2 týždňové bábo stále plače

tinti85
18. nov 2012

Ahojte.Môj malý má 2- týždne a 4-dni. Pekne papa a aj spí ale to len hodinu niekedy dve potom plače aj 5-hodín,čo ma dostáva do zúfalstva ☹ Fakt ma to trápi keď mu neviem pomôcť. Tieto hodiny máva ráno od tej 5-tej a večer od tej 6-tej a trvá to niekedy 3-hodiny a niekedy 5-hodín. Nemáte nejakú radu alebo babkine recepty????

jasmika
18. nov 2012

@tinti85 a máš aspoň tušenie čo mu môže byť? Či ho nadúva, bolesti bruška má... alebo sa nemôže vykakať?... lebo tak celkovo recept na plač neviem... 😖

babajaga
18. nov 2012

@tinti85 ahoj,viem co prezivas,mala som doma to iste..neustale place...a o veceroch ani radsej nejdem pisat...bola som u detskej s tym...povedala,ze to prejde...treba vydrzat....ale trapila som sa 3 mesiace.....az potom place prestali....doteraz neviem co....ci mu mliecko nesedelo,alebo co....neviem....vela sil zelam.

tinti85
autor
18. nov 2012

@jasmika Nebolí ho bruško.Kaka aj ciká tak,ako by som povedala......slušne 🙂 🙂 🙂 Je nachovaný,prebalený a aj tak plače.Zoberiem si ho na ruky na chvíľu a keď ho dám do postieľky tak sa začne mrviť a potom rev. Toto isté robí aj keď ho nemám na rukách ale keď ho aj kojím.Myslela som si že nemám dosť mlieka ale mám.Jesť mu chuti,negrcká mliečko ani ho nenapína,
takže netuším čo mu je 😒

tinti85
autor
18. nov 2012

@babajaga ďakujem.Aspoň dúfam,že mu nič nieje.Lebo chorí nie je,všetko je v poriadku ani bruško ho nebolí ani horúčka. Mliečko mám hádam dobré lebo papa a chutí mu. Takže len asi vydržať.....bože keď mne je ho tak ľúto keď tak plače ☹ a ako mi očervenie chúďa moje a ja neviem čo robiť. Dala so si aj tmavé pivo a ani to nepomohlo 😝 a ani mlieko sa nejak nenahromadilo 🙂

jasmika
18. nov 2012

@tinti85 môže byť aj tak, že ak si ty nervozna, tak je možno z teba.. Určite je to pre teba vyčerpávajúce ked dieťatko plače.. Skús si ked sa dá trošku oddýchnuť.. Možno naozaj plače len tak, že ho nič nebolí... Skús si napr. vyskúšať šatku na nosenie, možno bude spokojný ked bude stále blízko teba.. Moja malá od malička veľmi zle spí... už ako dieťatko spala cez deň možno 1-2 a jej rovesníci vtedy prespali aj 7 hodín cez deň..a v noci sa budila aj 30 razy 😒 Akosi som si na to zvykla a fungujeme.. no pravda je že nebola taká že by v kuse plakala... Veľa trpezlivosti ti želám ... a malinký nech je spokojný 😉

babajaga
18. nov 2012

@tinti85 ja viem,tiez som bola bezradna..aj som si poplakala s nim...nieraz....tiez aj pekne cikal,aj kakal...a place boli..ale mne vonku v kociku bol ticho,tak ja som stale kocikovala...domov sme chodili sa prebalit a napapat...a ked bol tichucko,boli sme doma...ale vecsina casu sme travili von..vyspal mi v kociku aj 3 hodiny v kuse....prestal plakavat ako som pisala...v 4 mesiaci....je to tazko....ale prejde.....

sante81
18. nov 2012

my sme plakali do 3 mes, potom akoby utalo. revala mi vzdy večer a boli to koliky, občas aj cez den, nepomohlo nic, len vydrzat. to isté som mala aj pri synovi.

anjelicek26
18. nov 2012

@tinti85 - diete reve nielen od bolesti, ale aj od unavy. Si si ista, ze ho ukladas nacas? Skus poposuvat spanky. Ked totiz pretiahnes cas a dieta je uz prilis unavene, zaspat uz nedokaze, je podrazdene a upistane. Taketo male dieta by nemalo byt dlhsie hore ako je hodina-dve.

