Ako naučiť fúkať nos 4-ročného?

kosicanka27
23. feb 2020

Ahojte mamičky, potrebovala by som radu, môj syn bude mať 4 roky a ešte stále si nevie vyfukat nos. Už sme z toho na nervy, a ešte k tomu taký vek,je škôlkar čiže sopliky máme takmer celé chladné obdobie. Niečo overené nemáte? Budem vám veľmi vďačná. Ďakujem.

dzina007
23. feb 2020

No na nasich platili len dve veci. Jedna ze sa ucili funiet ako jezko a tak sa vkastne naucili fukat. Druha ze ak sa to nebudu chciet ucit tak proste na silu odsavacka ktoru neznasali.

dzina007
23. feb 2020

Len otazka aj znie. Nechce sa naucit? Alebo snazi sa a nejde mu? Ja len ci ak mu nahodou nejde funiet nosom aj ked sa snazi ci nema velku nosovu mandlu alebo nieco.

brna1989
23. feb 2020

@kosicanka27 môj syn tiež nevedel fúkať ,keď mal 4roky.nakoniec sme šli na vyšetrenie k ORL a tá nás hneď vypísala na operáciu nosnej mandle, plus počas operácie zistili,že má zväčšenú sliznicu nosnú.ale s tou mu nič nerobili.je to dedične.ma to aj môj manžel.takze si radšej overte aj túto možnosť.

1duchess
23. feb 2020

Nas sa naucil len nedávno, ma 3,5roka. A boli sme tiez na nervy.
Dali sme na stol vyrobené gulicky z papierovej vreckovky (take male, cca 3mm) a hra bola- fúkaním posúvať. Pretekali sme aa s nim (je súťaživý typ). Najprv dlho nic a potom raz fúkol a podarilo sa ✌️Tak sme to hrali castejsie a popritom skusali smrkat.
Deti palce ...👍

v_alika12
23. feb 2020

Nas 18 mes vie smrkat a to iba preto ze ma obrovsky strach z vysavaca. Ak ma soplik, neznesiem plny nos. Vysavac je stale nachystany. Ked ho vidi, radsej sam fuka

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz