Ako ste odnaučili dieťa zaspávať na prsníku?

jajkaa83
18. jan 2017

Môj synček má 21 mesiacov. Stále ho dojčím. Chcem ho dojčiť do dvoch rokov. Nevie však zaspať inak ako na prsníku. V noci sa často budieva niekedy si chce len tak pocuckať a nepotrebuje mliečko poobede spí skoro stále na mne prisatý. Bojím sa ako to bude so spánkom, keď sa prestaneme dojčiť. Ako ho uspím? Cumlík od roka nechce.

sarpej555
18. jan 2017

Moja ma dva roky aj styri mesiace bez prsnika,nevie zaspat a v noci takisto sa budi ze si pocucne tiez si neviem prectavit ako by som.ju uspala okrem.prsnika a to uz ju chcem.odnaucit ale sa vobec nedari

giulliette24
18. jan 2017

mne prvá dcéra zaspávala večer pri dojčení, zmeniť som to chcela keď som otehotnela, postupne sme dojčenie odďeľovali od spánku, nedala som jej až keď bola úplne unavená, ale trošku skôr, aby nezaspala, postupne vznikala väčśia a večšia pauza medzi dojčením a spánkom a vypĺňali sme ju čítaním rozprávok 🙂 počase sme už večer nedojčili len som jej čítala rozprávku...

eludka
18. jan 2017

Myslím, že dobre robite, že synčeka takto aj emočne nasycujete. Skúste ked bude zaspavat (spočiatku keď zaspí) mu malíček svojej ruky pomaly vsúvať do kútika úst, aby povolil podtlak v jeho ústach a pomaly vytiahnuť prsník z jeho úst. Pomaličky by to malo ísť.

janickacrazy
18. jan 2017

@jajkaa83 Moj syn tiez zaspaval pri kojeni, ale odstavil sa sam postupne a vobec nebol problem, zaspal aj bez prsnika hned prvu noc mi prespal uplne celu bez budenia, len on mal vtedy len 9mesiacov, tak neviem, ked uz je takyto vacsi, no bude si musiet zvyknut.

veonka
18. jan 2017

Môj má skoro 4 roky a stále sa to neodnaučil a to napriek tomu, že v podstate už mm ubudlo na pár hltov počítam, že v podstate už ani veľmi nejde o pitie... aj keď je pravda, že mliečko by chcel, aj žalostil za ním, že by chcel... ale už popravde aj mne stačilo, (síce mi je ľúto, že nemôžem vyhovieť jeho požiadavke) ale niekedy ma to už dosť obťažovalo, zvlášť pokiaľ to bolo príliš časté a neodbitné. A naviac je to aj spojené s tým, že on druhý prsník automaticky žmolí a bradavku má ako joistic, škrabká ho, krúti, no proste ... je to nepríjemné a aj bolestivé. Pri uspávaní to žiaľ stále takto funguje, cez deň už si zvykol v podstate bez prsníka. Čo sa týka uspávania, zatiaľ mi nezaspal inak ako na prsníku. Aj keď som sa snažila, že len držať za ruku a hladkať a podobne... vždy sa ťahal na prso. Ak som zo zdravotných dôvodov nemohla kojiť, tak prsník chcel aspoň držať. Je to ťažké odnaučiť. A hlavne mi spíme spoločne všetci traja, takže počítam, že hlavne oddelené spanie by tomu mohlo pomôcť.

janickacrazy
18. jan 2017

@veonka Prepac, ale toto sa mi zda uz dost prehnane, mala by si to stopnut, to si 4 roky vecer nikde nebola, lebo prsnik? To uz hranici so zavislostou podla mna.

veonka
18. jan 2017

@janickacrazy Ano predstav si, štyri roky som nikde nebola... teda presnejšie len 3 a 3/4 roka.

katkahs
19. jan 2017

Aj u nas to tak bolo, do dvoch rokov syn zaspaval iba pri kojeni. Potom som ho uz odstavila. Odvtedy uz poobede nespava vobec. Dcera mi tiez od veku dvoch rokov nespavala cez den. Skusalu sme uspavat v kociku, spievat uspavanky, lezat pri nich a drzat za ruku, nic nepomahalo. Tak som to vzdala. Jednoducho im ten spanok nechybal. 🙂 zato vecer uz boli aj o siedmej v posteli.

mon_soon
19. jan 2017

@janickacrazy myslím že to vôbec nie je tvoja vec...

lubi40
19. jan 2017

@jajkaa83 odnaucit sa da presne tak ako vsetko ine. Prso nedas a nepovolis.

janickacrazy
19. jan 2017

@mon_soon Je to moj názor, ten hádam možem vyjadriť, je to verejné forum, nie? Mne je to srdečne jedno, nech si každý robí ako vie.