Kde ho uspavas a ako? Je tam svetlo, telka, vzruchy? Skutocne treba ist do pritmia, do spalne, aj ked je to doslova - nuda - ale co uz, mat ho na rukach, alebo polozit vedla seba na postel, hladkat, spievat do aleluja, ale potichu a potme.. zaspi uvidis.. a tie spravne vystihnute casy uspavania su najdolezitejsie. Po par dnoch budes odmenena zmenenym dietatom.

bubelko
18. nov 2012

@tinti85 my sme toto zazili s mladsim - preplakal viac-menej v kuse prvych 6 tyzdnov. dr. na to povedal, ze sa babatka po case v brusku musia "nastartovat". niektore to zvladnu hned, niektore za mesiac, niektore za 3 mesiace... ze je to rozne.
u nas bolo ticho len ak ho mal muz na predlakti (u mna to nefungovalo - vadila mu druha ruka), ked ho mal muz v nosici ( u mna mu vadili prsia) alebo v kociku (mala som vsak este jedno a to tiez malo svoje potreby, takze kocikovat cely den - tiez nic).
celkom pomahala este zavesena koliska - tam vydrzal aj pol hodinu-hodinku ticho. a potom ale odznova. od tych 6-tich tyzdnov bol zrazu klud, v koliske vydrzal aj 2 hodiny, v kociku tiez - a to sa nemusel ani hybat - davala som ho na terasu.
su to skratka take deti, nerobis nic zle a urcite to nie je tvoja vina 😉 je to tazke, ale prejde to. 🙂

zuzi79
18. nov 2012

my sme mali takéto plače vždy večer, keď odbilo 19.00 hodín tak to prišlo presne ako hodinky, trvalo to tak do pol noci, potom sme na ňu vymysleli takú vec, že som požičala starý hojdací kočiar, dala ho do bytu, a tam som ju vozila a čičíkala až do tej pol noci, odpočívala, neplakala, ale keď som zastala tak spustila rev. Takto som s ňou pozerala telku, potom som sa presunula do spálne, keď padla pol noc, zaspala a spala do rána. Trvalo to do 4. mesiaca, potom bolo všetko OK, zaspávala sama vo svojej postieľke. Poradila by som ti nosiť malinkého v šatke, bude mu to pripomínať polohu a pohyby ako v brušku, vtedy sa vedia utíšiť, bude ťa cítiť, tiež mu skús dať ručičky do perinky a uviazať, to dosť pomáha, nakoľko malá sa mi vždy strhla a rúčky ju zobudli. Prajem pevné nervy, určite to prejde, len treba vydržať. 😵

memma
18. nov 2012

moja mala tiez vobec nespala cez den a to bola hore od siestej rana do jedenactej v noci. Skoro cely den preplakala, nemohla som ju zlozit z ruk hned plakala, ale potom to preslo. Zacala mi spavat cez den az ked mala tri mesiace. Ja som bola z toho zufala, niekedy som aj cely den nejedla pretoze sa to skratka nedalo.

ivka1985
18. nov 2012

Toto sme mali do 3 mesiacov. Kazdy vecer od 18:00 ako hodinky do 23:00. Casom sa to skracovalo do 21:00...takto to bolo 3 mesiace a potom akoby utalo a koniec vecernym placom. Bol napapany, prebaleny, vykakany a stale plakal a niekedy ja s nim. Musis len vydrzat. My sme vsetko skusili Pupik na brusko, kocikovanie v byte a na balkone a nic nepomohlo. Len byt silna a hlavne sa neznervoznovat lebo babo to citi a este viac place. Drzim palce a nech to coskoro prejde.

