Prečo ma ľudia ľutujú a nepovzbudia?

19. dec 2023

Preco ked poviem, ze ma chlap opustil aj nase male dieta na mna ludia pozeraju ako na chudinku?

Velmi mi to vadi, preco ma lutuju a nepovzbudia? Preco?
Opustil nas lebo s sietatom sa zivot zmeni a on sa nevedel prisposobit a uvedomit si, ze sa rebricek hodnot zmenil po prichode dietata
Mam pocit najvacsej chudery, ako keby som ja a dcera boli pokazene a uz nas vratit neslo tak nas odkopol
Ako sa s tym vyrovnat? Je to 5mes a ja som zlomena stale
Preco ma lutuju? Preco klesnem v ich ociam? Neurobila som nic zle ani ja ani dcera a aj tak sme ostali same
Bojim sa vychovy, bojim sa na nu byt sama, bojim sa samoty

mamutka
19. dec 2023

Ja ta neľutujem, držím ti palce ❤️ veľa šťastia do života tebe aj dcérke

dusankomoj
19. dec 2023

Ľutujú ťa preto,lebo vo väčšine prípadov to má sama žena s dieťaťom ťažké. V žiadnom prípade si neurobila nič zlé a kľudne všetkým povedz,že radšej sama,ako s volom.

madeincssr
19. dec 2023

Oni to niektorí myslia dobre (nemyslia zle). Chcú ti poskytnúť svoju účasť na tvojej (asi nie veľmi želanej) situácii. Nevedia, že teba sa ľútosť skôr dotkne a potrebovala by si pozitívne povzbudenie. Ono sa to časom zlepší, zvyknú si na situáciu. Ničoho sa neboj, život pôjde ďalej, časom všetko prebolí a určite nie si a nebudeš sama. Veď aj teraz ste dve, ty a dcérka! 🍀

luccija
19. dec 2023

Možno nevedia vyjadriť inak spolupatričnosť všade sa hovorí ako to majú samoživiteľka ťažké a tak začnú ľutovať.Ono aj záleží aká si ty povaha jedna sa rochni v tej ľútosti, typ všetci mi pomáhajte ty si iná.To nie je tvoja hanba ani chyba, že odišiel, ale jeho aj, keď to asi berieš inak.
Dcéra má len teba a nemusíš sa báť výchovy nikto Ti práveže do toho nebude rozprávať nebudeš sama do konca života.Hlavne si treba veriť to je alfa omega celého života veriť v samu seba🙂
Treba ľudí stopnúť, keď majú zvláštne reči, ale verím, že to nemyslia v zlom len nevedia čo povedat

kacena4
19. dec 2023

myslim ze aj ty sa ľutujes, podla toho co pises a tak ta prirodzene aj ostatni lutuju ak budes mysliet pozitovne aj reakcie okolia budu pozitívne drzim palceky nech to davas

0silvia0
19. dec 2023

Ci ta polutuju, ci povzbudia, su to stale len slova a vzdy lepsia lutost ako ignoracia, nie?

madeincssr
19. dec 2023

Áno, ako píšu dievky, skús aj ty viac vyžarovať odhodlanie, usmej sa na ľudí, na dcérku (deti sú veľmi vnímavé). Čo budeš vyžarovať ty voči okoliu, to sa ti bude vracať.

simsalabim
19. dec 2023

Podla mna ta mozu lutovat bez toho, aby si klesla v ich ociach. Nemoze byt ludom normalne ludsky luto, ze ta zrasil, ublizil ti, opustil teba a dieta? Ze bude vyrastat bez otca, ze ty sa nemas o koho opriet? Podla mna to je normalne. No zaroven okrem lutosti mozu ludia citit respekt aj obdiv. Nemyslis?

bloger
19. dec 2023

No vieš ľudia nie vždy vedia čo povedať. Skús za tým skôr vidieť to, že ti chcú vyjadriť súcit.

lavender94
19. dec 2023

Chápem ťa, tiež nemám rada keď ma niekto ľutuje. Si úžasná že si to ustála, v mojich očiach by si rozhodne neklesla, ale bola by si hrdinkou, ktorá sa nevzdala. Ono toto chudinkovanie väčšinou ide od ľudí, ktorí ti nemajú ako inak pomôcť tak ti aspoň povedia niečo takéto. Chápem že je to vyčerpávajúce počúvať z každej strany

tykat
19. dec 2023

Tak asi vyzeras na polutovanie. Hlavne ak pises "Bojim sa vychovy, bojim sa na nu byt sama, bojim sa samoty" to clovek potom ten strach vyzaruje.