jenny318
19. jan 2017

Keď som bola v práci a dcérku varoval otec alebo bola v jasliach, na mliečko si ani nespomenula. No akonáhle ma zbadala, už aj bola na mne nalepená. 😝 Takže sme to napokon vyriešili tak, že otec išiel s malou na 10 dní na dovolenku (ja som ostala doma) a keď sa vrátili, bolo po probléme. 😀 Priebeh dovolenky zvládala úplne v pohode. Keďže ma nemala "v dohľade", nežiadalo sa jej ani mliečko.

mon_soon
19. jan 2017

@janickacrazy ja ti tvoj názor neberiem,ale fórum je o témach a tu bola nastolena iná otázka od inej osoby...keby ti to bolo srdečne jedno tak si svoj názor necháš pre seba..

janickacrazy
19. jan 2017

@mon_soon Stále sa to týka tejto témy, takže neviem ozaj o čo ti ide, už nebudem na teba reagovať. A keby som aj trochu odbočila od témy, tak čo? Zrúti sa celý MK či? 😵

jatva
19. jan 2017

striedam uspavanie v satke alebo v kociku. Ale ked sa zobudi v noci, tak tiez si pyta aj ked mlieko uz asi nemam. Este mam pri posteli vodu, tak niekedy staci iba ta.

mon_soon
19. jan 2017

@janickacrazy nie,témy sa to netýkalo a snažila som sa iba vysvetliť že niekedy mlčať je zlato a môže byť zranujuce zakaždým silomocou prejaviť svoj názor...nejdem tu spamovat diskusiu takže mier 🙂

evittam
19. jan 2017

@mon_soon Ja ťa chápem a máš aj pravdu ale súhlasím s @janickacrazy. A fakt neviem čo je také neskutočne super na tom aby moje 4-ročné dieťa bolo na mne prisaté, hralo sa s druhým prsníkom ako s joystickom, nebodaj ma po ňom škrabkalo a neviem čo ešte a ešte...Toto už nie je podľa môjho názoru ani trochu normálne......😉 Dieťa to mlieko už určite nepotrebuje a to ostatné - tak to je trošku moc a "cez"......Ale možno si to myslím len ja - ktovie.....Fakt si neviem predstaviť niečo také napr. s mojou 3-ročnou dcérkou a to sa túlime a mojkáme samozrejme stále. Dokonca aj s 9-ročným synom.....

evittam
19. jan 2017

@janickacrazy Ešte je otázne koho závislosť.....😉

mataaa1979
19. jan 2017

@veonka u nas to iste, mala ma este sice len 2 roky ale bez prsa nezaspi a na druhom zmoli bradavku....na porazenie, ale ked jej dam ruku prec tak sa jeduje a ked ju chcem najrychlejsie uspat....v noci sa budi v kuse, precitne a ked zisti, ze prso nema v ustach je zle....cez obed spi tiez cely cas prisata....chcem s tym skusit skoncit nejako postupne, ked zacne rozpravat ale teda neviem ci sa to podari

jajkaa83
autor
19. jan 2017

Ďakujem za rady aj za podrobenie sa so skúsenosťami. Aj to pomôže,keď človek vidí,že v tomto nie je sám. Uvidíme ako to zvládneme.

perzefona
19. jan 2017

@evittam asi tak.... to skor niekedy matky nie su schopne s tym prestat, lebo sa boja, ze ich dieta nebude potrebovat uz alebo co 🙈🙈🙈 hrozne......
Ja mam inak teda podobny problem.... skoeo 16 mesiacov.... so mnou zaspi len na prsw alebo v kociku, s tatom len revat kym sa neureve.....ale....s babkou poobede zaspi bez nicoho.....
Takze vidim, ze je to mala potvorka, ktora len vymysla takze som si povedala, ze pockam do ukonceneho 16 mesiaca a idem na dva dni spat k rodicom a malu nechavam tatovi. Ved som sa uz rok a pol mevyspala a tiez len kvoli tomu, ze mala ma zlozvyk a niekolkokrat vstane a cuca len na ukludnenie. Treba s tym skoncit vcas a nebyt otrokom podla mna zlozvyku masich deti....
Lebo to s vyzivou nema nic uz

alyn
19. jan 2017

Chce to len jednu vec: Skutočne rozhodnutie matky. Na zaciatku znizovat frekvenciu, v noci sme prešli na pitie vody do ruky z toho Avent pohárika co nevyteká voda a po 3dnoch bola dcerka odstavena. Hovorila som o tom dlho ale az druhé tehu ma prinutilo(zdrav problémy).
Je to, úprimne, aj o lenivosti, resp pohodli matky..ja si to priznam..
Rozhodnut sa, neustupit a je to.

loulou02811
19. jan 2017

Aj moja dcerka bola do 16. mesiacov priam závislá na prsníku. Nevedela inak zaspať večer, cez deň a samozrejme ani v noci. Boli obdobia, keď sa v noci budila aj každú hodinu. Cucla si a zaspala. Bolo to veľmi vyčerpávajúce. Keď som znovu otehotnela, vplyvom hormónov sa mi znížila tvorba mliečka a napriek snahe dcérku dojčit aj naďalej, som nakoniec dojčenie ukončila v podstate zo dňa na deň.😢 Dcérka sala prsník a mliečka sa jej nedostávalo a toto mi bolo veľmi nepríjemné, jednoducho som malinkú na prsníku viac nezniesla tak " na prazdno" len cumlovat ako cumel a tak som si potrela bradavky citrónom a citlivo som jej vysvetlila, že mliečko sa pokazilo a že jej dám iné (lepšie). Najprv nechápala, ale vôbec neplakala, len sa čudovala. Ešte dva krát skúsila, či sa niečo nezmenilo a o dva dni už si vôbec nepýtala. Znášala to ovela lepšie ako ja.. ja som si aj poplakala.. ešte som chcela dojčit.. Od tej chvíle sme zaspávali spolu len tak v objatí, ale už bez dojčenia a do dvoch týždňov sa upravil aj jej nočný spánok. Prestala sa v noci budiť a ja som sa konečne vyspala, ale nie na dlho 🙂

ukulela
19. jan 2017

@jajkaa83 tak, ze som mu musela dovolit mi to prso aspon drzat - vazne 🙂 ako bol nauceny sa na prsniku vecer upokojit a ucuckat, tak teraz mi ho ked je nervny v posteli chyti - asi ze mamicka, tu si, moja, ty si to a ziadna ina 🙂 a tak sa ukludni ..

siska53
19. jan 2017

@jajkaa83 ja som to spravila takto-maly mal 11m.,ked som ho odstavila,na zaspatie dostal flasu a mala som.ho v naruci ako pri dojceni. Po asi mesiaci-dvoch sme.nasli ine ritualy.
Pri malej-ta mala bez tyzdna.dva roky,ked som ju odstavovala,som to spravila inak-bola som pri nej a spievala jej a bud drzala za rucku alebo skrabkala chrbatik. A teda aby pochopila,ze mliecko sa pokazilo,prsia som si zo zaciatku octovala,az kym.neprestala pytat,co trvalo len par dni.

siska53
19. jan 2017

@veonka a tak ist si mohla..on by zaspal,neboj..ja som bola prec v case este dost intenzivneho dojcenia,kedze mala bola zavislacka-mali sme.stretavku zo skoly a v pohode,zaspala bez problemov aj bez MM,mala vtedy 20mesiacov..
Horsie to bolo,ked uz bola starsia a niekolko mesiacov odstavena,vtedy s nou mal moj drahy problem.

sardinka336
19. jan 2017

ježišku na križku....ze žmoli bradavku...ááá....ladi radio stanice...brrr...až ma striaslo pri tejto predstave, ja osobne by som to nezniesla, celkovo neznašam ,,žmolenie,, bradaviek.
Potriet bradavky citronom, prelepit paskou...povedat ze ,,pokazene,, alebo vraj je celkom učinne ak sa do tohoto procesu aktivne zapoji otecko a par nocí rieši dietatko v noci on...

veonka
20. jan 2017

@evittam ja som nepísala, že je to "neskutočne super", písala som že je to bolestivé a je mi to nepríjemné... tak neviem, kde tam vidíš spojenie "neskutočne super". Máš halucinácie?
@janickacrazy je to tvoj názor to áno, ale vôbec som sa ti oň neprosila, nepísala som tebe a nemám záujem o celej veci diskutovať, písala som len konkrétnej mamičke svoju skúsenosť, to je všetko.

evittam
20. jan 2017

@veonka Tebe som nic nepisala.....ani som ta nespomenula. Takze ja halucinacie nemam. Ak toto niekto robi pri 4-rocnom dietati-nechapem potom preco. A ak ti je to neprijemne tak este viac.....Nechapem preco niekto necha so sebou robit to co mu je neprijemne a bolestive😲.

perzefona
20. jan 2017

@veonka ked je ti to neprijemne daj si tabletky na zastavenie laktacie, obviaz si prsia obvazom a chod spat na dva dni inde, alebo do obyvacky, alebo skratka povedz NIE!!! Lahni si na brucho a spi... dieta áza chvilu zaspi aj bez toho.... tiez mam oskusane ze obcas to pochopi, hlavne pri prvom zaspati ked je este pri zmysloch. Ale 4 rocny?!?!? A este chalan? Preboha!!!!! Sak mu povedz ze mas chore cici, rozplac sa ze ako ta to boli... a ked aj nadalej bude chciet tak sa zamysli co mas za dieta..... kojenej dcere vzdy ked mala chute mi druhe prso magat tahat som jej ruku skratka dala prec a nedovolila.

Lenze to je ten typ matiek co im vadi ked decko co i len dvakrat zaplace a uz su z toho nalieky! Decka vedia tlacit rev zo seba nasilu ked im cokolvek nedovolis..... a 4 rocny?!? Ved to je normslne mysliace decko preboha...... nasej sibnutej znamej syn 9 rocny este magal prso aby zaspal...'kde az to chces dotiahnut??? Kolko este???! Chodi tvoje dieta do skolky?