lin123
18. nov 2012

Doteraz som si myslela akeho mam doma placka, ale teraz vidim, ze ten nas je asi anjelik. Ale tiez mame niekedy take stavy, ze place ostosest, skusam potom furt dokola, plienku, ci je napapany dostatocne, ci mu nie je teplo alebo zima,niekedy chce len zmenit polohu, alebo ci ho nieco netlaci, ci mu je pohodlne, ale dost zabera, ked si ho zoberie na ruky niekto iny, napr. tatinko. mne je uz dost tazky, takze ho na rukach nevladzem mat. Skusam aj skakat na lopte, to tiez zaberie, alebo pustit vysavac, digestor a najnovsie zabera fen. 🙂 A niekedy ho len tak dame do postielky, poreve a zaspi. Niekedy si ho davam do postele a a len tak mu hladkam hlavicku. Nasmu drobcovi sa nepacia dudliky, tak sme bez toho ale niekdy pomoze aj prstek do ustociek, pocumle a je mu dobre. Najlepsie mu je ale na vzduchu vonku na vzduchu, vtedy je skutocny anjelik. Vecere a noci su horsie. Drzim palce.

katka0905
18. nov 2012

aj u nas to bolo - trojmesacna detska kolika - tak to nazvala doktorka a fakt to po necelych troch, vlastne skor, dvoch mesiacoch preslo... ze to nema jasne priciny, maju to aj uplne zdrave prospievajuce deti (nasa dcerka nikdy nebola chora, bola plne kojena)... tak ti prajem pevne nervy, lebo nic ine asi nepomoze. Nam pomohlo este hojdanie a nosenie, aj ked to len na chvilu.

alenka777
18. nov 2012

moja plakala vkuse "25 hodin", napr. plakala, plakala, potom zaspala na 7 minút a podobne, trvalo to veľmi dlho, od malinka asi nepotrebovala spať, fakt som nestíhala ani jesť ani nič.

kimmie
18. nov 2012

@tinti85 Moj starsi syn mal vzdy strasnu koliku. Maval caste par hodinove koliky, vzdy bol cerveny v tvari, spoteny a plakal ako divy 2 az 3 hodiny. Niekedy mal koliku od tretej rano az do siedmej, a velmi casto po 18-stej. Casto kojil a potom zacal plakat a odtrhat sa od prsnika a mlieko vsade striekalo, no hrozne. Raz som dokonca s nim isla na pohotovost (po celom dni kolik). Jedna lekarka mi odporucila ze nech si zapisujem co jem. Ja som si vsimla ze koliky casto zacinali po 18:00 a ja som si vzdy predtym dala o 15:00 jogurt. A tak som zistila ze mu nesedeli mliecne vyrobky v mojej strave. Zacala brat kazdy den 1200 mg calcium (maju to v lekarni aj DM) a z mojej stravy som vylucila mlieko, syry, jogurty, maslo, margarin aj vsetky veci co boli vyrobene z mlieka. Pripadne vsetko do coho sa mlieko pridalo (piskoty, susienky, kolace). A z mojho 8 tyzdnoveho sa stalo uplne kludne babo. Trvalo asi 2 tyzdne az bolo vsetko mlieko z mojho tela von ale nas zivot sa od zakladov zmenil. Od 4 mesiacov som zasa zacala pomalicky konzumovat mliecne vyrobky ale to uz bol v pohode. Teraz bude mat 6 rokov a konzumuje v pohode mliecne vyrobky. Male babatka nemaju vyvinuty az tak dobre traviaci system a niektore maju problem s travenim mliecnych vyrobkov.

