2,5-ročný syn je 5 mesiacov odplienkovaný a každý deň sa pociká

babyttcirl
17. sep 2023

Ahojte mamicky,

Uz som zufala. 5 mesiacov mame odplienkovaneho maleho, a posledne týždne si vôbec nedáva pozor na cikanie. Nepýta sa, nekrici, že mu treba, len ma riadne cvrknute (pocikane). Dávam ho ráno, pred spaním atd. V skolke chodí normalne na zachod všetko.. ja tomu nerozumiem. On ma úplne v paži, či mokré, alebo nie. Predtym sa pýtal, teraz nie. Mam chuť naňho uz nakricat, lebo tento tolerantný prístup vôbec nefunguje. 🙄

Aby som 3x plus denne prezliekala slipky, lebo on je lenivý sa vypytat alebo ísť mi príde veľa.

Viete mi poradiť? Mam to riešiť s psychologickou?

pribinak
17. sep 2023

@babyttcirl najskôr zobrať moč na rozbor k pediatricke, môže mat aj iný ako psychicky problém

mogaa
17. sep 2023

@babyttcirl má 2,5roka....načo psychologičku? v zápale hry, smiechu sa proste stane....ak by si toto riešila o 4ročného dieťaťa pochopím, ale pri 2,5ročnom?

tosomja
17. sep 2023

Môj na 2r bol tiež odplienkovany, dá sa povedať, len na noc som mu dávala plienku. Tiež asi tak 4 mesiace, aj viac. A prišiel skrat a musela som dať zase plienky. Proste sa nepýtal, zadržiaval keď som nedala plienku. Plakal, že chce pišať do plienky. Dala som plienku a na tri roky sám povedal, že už nechce a ide pišať do nočníka. Odvtedy nemá ani na noc.

nika23t
17. sep 2023

@babyttcirl 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Áno, určite rieš s psychologickou. Pre dospelých a seba hlavne. Odpornik Ti vysvetli, že malý ma ešte čas a ze je to v poriadku. Malý ma 2,5 roka. To, že je odplienkovany neznamená, že sa už sústredí už len na cikanie. Daj mu čas a netrap jeho aj seba. Bud trpezlivá, dávaj ho na vecko aj keď tvrdí, že nepotrebuje. On je proste ešte nesustredeny, keď ma čas, povie, keď je zaujatý iným, neriesi. Naozaj je este maličký.

annm81
17. sep 2023

Máš asi dve možnosti- každý deň za ním upratovať a prať, alebo mu dať plienku. V druhom prípade ju skús o mesiac vziať a uvidíš, či sa to zlepšilo. Ak nie, skúsiť to zas o pár týždňov. V žiadnom prípade ho za toto netrestaj, lebo jemu aj sebe môžeš zarobiť na obrovské problémy v budúcnosti.

babyttcirl
autor
17. sep 2023

@tosomja no mam dojem, že pôjdeme asi podobným smerom. On uplne vie, že čo, ale nič s tým nerobí. Dnes je ešte len obed a uz 2x slipky prešli...normálne mam chuť mu dat plienky naspat.

sasesoe
17. sep 2023

@babyttcirl ahoj, v ms ich posielaju pred/po kazdej aktivite, ci jest idu al von a pod... mozno si na to zvykol... poradila by som Ti len teraz to tiez skusit doma - napr kazdu hodinu pripomenut/poslat ho al ist s nim... je dost mozne, ze casom, ked bude starsi si to zase zacne uvedomovat... tento vek je taky vselijaky, plny zmien...

tosomja
17. sep 2023

@babyttcirl a v škôlke aj počas spánku je v pohode?

babyttcirl
autor
17. sep 2023

@sasesoe no posielajú, ale on mi doma odmieta. Povie mi , že sa vypýta a kasle na to. A ja nemám síl s nim bojovat každý 1 krát..

babyttcirl
autor
17. sep 2023

@tosomja nie, niekedy sa počas spánku pocika, inokedy v pohode. Sú dni, kedy je suchý.. ja som mu pred tyzdnom aj zobrala dudu po 2.5 roku, tak neviem ci to je tým, ale robí to už asi mesiac . I keď teraz je to horšie.

babyttcirl
autor
17. sep 2023

@sasesoe asi si na to zvykol. Ale to mam robit ako oni? A keď to uplne odmieta doma?

andreatytler
18. sep 2023

@babyttcirl Najskor mu daj vysetrit moc ci nema zapal.
Poziadaj ho aby sa prezliekol sam. Tak to mozno bude pre neho motivacia si to viac kontrolovat. Ten cumel moze kludne byt ako dovod.

vasjar
22. sep 2023

@babyttcirl nás úplne to isté, síce ešte nechodí do škôlky

babyttcirl
autor
23. sep 2023

@vasjar a co s tym?

babyttcirl
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vasjar
23. sep 2023

@babyttcirl stále mu nedávame plienku lebo nám tvrdili ze by mal iba z toho "misung". Skúšame naďalej, trvá to už 4 mesiace :(