7-mesačný chlapček nechce spinkať

7. aug 2022

Ahojte,máme práve dnes 7mesiačikov.Môj chlapček absolútne nechce spinkať.Spí tak 3x po 20min. a to je všetko. Cez deň je nervózny,chcel by spinkať,ale keď ho idem uložiť,tak stále sa pretáča na bruško a protestuje(na bruško sa pretáča už 2mesiace).Skúšam všetko možné-spinkať sním,nechať ho či nechce spinkať sám… Keď ho vezmem na ruky,že ho pohojdám,či to nezaberie,tak strašne plače a úplne sa vzpiera.V kočíku nezaspí,lebo ho vyrušuje okolitý svet a na všetko je zvedavý(tam nespinkal už asi 3mesiace).Ešte asi pred 2.týždňami vedel aspoň cez obed potiahnuť aj 2hodinky.Ale ja absolútne neviem,čo sa to sním deje.Zúbky mu nejdú, to som už odsledovala.Ďakujem za rady,ak máte niekto skúsenosť.Ešte dodám, že noci su katastrofálne,keďže je cez deň preunavený,tak v noci je každú chvíľu hore.Kľudne aj 8x.Už som bezradná.

dominika126
7. aug 2022

Úprimne sucitim. Ja to mám približne rovnaké, akurát mám dvojicky,takže x2. Cez deň malo spavaju, v noci syn trochu lepšie,ale dcéra to je jedna katastrofa. Cez deň uspavam v kočíku,vovnutri často, stane sa že spia 2 hodiny,ale často aj len pol hodinu. Už veľmi dávno majú len 2 spanky. Doobeda okolo 10.00, poobede okolo 14.00. Večer chodia spať o 19.00,ale to trvá aj 2 hodiny,kým ich uspim. Nam trošku pomohol režim. Jednoducho na 100% musia chodiť v presný čas spať, či sme niekde,či sa vraciame,vždy musíme byť nastaveni na ich čas. Večerné uspavanie,ach....na rukách. Syn sa tiež rovnako vzpieral a aj sa občas vzpiera. Musím mu nájsť vhodnú polohu,ktora mu vyhovuje. Často xkrat menim, dávam do postielky,von z postielky a stále dookola. Dcéra rovnako. Teraz mali obaja v priebehu 2 týždňov 6.chorobu. pri dcére masaker,hrozne všetko znáša. Popravde, ja som oslovila stránku lepší spánok babatiek. Do zajtra by sme mali mať vypracovaný plán. Nikdy by som nepomyslela,že po niečom takom siahnem,ale...občas som v koncoch,mám este 3rocnu,ktorej sa tiež musím venovať a nie hodiny hodiny uspavat dvojicky.modlim sa teda, nech to zaberie. Držím rovnako palce, či už sama alebo s pomocou, aby si to zvládla. Moc poradiť neviem,sama si neviem rady. A potom su tu typy, ktoré ti napíšu, povedia, nemala si ich naučiť na ruky. Od narodenia som sa ich snažila položiť do postielky,nech sami zaspinkaju. Bohužiaľ, malý bol hrozny placko a budil mi malú. Potom aj mala bola placko. A tak skončili nejak na rukách. Každopádne verím,že onedlho sa tento nás masaker skončí. Ako aj pri staršej a raz sa vyspíme...raz... 😆

ivangeline
7. aug 2022

Prilis vela jedla? Prikrmy? Boli brucho/prd/grg. Moj vtedy nespi. Plus...ked je preunaveny,neboj sa ist cez plac do spanku.

eva233
7. aug 2022

U nás v tomto veku veľmi pomohol nosič spával tak cez deň cca 3m a tiež pomohlo zaspávanie v kočíku štýlom, že tmavsia miestnosť-šero a zaspával "po sediacky" tuším tam bol. 120 stupňový uhol... Takze aj videl svet - bol strašne zvedavý, ale na druhej strane bolo tam šero takže neboli to také ruchy ako okno, práčka, zrkadlo atď.... A potom keď už som mala odsledovane v akých intervaloch ma slabší spanok- teda otvorí jedno oko aby skontroloval ci je všetko OK, tak vtedy som proste bola pri kočíku a keď skontroloval ze je všetko OK mohla som ísť preč... Áno je to o hubu a človek pri takomto dieťati bohužiaľ veľa neurobí ani keď spí, ale stále lepšie keď takto pospal hodinu-dve ako 20 minút.... A ďalšia vec je, že my keď sme ho ucili zaspávať už v postieľke teda sme prechádzali z fit lopty, kočíka atď na reálne zaspávanie v postieľke tak to trvalo aj mesiac kým si zvykol... On sa proste hodinu staval na nohy a "prechádzal" sa po posteli kým zaspal.... Tým chcem povedat, že všetko chce čas dieťa objavuje svet, všetko chce vidieť a vedieť a ty mu zrazu chceš "diktovať" ze teraz spi (prosím toto berte s úsmevom 😁- každá predsa diktujeme keď, ma dieťa spať 😉😁).... Takze je jasne ze sa mu do spánku nechce a jeho mozog si proste musí zvyknúť na to ze áno teraz treba oddychovať... Tvoj úlohou je mu to uľahčiť a to tak, že zistíš pri com sa mu dobre spi, ci ma radšej ticho alebo nejaký šum sú rôzne napríklad nášho uspával v 2m ázijský metal, v 5mesiacoch česky pesničkár ale aj šum dažďa... A ten dážď napríklad išiel aj skoro celu noc... Niekto chce späť odokryty, niekto potrebuje aj 17-18 stupňov, niektoré deti chcú "maznáčika" pri sebe... A keď už teda napríklad sa das na to uspavanie v postieľke tak treba vydržať aj keď bude plakať aj keď bude zaspávať hodinu... Ono sa to postupne zlepší len jednoducho to dieťa musí pochopiť co od neho chceš a to sa nestane hneď.... Držím palce nehc sa to zlepší

