Ahojte mamičky, potrebovala by som radu, môj syn bude mať 4 roky a ešte stále si nevie vyfukat nos. Už sme z toho na nervy, a ešte k tomu taký vek,je škôlkar čiže sopliky máme takmer celé chladné obdobie. Niečo overené nemáte? Budem vám veľmi vďačná. Ďakujem.
Len otazka aj znie. Nechce sa naucit? Alebo snazi sa a nejde mu? Ja len ci ak mu nahodou nejde funiet nosom aj ked sa snazi ci nema velku nosovu mandlu alebo nieco.
@kosicanka27 môj syn tiež nevedel fúkať ,keď mal 4roky.nakoniec sme šli na vyšetrenie k ORL a tá nás hneď vypísala na operáciu nosnej mandle, plus počas operácie zistili,že má zväčšenú sliznicu nosnú.ale s tou mu nič nerobili.je to dedične.ma to aj môj manžel.takze si radšej overte aj túto možnosť.
Nas sa naucil len nedávno, ma 3,5roka. A boli sme tiez na nervy.
Dali sme na stol vyrobené gulicky z papierovej vreckovky (take male, cca 3mm) a hra bola- fúkaním posúvať. Pretekali sme aa s nim (je súťaživý typ). Najprv dlho nic a potom raz fúkol a podarilo sa ✌️Tak sme to hrali castejsie a popritom skusali smrkat.
Deti palce ...👍
Nas 18 mes vie smrkat a to iba preto ze ma obrovsky strach z vysavaca. Ak ma soplik, neznesiem plny nos. Vysavac je stale nachystany. Ked ho vidi, radsej sam fuka
No na nasich platili len dve veci. Jedna ze sa ucili funiet ako jezko a tak sa vkastne naucili fukat. Druha ze ak sa to nebudu chciet ucit tak proste na silu odsavacka ktoru neznasali.