8. deň mešká menštruácia - sú to príznaky tehotenstva?

skovanicc
26. mar 2020

Ahojte, s priateľom sa snažíme o bábätko. Hormonálnu antikoncepciu neberiem už skoro rok. Dnes je to 8. deň čo mi mešká menštruácia. Ako každá žena, aj ja som googlila rôzne príznaky tehotenstva. Spozorovala som ich na sebe niekoľko... (bolesti v podbrušku, miestami až pichanie, bolesť krížov, väčšinou večer spozorujem veľmi výrazné žilky na prsníkoch, býva mi veľmi ťažko niekoľko x do dňa ale nezvraciam, občas mávam aj závraty - točenie hlavy.. atď.) Pred 3 dňami som po malej potrebe mala 2x úplne malinku červenú škrvnku na papieri. Nakoľko mi menzes mešká 8. deň, spravila som si aj tehu test s najvyššou citlivosťou, vyšiel negatívny.. no nerobila som si ho z ranného moču. Stále pociťujem bolesti ako keby som mala menštruáciu už už dostať, ale po chvíli prejdu. Výtok mávam skoro počas celého dňa priesvitný až biely. Myslím, že je ešte skoro kontaktovať lekára, no sama sa bojím, že by to mohlo byť aj mimomaternicové tehotenstvo. Máte niektorá skúsenosti? Myslíte, že by som mohla byť tehu?

okm221
26. mar 2020

@skovanicc ja som to mávala podobne, príznaky sú často bud vsugerované alebo je to len PMS. Test by ti už mal ukázať tehotenstvo, ešte chvíľu počkaj, otestuj, ak nepríde ani MS tak chod ku lekárovi 🙂 keby ide o mimomaternicove tak by ti tiež test ukazal ciarocku

veronika1234512345
26. mar 2020

Mne meskal menzes 3 dni a na teste som už mala dve čiarky. Na 6 deň meškania som mala už také koľajnice že až.
Čiže ja osobne si myslím, že na 8 deň meškania by ti test s najväčšou pravdepodobnosťou ukázal, že si tehotna ak by si bola.
Ja som brala antikoncepciu 7 rokov a po vysadení sa mi cyklus upravil až po 3 rokoch kedy sa nám aj podarilo otehotnieť.
Kľudne ti môže meškať zo stresu, alebo posunutá ovulácia alebo kopu ďalších veci.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre