Odplienkovanie 3-ročného syna

4. jún 2023

3 ročný syn bol už odplienkovany vyše mesiaca , len na noc mal plienku - pre istotu , ale mal ju väčšinou ráno úplne suchu. Posledné týždne sa ale pokaká stále do gatí , má slipy a odíde do izby tlačiť , keď mu donesiem nočník tak kuká namňa a pritom tlačí do slipov , neplatia naňho ani sladké odmeny, vôbec nič.
S cikanim nemá žiadny problem vôbec , povie že ide pišať a ide sám bez problémov. Mám sa vrátiť k plienkam?

ivangeline
4. jún 2023

Nie. Preckat to. Davat na nocnik/wc.Moj tiez mal taky pristup ku kakaniu. ;D

zuzkaa1991
4. jún 2023

Ja by som dala na wcked tlaci alebo ked náhodou vidno nanho ...na wc podla mna nevyzerá kaki tak zle ako v nocniku

joesvk
4. jún 2023

Nevracať sa k plienkam.Snažiť sa vystihnúť čas,kedy by mohol kakať-minimalne po každom jedle ho posadiť na nočník alebo záchod. A keď vidíš ze tlačí, tak ho rýchlo odnes na záchod. Bez zbytočných rečí, niekedy možno využiť moment prekvapenia. Ale nehovoriť toľko o tejto téme. Nesľubovat, nestrašiť.

autor
4. jún 2023

@joesvk on práveže začne hneď plakať nedovoli mi sa ho ani dotknúť , keď ho chcem zobrať , potom keď ho vezmem nasilu tak ma uplny záchvat

ariannazara
4. jún 2023

Môj nemá rok plienky a kakat nebude za svätého. Ale na noc ma a ráno vždy do plienky sa vykaka, skúšam po dobrom po zlom už neviem jak naňho 🤣

joesvk
4. jún 2023

Potom by som ho teda nebrala nasilu. A sprchovala by som ho teda každý deň pokakaného. Ale nevrátila by som plienku. A skúsila by som to robiť bez emócií,akoby mimochodom. Šup,sup,ideme sa umyť.
Aby nebol na neho tlak, keďže on asi cíti tlak.
A o tejto téme by som načas vôbec s ním nehovorila.Aby sa ukľudnil.

kiki68
4. jún 2023

Nechat a prejde to, nejaka blba faza ( mame taketo zaseky tiez ( ma skoro 3 roky )

scorpionflower1
4. jún 2023

Neber ho, netlac nanho. Ja by som mu v klude vratila na cas aj plienku. Pred tym kakal uz do nocnika? Deti su na kakanie citlive. Moja nemala na cikanie plienku od 2 r. 9 mes, ale na kakanie mala do 3,5 roka. Potom sa pekne sama rozhodla, ze uz bude chodit na serblik.
Ked budes nanho v tomto tlacit mozes mu sposobit zapchu a vazne zdravotne problemy. Tak si zvaz, ci je pre teba dolezitejsie to, co ti napisu matky, ktore tvrdia, aby si nepovolila alebo to, ci tvoj syn bude psychicky a fyzicky ok.
Ked ma zachvat, ked ho chces zaniest na WC, tak tam nechce ist, mozno sa dovod ani nedozvies, ale urcite ho to prejde rychlejsie, ked ho budes respektovat ako ked ho budes nasilu tam davat a sposobis mu blok.

joesvk
4. jún 2023

@scorpionflower1 Nevidím tu nikoho,kto radí autorke tlačiť na dieťa.Každý píše zo svojich skúseností ,čo sa mu osvedčilo. Ja,keď som raz u dieťaťa plienku odstavila,už som ju nedala naspäť. A tiež som mala u syna obdobie,kedy kakal do slipov .Verila som,že si sám po čase vyberie nočník, namiesto kakania do gatí. A po krátkom čase to tak aj bolo.

scorpionflower1
4. jún 2023

@joesvk tak ked ta bavilo stale dookola odstranovat stolicu z gati tak ok.
U nas sa vobec nevyplatilo tlacit na pilu, mojej dcere vadilo kakat do gati, ona chcela plienku, tak som jej ju vratila, ked som videla aka je vystresovana z toho, ze ju nema. Ja nestaviam svoje ciele nad jej potreby. Dieta samo na to pride, kedy je jeho cas.

joesvk
4. jún 2023

@scorpionflower1 Ja staviam niekedy ciele vyššie, než dieťa samo očakáva, že zvládne. Keď to tak cítim. Poznám svoje dieťa lepšie,než pozná ono samé seba.Potom ,keď samo vidí, že zvládlo veci,které ani nečakalo,že zvládne,je často nadšené a hlavne buduje mu to sebavedomie.

autor
4. jún 2023

@scorpionflower1 hej to chápem , no potrebujem aby bol do septembra úplne bez plienky aby išiel do škôlky a dosť ma to stresuje že toto bude jediný dôvod pre ktorý tam nebude môcť ist , už som sa tak tešila , predtým kakal do nočníka normálne a tešil sa z toho ,že ja sa teším ,že sa mu podarilo