nemusis studovat ani pedagogiku).
Ja by som urcite netrestala svoje dieta keby sa mi ucitelka po prvych 8. dnoch v skole u 6-rocneho dietata vyhrazala skolskou psychologickou len preto, ze je "zivy". Tam nie je nieco v poriadku s pedagogickou. Povedala by som ucitelke, ze podla mna je vzhladom na okolnosti jeho spravanie uplne bezne (ked to ona sama nevie) a ak by mala vyhrady tak by som jej kludne povedala, ze to rada vysvetlim riaditelke, ked ona nechape pojmu adaptacia.

hettinka
14. sep 2016

ja som bola aj za riaditeľom, bol na hospitácii, samozrejme, v t hodinu bola učiteľka ako med ,,, syn mi hned povedal, že aká super hodina bola, že aj k tabuli chodili a inak len v lavici museli sedieť bez pohybu a ticho, bola som v škole cez prestávku, deti v laviciach jedli desiatu a hrobové ticho ... však úplne neprirodzené, sa nečudujem, že to potom niektoré živšie deti nevydržali a "behali" a za to hned boli poznámky. Telocvik mali párkrát, vraj neposlúchali, tak potom už ani necvičili. Výtvarnú ako som zabalila v septembri, tak mi ju nedotknutú vrátili v decembri ... najlepšie, čo som mohla spraviť bolo, že som tam syna nenechala.... však by mu tam asi preplo, a mne s ním.

missdiva
14. sep 2016

@hettinka stastie, ze si ho dala prec (chudatka vsetky tie zvysne deti v triede, ta ucitelka si tam na nich bude vyvrsovat svoje komplexy cele 4 roky a potom jej pridelia novu triedu)... Vsetko je to o ludoch a o pristupe, skolu si treba starostlivo vyberat. Dieta tam travi vela casu a tak je dolezite aby sa tam tesilo a nie este malo strach vobec nieco povedat alebo sa pohnut na stolicke.

hettinka
14. sep 2016

@missdiva ja už neviem, ako sa tá trieda vyvíjala ďalej ... ani ma to nejako nezaujíma, prečo aj...
Pre svojho syna som naozaj našla dobré riešenie, aj ked do školy teraz musíme dochádzať do iného mesta, no hlavne že on je spokojný a ja nemusím mať denne nervy, čo zasa urobil "zle".

martinella1
14. sep 2016

@hettinka veľmi dobre si urobila. Je pravda, že je naozaj lepšie, keď učiteľka upozorní rodičov na nevhodné správanie žiaka, ale týždeň od začiatku šk. roka? A pred ostatnými rodičmi???? Veď toto je abslutne neprofesionálne. V živote by som toto neurobila, samozrejme upozorniť, medzi 4 očami. Je dobré, ak rodič vie, ako sa dieťa správa v kolektíve, ale musí brať do úvahy aj ostatné aspekty.

prasiatko30
14. sep 2016

Boze ta ucitelka to musi byt riadna trubela.

mmmj
14. sep 2016

@hettinka Ako je super, ze si verila synovi a razne si to riesila. Aj ja som sa vela natrapila v skole, tiez som nosila poznamky, ucitelka mame kazala ma vziat ku psychologovi a ja som sa pritom iba nudila, lebo som citat pisat uz vedela. Doteraz nemam na ZS velmi dobre spomienky. To este bola klasicka socikovska a tesne posocikovska vychova, ziadne ine moznosti neboli. Mnohi sa mi teraz cuduju, ze zvazujem do akej skoly a ci vobec do nejakej bude chodit moje dieta.

prasiatko30
14. sep 2016

po necelom tyzdni povedat ze dieta je take alebo onake a nebrat v uvahu ani to ze prisli z materskej skoly ze stale nevedia obsediet lebo este maju tie deti zauzivane zvyky z MS v drvivej vacsine pripadov a obsediet 45min na zadku a bez rozpravania je pre nich tortura tak to pochopi aj laik nie studovana pedagogicka a to ze si dovoli hodnotit menovite jedneho ziaka na zdruzeni pred ostatnymi rodicmi tak to je asi sk specialitka - moje deti chodia do skoly od 3 r a o tom ze maju moje deti su nejake problemy so spoluziakmi som sa dozvedala od mojich deti na zdruzeni sa ucitelka limituje oboznamit nas o tom ako ide v priemere cela trieda, co ocakavaju ze budu pracovat pocas skolskeho roka, na co by sme si mali davat pozor a co pracovat s detmi doma - vzdy vseobecne na urovni triedy nikdy menovite ani pozitivne ani negativne dokonca aj vysvedcenia nam rodicom davaju do ruky a ja ani neviem ako je na tom ostatok triedy. Ked sa potrebujem porozpravat s ucitelkou alebo ona so mnou tak si to napiseme do ziackej a objednam sa na pohovor - medzi styrmi ocami si vyjasnime co treba a je to.