bets
19. nov 2012

moj syn plakaval stale, okrem casu ked sa dojcil. ja som s tym isla k lekarke. lekarka nas poslala na seriu vysetreni, vsetko ok, az poslednu moznost si nechala v zalohe - intoleranciu laktozy. poslala nas do nemocnice, lebo tieto testy sa nedaju babatku robit ambulantne, sice vsetci na mna tam pozerali, ze co vlastne chceme, lebo dieta pribera az moc, vyzera v pohode, ale jej podozrenie sa potvrdilo. takze ked som vedela co dietatu je, uz to bolo lahsie.
ja nie som typ, ze sa uspokojim s tym, ze to prejde, ze deti placu. ja potrebujem vediet pricinu a podla toho sa zariadit. je rozdiel plac a plac. novorodenec ma vacsinu casu prespat a nie plakat, moze byt mrzuty, vyzadovat spolocnost, ale nie vyslovene hodiny plakat. podla mna vela problemov suvisi s nezrelym traviacim systemom. ked je vsak znama pricina problemu, tak sa da babatku pomoct, napr vhodnym polohovanim, zmenou stravania, zmenou rezimu. mojmu pomohli probiotika, hoci vtedy len prichadzali na trh, aj tu bolo potrebne dat pozor, lebo nie vsetky su vhodne podavat pri intolerancii laktozy...

renab
19. nov 2012

u nás to bol ten istý problém ako u @bets - len s tým rozdielom, že malý plakal aj keď sa kojil, vyslovene som kojila za pochodu a natriasania dieťaťa. spánok minimálny, celodenný plač. pomohlo iba prestať kojiť a špeciálne mlieko. 😒

bibistec
19. nov 2012

urcite okamzite k lekarke, necakaj

kaja73
19. nov 2012

u nas boli taki obaja synovia-jeden reval s prestavkami cely den,druhy zas zacal na vecer a skoncil o pol noci-vtedy reval takmer v kuse a nic nezaberalo.
U oboch to trvalo od cca 10 dna zivota do takmer 3m.
Skus maleho nosi v satke,alebo ergo nosici-masiruje sa mu pritom brusko,prdiky lepsie odchydzaju a citi ta nablizku.

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
le4
30. jan 2014

Ahoj, velmi s tebou sucitim. Je to tazke a mamy, ktorych deti neuspale pokojne spali, si to nevedia predstavit.
aj moj syncek bol od druheho dna po porode presne taky, stale plakal a nespal, doteraz neviem, preco bol/je taky, no bolo to hrozne. Preslo zopar tyzdnov a stale niekedy obedujem o 6-8mej vecer.ale je OVELA spokojejsi, aj cez den pospi, hodinku, dve, aj styri. Chce byt stale noseny (ono pre vyvoj babtka je to aj tak zdrave).
U mna plati, ze z najhorsieho sme boli von po sestonedeli.

Boli sme u detskeho, ktory mi povedal plno nezmyslov, tak neviem, ci sa mozem spolahnut na jeho "babatka mozu spat medzi 8-20hod denne a je to ok" lebo moj spal max 8-10 a teraz max12 za 24 hodin. Mam podozrenie, ze za tym vsetkym bol reflux, kvoli tomu, ako sa spraval pri/po kojeni a celkovo(velmi vela vracal atd a ja som mala nadprodukciu mlieka az nevladal pit. Dr mi s tym nepomohol, dal mi nerozumnu zastaralu radu kojit kazde tri hodiny, proti comu dnes hovori vela institucii a najma matersky instinct...

Dovody placu, ktore viem identifikovat:
Maly place, ked sa mu nedari vykakat alebo ma vetriky. Ak pozorujes toto, skus mu cvicit s nozickami "bycikel" alebo dvihat skrcene nozicky k brusku. Existuju aj specialne masticky a rektalna rurka.
Moze mu vadit, ze nie je odgrgnuty, ale s tym by som sa viac ako par minut netrapila.
Maly je strasne unaveny a chce pomoct spat.
Alebo sa citi sam a chce kontakt s mamkou, jej objatie, usmev, rozpravanie...