miskamicha
7. aug 2022

No na spanok uz 7mesacneho sa treba pozriet komplexnesjie, urcite si nastuduj aky maju babatka spánok ak si tak neurobila.
Aky ma rezim? Mozno ho zubky trapia... moja ma skoro 8 a pred tyzdnom jej vysli dva a to bolo vystrajania pri zaspavani az az
Take babo by malo byt uz hore aspon 2.5-3 hodiny a nastavit rezim na aspon 2-3 denne spanky a spat max 3hod a 15 min. Zacala.som to dodrziavat a v noci sa budi 1x na mliecko.
Ako papa? Nezacal robit nieco nove?
Moja cez den nepotiahne 2 hodiny spankup ale ja jej to ani nedovolim pretoze potom by som mala rošadu v noci. Opisem jej bezny den..vstava o 6.30-7.00, 1.spanok 10.00- 10.45. 2.spanok 13.40- 15.00, 3.spanok cca 18.00- 18.45. Kazdy den sa snazim to dodrziavat 🙂 posledne 2 tyzdne sa vzpierala pri zaspavani ..ani ja rukach ani ked som.pri nej lezala..ale zabralo ze som si ju dala sadnut na nohy a do klbka a trosku hojdat, nechcela inak a takto pekne zaspavala.

autor
8. aug 2022

@ivangeline príkrmy papá zatiaľ striedmo.Viac odmieta ako papá,stále viac len kojím a z príkrmu zje tak pár lyžičiek.Takže veľa jedla to nebude.On sa stále v posteli dáva na bruško a hlava hore hneď a začne kopať nožičkami a smiať sa/výskať.Určite je preunavený,lebo absolútne nechce spinkávať.
@eva233 On ešte nesedká a nezačal sa učiť nič nové.Snaží sa sem tam dať na 4, ale to sa mu skôr ešte nedarí.A nosič u nás nikdy nefungoval.Čo sa týka hojdania,tak on sa nechce hojdať,to ja už nasilu hojdam,keď nič nefunguje.On hojdanie neznáša,ale keď sa v posteli prehadzuje a vystrája,tak nemám inú možnosť aj keď plače.On sa celkovo aj nerád nosí.Doteraz sme spinkali pri úplnom tichu.Sem tam som použila ššš.A to mu aj vyhovuje.Len ide o to,že spinka veľmi málo.On sa prebudí po 20min a hneď sa dáva na bruško,hlava hore a poď ideme sa hrať.Lenže potom je po hodinke strašne unavený.A keď ho chcem douspať hocako,tak plače ako zblaznený a aj tak vôbec nezaspí,len reve a reve aź sa zajakáva.

@miskamicha Zúbky nam vyšli pred mesiacom dva.Ale divné je,źe keď vychádzali,tak dokázal spať cez obed aj 2,5hod.Teraz keď su zuby snami,tak spať dokáže max 30min.Nechápem.Papá príkrmy,ktorým zatiaľ moc nedá.Skôr nechce ako by chcel.A je kojený.Spinkať ho dávam väčšinou po 2-2,5hod bdenia.Lenže keď spí 30min,tak po hodke je veľmi unavený už.Ale keď ho dám po hodine spať,tak nám vychádzajú 4 spánky a ten 4 mi odmieta.Tak potom by bol hore aj 4-5hod.,čo je pri tak krátkom spaní cez deň masaker.A nenaučil sa nič nové.Snaží sa sem tam dostať sa na 4,ale to mu zatiaľ vôbec nejde,lebo ho bruško ťahá dole,ešte neprišiel na to,ako to robiť.Uź som z toho ozaj na prášky.

autor
8. aug 2022

@dominika126 hloblo by ma zažívať to 2x.Veľký obdiv máš.

miskamicha
8. aug 2022

Urcite mu treba upravit denny spanok...na facebooku je skupina kde sa mozete poradit 🙂 aj moja spi obcas len 30 minut ale nedovolim jej spat pocas celeho dna dokopy viac ako 3 hodiny lebo potom mame rozbitu noc.
A to ze vysli zubky nenzmena ze nejdu dalsie..aj to ho moze trapit