Ak chces povzbudenie... sup sa vybavit poriadne vyzivne, vytlct z neho co sa da. Aspon nemas doma vadny kus ktory ta depta ze je vsetko zle, ze decko otravuje, za vsetko si vinna, nic nevies... atd. Tak radsej sama s dcerou ako s nim nie?

danica2711
19. dec 2023

prečo vykladáš kdekomu, že ťa muž opustil? Také veci sa zdieľajú len s blízkymi ľuďmi. A prepáč, pripadáš mi trochu ufňukaná, ustrašená, ublížená - takí ľudia vzbudzujú často ľútosť. Skús sa k svojej životnej situácii postaviť hrdo a odhodlane, to vzbudí v ľuďoch rešpekt a príde aj povzbudenie, pretože si ľudia dokážu predstaviť, že to dáš s noblesou. Takto sa zameriavajú skôr na to, aby ti utierali slzičky...

tanyag
19. dec 2023

Ja som ostala s malým dieťatom sama, bolo to moje rozhodnutie a ver alebo nie, nikdy ma nikto neľutoval. A to asi preto, že som im na to dôvod nedala. Už 4 roky takto fungujem a dokonca počúvam, že ma obdivujú ako to zvládam. Všetko je v hlave človeka, ako si to v myšlienkách nastavíš, tak ťa ľudia budú vnímať. Zmier sa so svojím životom, nemaj strach, o dieťa sa určite postaráš najlepšie ako budeš vedieť a aj okolie ťa začne vnímať inými očami. Veľa šťastia prajem.

regina22
19. dec 2023

Je to lepšie ako keby sa ti mali vysmievať

janetinka27
19. dec 2023

lutost je prejavom empatie. ti ludia zrejme s tebou sucitia a mozno este viac s vasim dietatom, ktore nemoze vyrastat s mamou a otcom. dnes je podobna situacia zial bezna a ludia sa nad tym uz prestali pozastavovat. to vsak neznamena, ze to nie je polutovaniahodny stav. byt sama s dietatom je sice lepsie ako zit s debilom, ale este lepsie by bolo zit s dobrym otcom dietata. myslim, ze preto ta lutost. niekedy je lepsie nemat od ludi ocakavania, potom sme zbytocne sklamani. aj oni mozu mat proste k tej situacii svoj osobny postoj.

eeffka
19. dec 2023

Nuz ja by som ta tiez polutovala,kedze to byt samozivitelka nie je ziadna vyhra, bez ohladu na okolnosti. Sama som dieta z takej rodiny a nebolo to med lizat.

janettdamian
19. dec 2023

Ľutujú ťa, lebo ti zrkadlia tvoje vlastné pocity... Ako sama píšeš " Mam pocit najvacsej chudery, ako keby som ja a dcera boli pokazene a uz nas vratit neslo tak nas odkopol..." Ľutuješ sa, robíš zo seba obeť a si plná strachov.

janettdamian
19. dec 2023

@janetinka27 ľútosť a súcit sú dve rozdielne emócie

autor
19. dec 2023

@tykat vyzivne mi posiela slusne

autor
19. dec 2023

@danica2711 nikomu nic nevykladam vie to len nakblizsia rodina a dve kolegyne!

betulinka1
19. dec 2023

Ľutujú ta preto, lebo samu seba ľutuješ. Uz len z toho príspevku je to citit. Coho sa mas bat???? Mozes sa bat iba zničeného zivota pri nejakom debilovi. Vsetko zvladnes. Budu tazke chvíle ale tie prejdú. Najdes si nejakeho super partnera a das si pozor aby to nebol debil ako bio otec dietata. Neopúšťaj sa a vykroč do zivota s tym, ze na teba caka nieco lepsie.

ivangeline
19. dec 2023

Sucit nie je lutost.

autor
19. dec 2023

@janettdamian jasne ze mne to je luto ale okolie by ma malo skor povzbudit a podporit a nie ma lutovat, boooze ostali ste same, ta vas opustil? Jooooj chudatka , co budete robit? Beztak sa citim otrasne a snazim sa zit dalej so vztycenou hlavou a snazim sa aspon navonok vyzerat , ze som sa s tym zmierila a ze to nie je tragedia ale hanbim sa to priznat dalsim ludom
Vdaka

janettdamian
19. dec 2023

Ja ti rozumiem ako to myslíš, ale proste nie je dôležité ako sa navonok tváriš. ľudia cítia to čo vyžaruješ a na to reagujú.

autor
19. dec 2023

@janettdamian kazdy? Nemyslim si

kandelabra
20. dec 2023

Nehovor, ze vas muz opustil. Vidim, ze ta to este boli, sama to este asi nemas sprecovane. Ale dana veta u ludi naozaj lutost vyvolava a potom aj dane reakcie. Ked uz o tom hovorit druhym, formuluj to inak, napriklad ze ste sice s malou same, ale ste super tim, spolu vsetko zvladate. Ina formulacia vyvola ine reakcie, ako ze si hrda, silna zena, ktora napriek nepriazni osudu dokaze bojovat, a potom aj reakcie ludi budu ine.

kristiii
20. dec 2023

Zo svojej skúsenosti ti poviem ako už viaceré, že to ako sa ľudia budú k tebe správať, závisí od toho ako to podáš ty. Keď na to príde a niekto začne s tým ako si nevie predstaviť, čo by robil v takej situácii, aké to musí byť ťažké a bla bla, hneď otočím, že sa máme so synom super, nič nám nechýba, práve naopak a diskusia sa vždy začne uberať iným smerom než bol ich pôvodný zámer. Ono ľudia, ktorí to nezažili, sa do toho nevedia vcítiť, ale keby k tomu prišlo, zvládli by to tiež, rovnako ako to zvládneš aj TY. Neboj!

mane01
16. jan 2024

No tak nefnukaj a nebudu ta lutovat 🤷🏼‍♀️… co koho do toho, ze ta chlap opustil? Vsak to nikomu nemusis vesat na nos. Venuj sa sebe a svojmu dietatu a vykasli sa na ostatnych… ja sa inak velmi cudujem, kolko ludi riesi, co si o nich ludia myslia 🤦🏼…