Co naozaj moze pomoct:
- typ c.1 - akonhle ziva, akonahle vidis, ze je unaveny, davaj hned spat v prostredi, ktore nie je rusive (hluk moze byt ako v brusku- najdi si napr na youtube "white noise" alebo pusti sustanie z radia. O co viac je babstko unavene, o tolko horsie zaspava a potrebuje pomoc. Nezaspi samo od seba.
- nos ho v satke, na rukach (neda sa to stale, preto ta satka, budes mat volne ruky nehovoriac o ulave bolesti chrbta)
- cerstvy vzduch!!! ano aj v zime, ale dobre obliect! To vyrazne pomaha. Kazdy den, ak nie je velmi zle pocasie. Najma ked uz si v koncoch, sice sa nevyspis, ale prejdes sa, aj male sa upokoji a moze ti este dlhoooo pospat
- ked sa vratis z prechadzky a babo spi a chces, aby vydrzalo, daj spat k otvorenemu oknu a chvilu este natriasaj akoby bol v kociku
- kocikovat aj vnutri, ked sa vonku neda/nevladzes a opat najlepsie pri vetrani
- koj, kedy is babo pyta - a dlhsie z jedneho prsnika(aby dostal zadne mliecko, ktore zasyti). Niektori novorodenci, ako ten moj, potrebuju neustaly kontakt s mamou. Mnohe babatka vedia zaspat iba na prsniku-upkkojuje ich to a znizuje im to tlak, co ich uvadza do spanku. Niekedy to trva dlhsie, kym sa upokoji, ale potom uz zaspi.
- moze mu byt zima!!! preto sa moze chciet na tebe neustale ohrievat! A preto moze plakat! Dobre obliect, ale pozor neprehnat to a nezakryt hlavicku(v izbe), lebo odtial sa odvadza pripadne tplo z prehriatia
- skontroluj plienku, ak mava zadocek podrazdeny, moja skusenost je umyvat vodou, lepsie ako aj ultra sensitive obrusky
- spi, ked spi on...mne sa osvedcilo nechat spat na/pri mne. Neries domacnost... Kedysi pomahala rodina a znami a sestonedielka nemusela nic.. Teda okrem starostlivosti o maleho... Dnes zial nie kazdy ma pomoc, ale nech je aj neporiadok, potrebujes spat...
- ked na tebe zaspi a potrebujes ist nieco spravit, este cakat aspon 10 min (test:trosku zdvohni rucicku a ked spadne, mal by byt v hlbokom spanku, rovnako by uz nemal robit ziadne grimasy ani sa nijako hybat) totiz ak nie, zobudi sa ti amozes zacat uspavat zas. Poloz ho opatrne aby nevnimal, ze odchadzas
- niektore babatka napriek odporucaniam kvoli syndromu nahleho detskeho umrtiA, aby spali na chrbatiku, spia najlepsie na brusku... Niektori rodicia na to nedaju sopustit, ze odvtedy maju pokojne babatko. V tom pripade by som ale investovala do matracu z prirodnych materialov(ca 40eur), lebo existuje podla man dost logicka domnienka niektorych vedcov, ze chemicke vypary su dovodom syndromu umrtia deti... Ja maleho nechavam spat na brusku na mne, ked sice lezim, ale nespim (aj teraz prave🙂) Ale uz som tak aj zaspala. aj v porodnici, hned prvu noc ma tak nechali spat (telo na tele) a nikto nic nehovoril proti tomu, skor mi to poradili.

