Špinenie - zvláštna menštruácia

simik7192
22. okt 2020

Ahojte, potrebujem radu, ak ste zažili niečo podobné, ms mi meskala asi cca 3tyzdne, mala som aj bolesti v podbrušku, tak som si hovorila ze tento cyklus nič z toho, keďže po prvý krát som si merala aj bazalnu.. Po meskani prišlo 15.10 ale iba ako keby špinenie, také hnedé, neviem to opísať.. občasné bolesti v podbrušku a 21.som dostala ale je úplne iná, bez bolesti, slabá bez sliznice na čo som ja zvyknutá pri mojej ms.. Na test čakám, nech sa mi skončí ms, ktorá nie je ako ms zvláštna krv taka ružovo červena, bez sliznice. U lekára som bola asi týžden po skončení ms, v tamtom mesiaci, všetko bolo v poriadku, sono, krv odbery komplet. Tak neviem v čom je problém, dosť som z toho vystresovana 😕🤔ešte som také nemala, pri mojom akom takom pravidelnom cykle 28-32. Ďakujem za každú radu, a do lekára mám ísť na druhy týždeň som objednaná..

majamat
22. okt 2020

@simik7192 skoda ze si netestovala uz predtym, ked ti meskala ms.
no kludne moze ist o hormonalnu poruchu. obcas sa nam zenam cyklus zblani, aj ked je pravidelny, ochylky byvaju casto prave v cykle, ktory je bez ovulacie, vtedy moze ms meskatl. vsetko co pises, su hormpnalne prejavy, ktore mozu mat roznu pricinu,a le teda kazda z nas ma obcas odchylky v pravidelnosti cyklu. a neviem, ale prave pri anovulacnom cykle asi nebyvaju take bolesti, teda neviem, moja dedukcia, lebo pri uzivani HAK byva anovulacny cyklus a toto uzivanie zmiernuje bolesti pri ms.

nazdravienastastie
23. okt 2020

Ahojte 6.10 som dostala menzes mavam 32 dnovy cyklus. A 20.10 som dostala opäť😾😾 vychadza to ze na 15ty den cyklu som dostala. Nerozumiem tomu ako je to mozne. 2 a pól dňa som mala normalne krv ale od vcera vecera a dnes mam len hnedy vytok. Neviete preco a ako je mozne ze som mala takto kratko po sebe menzes? Som uplne nestastna pretoze sa mi to nikdy nestalo. Ps: na preventivke som bola minuly mesiac a vsetko ok takze myslim ze nejaka cysta a podobne je vylucene

majamat
23. okt 2020

@nazdravienastastie hormonalny cyklus je neico, co je ovplyvnitelne stresom, chorobami. tiez su cykly bez ovulacie, ktore prebiehaju inak. tiez sa casom moze menit hormonalny cyklus. su zeny, co maju tento cyklus nepravidelny cely zivot a ine zeny, ktore len obcas, pripadne to vekom byva castejsie. ja som ako mlada mala tiez cyklus 32-dnovy, potom po 10r asi 28dnovy ( mozno aj vdaka HAK ). po daqlsich 10r sa mi zacal skracovat a niekedy som mala 25-26dnovy, ale obcas aj 18dnovy. teraz mavam 27-28dnovy.
cize naozaj sa moze menit. neviem co vsetko cyklus ovplyvnuje,a le je som v obdobi, ked sa mi dost skracoval, mala tazky nedostatok vit.D. zacala som s uzivanim a aj teraz si ho v zime doplnam, lebo mam tendenciu mat hodnoty pod normu, dokonca aj na jesen, pricom yb som mala mat zasoby z leta. a teda teraz je cyklus OK.
tiez mavam nedostatok niektoreho z vitaminov B. no vtedy, ked som zistila, ze ho mam amlo, cyklus bol OK, ale brala som HAK. vtedy som mavala hrozne afty a infekcie v ustach. aked sa mi obcas urobia a objavuju sa castejsie, hned nasadzujem B-komplex forte.

nelca0510
23. okt 2020

Tak jediná rada je skus test. Nemáš toto len špinenie?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre