Kniha pre začiatočníka v hre na klavír

alexandra909
5. okt 2023

Baby poraďte nejakú knihu, potrebujem pre prípravkara na klavír. Myslím ako poučky aka je ktorá nota atd. V škole majú len pracovný zosit a doma tým pádom nemáme ako opakovať.

jumama
5. okt 2023

Neuc ho teoriou, lebo ho prestane bavit hudba 🙂 Hodiny teorky su pre deti nutne zlo, ktore keby nemuseli, neabsolvuju. Pretoze to im pri hre na klavir (iny nastroj) vie vsetko vysvetlit ucka. Aj musi, aby tu teoriu do praxe previedla... Nemyslim to v zlom.

Neocakavaj a nepozaduj nejaky obrovsky pokrok za rok, na konci prveho rocnika deti vedia jednoduchu skladbicku zahrat. A fakt ju nacvicuju pol roka 🙂

U nas mali v pripravke na zaciatku hlavne rytmicke hry, vzdy som za dverami pocula, ako vytlieskavaju, vydupavaju, tancovala s nimi ucka... To radsej ked tak sa na taketo nieco zamerajte, na rytmus. Pocuvajte spolu roznu hudbu, hladajte si na youtube nastroj, na ktory chce dieta hrat, aby rozne typy skladieb poculo a inspirovalo sa, malo vzor, ktory ho potiahne dopredu... Ine si, ak aspon trochu pocuva a ma zabavnu ucku, odnesie z hodiny.

Moja dcera sekla s hudobkou prave kvoli teorke. A to uz len dva roky mala chodit. Lebo to znamenalo 3 razy do tyzdna chodit len na hudobku. Chcela dva dalsie kruzky, no bola by pretazena. A tu teorku ti neodpustia, pritom mali ucitela co s nimi len diskuoval a nic moc tam nerobili.

pettom19
5. okt 2023

Pripravkari maju v podstate len pracovne zosity, kedze niektore deti zacinaju este v poslednom rocniku skolky a nevedia citat/pisat, takze necakaj ziadne ucebnice 🙂. Ake pracovne zosity pouzivaju na hodine?

guudy
5. okt 2023

Suhlasim, pripravkara nesilit. Neboj, drobec sa nauci vsetko na hodinach, budu to omielat do aleluja este vela rokov. Niektore deti nezvladaju poriadne citat noty ani po niekolkych rokoch teorie a nastroja🙄🙄🙄. To je potom naviac robota pre ucitela nastroja…

guudy
5. okt 2023

@jumama poznam niekolko deti, ktore to tiez vzdali 1-2 roky pred ukoncenim… velakrat je to spojene s nastupom puberty.
Obe moje deti dokoncili a suhlasim, teorka bola nutne zlo. Ale prekvapuje ma, ze tvoja dcera nemala jednu hodinu nastroja v rovnaky den ako teoriu. :(
U nas sa na to vzdy dbalo, aby deti chodili len 2x tyzdenne.

ivangeline
5. okt 2023

Klavirna skola. Myslim,ze najdes na uloz.to. A ine ma nenapada..pocas zus sme mali teoriu (pisali sme) a hodiny hrania individi..

vulka
5. okt 2023

@alexandra909 Klavírna škola pre začiatočníkov od Sarauera.

jumama
5. okt 2023

@guudy U nas vlastne vzdy mala 3, len mozno ako prvacka, druhacka to tak mala, ze snazila ucka vyjst v ustrety a dala jej hodinu, ked mala teorku, ale to tam tiez hodinu cakala...

guudy
6. okt 2023

@jumama to je fakt skoda… :(
Nelutuje dcera s odstupom casu?

jumama
6. okt 2023

@guudy Zatial nie, potvorka 🙂

guudy
6. okt 2023

@jumama 🙈🙈🙈
Nase mladsie si aj poplakalo, ked sa rozhodlo skoncit po prvom rocniku druheho stupna. Z casovych dovodov :(