Šikana v 2. ročníku

7. sep 2023

Ahojte mamičky, no hlavne mamičky školopovinných detí. Máme dieťa, je v druhom ročníku na zš, ktoré je šikanované. Bývame na dedine, čiže Dedinská malá škola v zložení riaditeľka/učiteľka zároveň, učiteľka a druzinarka. Náš syn je veľmi tichý, plachý chlapec. Je šikovný v škole co sa týka učiva bol jeden z najlepších. Nema problém kamarátiť sa, ale je skôr introvert. No a asi preto si ho jeho spolužiaci vybrali za "obeť" no najma jeden chlapec ktorý nahovára ostatných aby mu robili zle. Začalo to niekedy zaciatkom jari, možno koncom zimy, keď sa mi doma sťažoval, že mu berú veci a skrývajú. To som mu vysvetlila, že to niektorí proste robia. Stupňovalo sa to. On sa vie brániť, ale keď ich bolo 8 a on iba jediný sám, tak asi viete ake to bolo. Začali mu slovne nadávať, to som už riešila s triednou uč. Tak som ju slušne poprosila aby su to dala doporiadku. Ok, chvíľku bol kľud a potom sa to veľmi zhoršilo. Zamykali ho na wcku. Slovné vyhrážky typu zabijeme ťa. Zastrašovanie atď. Znova riešila som to z učiteľkou aj s riaditeľkou, že este jedno takéto vyčínanie a riešim to so zriaďovateľom. A teraz . Vcera mi volal syn do roboty, cez vyucovaciu hodinu, pretože pocas hudobnej nebola prítomná učiteľka a tak to je tam vraj každý deň, so slovami prid ma mami zachrániť lebo ma chcu dobiť. Drzali ho nasilu otvorili mu usta a chceli mu tam nahádzať odpadky. No nabehla som do školy a urobila tam taky bordel ze ma bolo počuť všade. Dnes za starostom obce ze ziadam "hlavu" riaditeľky a nie kvôli tomu ze toto nechala zájsť az tu, ale ze sa na mna vyvrieskala za to ze akoze mi mohol syn zavolať ked su mobily zakazane????. On ma hodinky na telefonovanie presne pre tieto pripady. Klamala mi o tom že ucitelka bola pritomna na vyuc hodine. Povedzte mi ako je toto mozne v jednej škole????? To už fakt ani druháci sa nevedia správať? Su v triede 10ti. Žiaden dozor na chodbe počas prestávky. Stále sa tam niečo udeje lebo deti si robia bez dozoru čo chcú. Som z toho hotová. Moje deti v živote by také niečo nenapadlo ani urobiť. Chcem , aby tam tie učiteľky skončili, lebo je otázka času kedy sa tam niečo stane a bude to mať hrozne následky. Lutujem ze som nezavolala políciu. Co ešte môžem urobiť?

pribinak
7. sep 2023

chudák, nech to s učiteľkou a riaditeľkou už dopadne akokoľvek, prosím tá prelož ho na inú školu

autor
7. sep 2023

@pribinak zajtra máme prísť na školu kde som chodila aj ja a môj muž tam učil zopár rokov. Poznám riaditeľku aj učiteľky. Miesto vraj majú.

pribinak
7. sep 2023

Super. Na tamtej škole by sa už len trápil

1234321
7. sep 2023

Ah je mi to veľmi ľúto, čo sa stalo :( sama som si prežila takou šikanou, roky som sa z toho spamätávali. Sikanovali ma dievcata za to, že mám miery 90-60-90 a im to vadilo. Ak chceš napis mi správu a možno ti poradím

1234321
7. sep 2023

A podotknem čo za hlúpu hus môže povedať na to všetko, že ako to, že mal mobil keď bola hodina? Akože masaker drzosť, totálne prízemné a vidno, že chce prekryť problémy tak prvé čo ju napadlo bolo toto

avonladyba
7. sep 2023

To vážne sú tohto schopné také malé deti v tomto veku? Je mi ľúto detí, ktoré toto musia zažívať. 😔

autor
7. sep 2023

@avonladyba ano už v škôlke sa mu ten chlapec vyhrážal ale tam to učiteľky zarazili a držali ho nakrátko. V škole je to o rodinkarstve a dotyčný fagan zrejme si myslí že je majster sveta. Ja som starostovi povedala že žiadam aby mu dali dvojku zo správania tam už iné nepomôže a hentie takzvané učiteľky tam pri deťoch nemajú čo robiť. Vsetko chceli ututlat myslia si že zerieme seno. Oni preto maju zakazane mobily aby nemohli deti volať a aby nezistili rodičia že pocas vyucovania su same 😱.povedzte mi, že sa mi iba sníva 😢.
Ak by riaditeľka prišla a predvolala si rodičov toho aj nas a išla to riešiť riadne a priznala si vinu že naozaj si neplnia svoje povinnosti tak by som to brala ináč. Ale ona ešte zaútočila na mna aj na manžela.

autor
7. sep 2023

@1234321 mrzi ma to ani nevies ako. Zlomená ruka sa zahojí ale tato citliva detska duša už nie.

mamina7070
7. sep 2023

normalne daj podnet na tu skolu na inspekciu ako to co za ludi tam pracuje ?

lienka.7
7. sep 2023

@autorka podat podnet na školská inšpekciu. Plus riešiť to so zriaďovateľom (starostom), ak bude záujem. Polícia ti myslim moc nepomôže, keďže ide o maloleté deti. Ale taka sociálka a polepšila by sa pre tých malých spratkov hodili. Drzim palce

autor
7. sep 2023

@mamina7070
@lienka.7 inspekciu mali pred dvomi rokmi a všetko bolo vraj super a aj preto som ho dala na tu školu

autor
7. sep 2023

@lienka.7 jedno šťastie, zriaďovateľ to riešil ihned povedal ze da ihned kamerovy system do priestorov

betulinka1
7. sep 2023

Inak toto je silna kava co mu robili. Rozhodne zmenit skolu hned.

marka13
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
portret7
7. sep 2023

Prelož ho na inú školu. Bez ohľadu na kamery. Už nikdy sa nebude cítiť v tej škole bezpečne ani ty nebudes mat pokoj v duši. Zažili sme si to. Jedine, čo ľutujem, že sme syna nepreložili okamžite pri prvých problémoch. Ročník dokončil na inej škole. Dlho som sa z toho spamatavala a neviem, či a vobec sa s tým niekedy vyrovnám☹️držím palce.

deti95060810
7. sep 2023

okamžite prelož dieťa na inú školu...vieš čo on bude zažívať do konca roka? poznáš rodičov tých detí čo mu robia zle?

nelca0510
7. sep 2023

Toto ries s inšpekciou. Je z tohoto incidentu aj záznam, niečo písomne? Nech je to podklad pre inšpekciu. Toto je naozaj závazne,ešte keď sa k tomu takto stavali. Preloz syna na inú školu a dúfam,že sa z toho dostane,aj keby mal využiť služby psychológa. Držím veľmi palce !

lalilla
7. sep 2023

Neviem radit, ale je mi velmi velmi luto co si musi tvoj maly prezivat. Deti vedia byt fakt odporne a najhorsie ze su este take male a uz vedia tak ublizit. Pamatam si ako u nas v triede od 1.rocnika zs sikanovali spoluziacku s rastepom :( vela si vytrpela

anjelicek26
7. sep 2023

Deti robia len to, co im dospeli dovolia, hlavne prvaci - druhaci. Tu vidim obrovske zlyhanie ucitelky, ze nezasiahla. Deti ma minimum, musela to vidiet a nie raz. Syna na inu skolu a toto doriesit zo zriadovatelom, hrozne nieco, chudak chlapec.

marianini17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denkabemommy
7. sep 2023

Podať trestné oznámenie!!!
Šikana je trestná! Nech si potom riešia rodičia svoje deti so sociálkou. A syna daj na inú školu, lebo toto sa s ním bude ťahať aj ďalšie roky 🙈

autor
7. sep 2023

Zajtra máme stretnutie s riaditeľkou v novej škole. Chcem podať aj trestné oznámenie, kvôli tomu, že dotyčný fagan šikanuje ďalšie dieťa, ktoré žije iba so 70 babkou 😢 rodičov nemá a ta babka je veľmi chorá. Môj syn mi povedal, že mu vyhadzuju desiatu, hadzu tašku do wcka 😱. Ze sa ho aj zastal ale pustili sa aj do môjho 😔. Chce sa mi z toho plakať. Veľmi by som chcela pomôcť aj tomu chlapčekovi.

jaga18
7. sep 2023

Inšpekcia plus polícia. Bez pardonu. Naslubuju riešenia, ale toto už nemôžeš nechať aby upratali pod koberček.

ciernysokol
7. sep 2023

Je to priserne,velmi mi je to luto.prosim,ak sa da,skus pomoct aj tomu chlapcekovi,co ma len babku.hrozne,coho su schopni.deti,aj ucitelky.bojuj,ako len mozes,ved toto tak nemoze ostat.

linda144
7. sep 2023

Strasne niečo. Ja mám taku zlosť keď toto čítam. Ja by som na tvojom mieste zapojila aj média.

autor
7. sep 2023

@linda144 starostovi som povedala ze ak ihned a dnes nezačne konať, volám markízu a to mi už bude naozaj všetko jedno. Tak sa zlakol a uvedomil si vážnosť situácie. Boli sme za nim aj s manželom. Zatlačili na neho aj skrz toho chlapca sirotu. Zviera mi hrdlo ked si predstavim ako im robia zle.

uglybetty1234
7. sep 2023

Tiez by som sla na policiu a podala trestne oznamenie, vobec by som to nenechala ututlat. Otrasne nieco. Je mi tvojho chlapca luto. Aj toho druheho, chudatko. Aspon ty za nim stojis, mozno jeho babka uz nevlsdze chudatko, mozno nemaju ani vela peniazkov a maju to naozaj tazke. Neznasam sikanu.

barrborka
7. sep 2023

@deti95060810 ja by som nabehla za mamkami tých detí a im vytrela zrak

linda144
7. sep 2023

@barrborka presne ešte toto ki napadlo. Konfrontovať rodičov

barrborka
7. sep 2023

Volať médiá a zverejnit