Hlavne pamataj
- zlepsi sa to a pravdepodobne babatku nic nie je (v zmysle trvaleho problemu, niektori odbornici sa domnievaju, ze u takychto babatiek ide o nevyzrelost traviacej/nervovej sustavy)
-dietatko za to nemoze, ani ty
- dietatko potrebuje tvoju lasku a kontakt s tebou, nevie, ze ked s nim nie si, ze zas prides, takze nechat dlho same vyplakat, to je podla mnohych odbornikov dost traumaticke... Ved aj instinktivne chceme baabtko upokojovat a dat mu pocit bezpecia. Dieta pri vyplakani si len zvykne, ze pomoc nepride, to je cele, ako tato metoda "funguje".... Smutne
- ked si velmi frustrovana, radsej ho nechaj minutku dve plakat a chvilku si sadni a potom sa vrat. Niektori rodicia vo frustracii dietatkom zatrasu, co moze mat velmi zle nasledky
-este raz, spi ked on spi, a hoci sa to neodporuca, nas maly spi najlepsie s nami v posteli... Hned je menej placu... Ale treba dbat na bezpecnost (nebezpecie udusenia)

Dufam, ze nieco z toho pomoze... Nam to vyrazne pomohlo..

le4
30. jan 2014

@le4 chichi ani som si nevsimla, ako stara otazka je... Zdalo sa mi, ze je nova.. Snad moja dlha odpoved pomoze inym mamkam v koncoch...

domenique
30. jan 2014

Ahoj aj moja mala bola dost urevana,
davaj si pozor na stravu-ziadne jedlo,z coho nafukuje,ja som dokonca nemohla pit ani mlieko, pocula som ze aj z chleba babatko boli brusko.
Ked place skus ho rozbalit, pocvicit nozickami, pomasirovat brusko Pupikom v smere hodinkovych ruciciek.
Ozaj a nam pomohol Sab Simplex, dotupny z lekarne.....10 kvapiek na lyzicku pred kazdym kojenim.
Drzim palce.

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anicka246
30. jan 2014

no podľa mňa to je tiež kolika, náš to mal tiež. asi 3,5mesiaca, to že kaká je dobre, ale bruško ho môže aj tak bolieť, tam ide aj o ten vzduch a teda plyny ktoré má nahromadené, takže s ním skús cvičiť nôžky mu priťahuj čo najviac k brušku skús aj rektálnu rúrku dáfaj ho na bruško.. a čo sa týka liekov nám nepomohol sab simplex, ani espumisan, ani drahé coli prew skoro nič jediné po ktorých mu bolo lepšie sú baby calm a infacol.. ale každému inak to je ťažko treba vyskúšať.. a jasné ešte skús papať celú rascu, normálne ju rozhryzni a zjec.. vravím my sme to mali vyše 3 mesiacov a teraz je úplne super bábo, neplače (klop klop) je usmievavý šťastný 🙂 takže držím palce a veľa trpezlivosti

le4
11. jún 2014

Uz som sem prispela, ale neda mi neprispiet zas. Kazdej zene, ktora ma nadprodukciu mliecka a placlive babatko radim, aby riadne nakojila babatko z jedneho prsnika a primäla babatko sa riadne napit a az potom zaspat. Citala som clanok anglickej pediatricky ci vyskumnicky, ze oni takto uz pomohli vacsine pripadov kolik, co k nim prisli a dava to zmysel, moj maly stale grckal, mal zelenu stolicu, stale chcel papat... Kedze sa mu nedostavalo zadneho tukoveho mliecka, iba plno cukru(laktozy).... A to mu v brusku robilo neplechu... Lutujem, lutujem... A poradlia mi to jedna sestricka a s jej pomocou som nakojila a maly podstatne dlhsie spal, ale kedze mal brusko este v neporiadku a plakal, a tiez som nechcela mat plny jeden prsnik na prasknutie, coskoro som na jej radu zabudla... Ale tym ze maly chcels tale papat a grckal aj tak sommala ovela plnsie prsniky, akoby som mala, keby sa napil z toho jedneho... Mohla som mu aj sebe asi usetrit mnoho trapenia... Uz by som to nikdy nechcela zazit...