Dlhé meškanie menštruácie

emakul
21. jún 2021

Ahojte, potrebovala by som poradiť. V januári som po približne trištvrte roku vysadila HAK, ktorú som brala kvôli nepravidelnej menštruácii, ktorú som mala raz za 2 mesiace, potom 2x do mesiaca, alebo aj každý mesiac ale nikdy nie pravidelnú samozrejme. Rovnako som mala vysoké hodnoty testosterónu a DEAS. Po vysadení menštruácia chodila rôzne, 32, 35, 38, 28-dnový cyklus, teda istá pravidelnosť tam bola. Naposledy som mala menštruáciu 1.5. aj to úplne slabulinkú a trvala asi 3 dní. Odvtedy je to už 53 dní a menštruáciu som nedostala. Keďže mávam s manželom nechránený styk, uvažovala som aj nad tehotenstvom, preto som si na 35. deň a potom neskôr na 43. deň robila test, no oba negatívne, aj keď ja som tam slabulinkú čiarku videla, ale asi som ju len vidieť chcela. Každopádne, chcem sa len opýtať, či má niektorá z vás s niečím podobným už skusenosti. Je možné, že sa mi znovu vrátil ten môj pôvodný cyklus? Alebo sa mám obávať niečoho horšieho? Samozrejme mám v pláne ísť k lekárke, avšak tá je momentálne na dovolenke. Za odpovede vám vopred ďakujem 🙂

littlebubble
21. jún 2021

HAK upravuje ženám cyklus pokial HAK užívajú.Po vysadení sa vráti naspäť taký aký bol (myslím si, over si to u lekára)
Ja som mala pravidelný a po vysadení mi pravidelný aj prišiel.Čo ma prekvapilo bola cíteľná ovulácia ktorú som nikdy predtým necítila a MS bola tiež iná.

emakul
autor
21. jún 2021

@littlebubble mne lekárka povedala, že niektorým ženám HAK cyklus upraví, že teda naskočí ako má, no ako hovoríš ovulácie som teda cítila riadne ale posledné asi 2 mesiace vôbec nič, mohlo by ísť o anovulačny cyklus ?

littlebubble
21. jún 2021

@emakul Mohlo, ale sledovala by som hlien.Ono bez vyšetrenia žiadna nevie, že či naozaj ovuluje.

Mne predošlý lekár predpísal silnú HAK.Terajšia lekárka mi povedala, že sa predpisuje ženám ktoré majú nepravidelný cyklus.Po vysadení prišiel mordor pri prvej MS a tá strašná MS pokračovala.

Pri tejto aktuálnej (aj keď som vysadila len na mesiac) mi vyšiel pozitívny ovu test, silný hlien, bolesti.Overovala som si, že či po 2 rokoch užívania je všetko OK.
Prvýkrát som vedela kedy ovulujem pretože ja mávam ovu bezbolestnú a ledva viditeľnú na hliene.

Ms prišla ukážková, bolesti slabšie, krvácanie čisté bez zrazenín.

Určite by si mala ísť za lekárkou.Niektoré ženy s tým majú problémy.

janetinka27
22. jún 2021

@emakul skusila by som ist k dr po navrate z dovolenky. pri dlhych cykloch mozes mat aj vysoku sliznicu, sliznica by mala pravidelne odchadzat s MS. ja mam malo progesteronu a tym padom je naruseny cely cyklus a ked to takto ide dlhodobejsie, moze sa rozvinut hyperplazia endometria. t.j. sliznica rastie velmi vysoko. v buducnosti by som trosku hodila ocko na sledovanie priznakov pocas cyklu, teda hlien alebo aj teplota. tak sa da odsledovat napriklad ovulacia. ak je progesteron napriek ovulacii nizky a teplota po ovulacii je dolu, moze ist o nedostatocnost zlteho telieska.

emakul
autor
22. jún 2021

@janetinka27 keď ja už neviem čo mám robiť, či mám vymeniť lekárku, neviem existuje aj iné riešenie ako HAK na nepravidelnú menštruácia ? Ona stále len že pokiaľ neplánujete otehotnie HAK, pritom testosterón je 6,6 pg na ml, neviem fakt už zvažujem hocičo, nechcem nič podceniť

monka105
22. jún 2021

@emakul ja som po vysadení HAK nemala tri mesiace menštruáciu, potom som mala ovuláciu takú, že vaječné bielko bolo oproti môjmu výtoku šuviks a nakoniec sa mi cyklus upravil na normálny po cca polroku.

kamajka
23. jún 2021

@emakul ahoj ja som brala 8 mesiacov HAK kvoli hormonálnej nerovnováhe,rok predtým ako mi ju lekár nasadil som krvácala a špinila v kuse. Po vysadení mi naskočil normálny cyklus a doteraz sa drží, je to už jeden a pol roka ako hodinky 27-28 dní. Tak neviem či tvrdenie, že sa ti vráti pôvodný cyklus je celkom správne. Ťažko povedať, ja som brala HAK z iného dôvodu.. mne to vtedy pomohlo a ako píšem, naskočilo to nanovo. Tehotná by si nemala byť súdiac podľa negatívnych testov, ale tak skús ešte jeden ak si videla slabú čiarku.

emakul
autor
23. jún 2021

@monka105 no ja naozaj neviem ako to funguje, nakoľko mne v podstate po vysadení prišla v priemere každý mesiac, teda po dobu 4 mesiacov a až teraz to nejako hapruje

emakul
autor
23. jún 2021

@kamajka no keďže neviem kedy som mala ovulácia a či vôbec asi to testnem ešte raz aj keď si nemyslím

janetinka27
23. jún 2021

@emakul testni sa a ak ti to hapruje, tak by som sla k dr. antikoncepciu by som uz nebrala, najma ak sa snazite o babo. su aj ine hormony na upravu cyklu. mozno ti pichne vyvolavacku. ak by si bola tehotna, tak vyvolavacka neublizi 🙂

emakul
autor
23. jún 2021

@janetinka27 jasné, ďakujem, každopádne to budem musieť nejak poriešiť

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre