Ahojte, viete mi prosim poradit? Moj syncek zacal 6ty tyzden. Od zaciatku ho nekojim (z opodstatnenych dovodov), ale odsavam mlieko niekolkokrat denne a davam mu cez flasku, tak ma aspon materske mliecko. Najskor som odsavala menej, len cca 70-90 ml na jedno odsatie, neskor som odsavala viac, cca 160ml na jedno odsatie. No posledne dni mam akoby menej mlieka - zase odsajem len cca 100-130 ml na jedenkrat. Beriem senovku, benedikt, pijem caje. Viete mimproaimmporafit, ako pri odsavanimzvysot mnozstvo mlieka? Mam castejsie odsavat - aj ked toho bude malicko, alebo nechat prsia naplnit a odsavat menejkrat? Dakujem za rady.
@ivka2112 treba odsavat najmenej kazde 3 hodiny.skor nie preto lebo mlieko sa nestihne spravit.ja som uzivala od forever aj a musim povedat tvorba sa mi zvysila a odvtedy som uz neuzila ani benedikt ani senovku a to sme mali raz kriticke obdobie.teraz pekne kojim kazde 3 ci 4 hodky a aj mlieko odsajem a dam do mrazaka
My sme mali velke problemy na zaciatku s kojenim, mala sa nevedela prisat. No zhruba v tomto obdobi ako ste vy, ked mala 6 tyzdnov sa to naucila. Ked uz bola dost silna a ja co to zrucnejsia. Tak mozno skuste 😉. A na zvysenu tvorbu treba castejsie odsavat, prikladat. A tekutiny, no aj strava je dolezita 😉
@liv1 castejsie odsavat a prikladat sa neodporuca mam aj knizku no sestra co napisali doktori vynikajuca knizka o kojeni a tam pisu skor ako 3 hodky urcite nie preto ze sa mlieko nestihne tvorit.odporucacsa minimalne kazde 3 hodky ja to viem z mojej strany pri synovy aj pri dcere..to iste aj laktacna mi odporucila minimalne kazde 3 hodky lebo dieta ked si vycucne a za hodku ma znova tak tam to mlieko nema sa z coho spravit
Čítala som,že pomáha hroznová šťava... včera som si kúpila tak uvidíme😊
@lovasovaandrea61 nesuhlasim. To ked je dieta hladne po 2 hodinach tak mu nedam? 😁. Kojila som na “poziadanie”, ziadne nastavovanie budika a cuduj sa svete, kludne kazde dve hodiny a mlieko bolo a tiez moj maly bol poriadny bucko. A to jest tuhu stravu zacal poriadne neskoro, nechcel. Niekedy je lepsia prax ako hociktora kniha 😉
Ahojte, mbe na zaciatku pomohol aj jablcny must a granatove jablko, jedno denne. Maly ma uz 6 mesiacov, je plne kojeny, na zaciatku sme museli veru aj prikrmovat. Doteraz badam, ze po tom granatovom jablku mam az prebytok mlieka. Neimunizovali sme voci nemu, takze v pohode.
@liv1 ja mam tiez prax na svojich detoch...nehovorim do 6 tyzdnoch tie som kojila kazde dve hodiny ci 1,5hodiny potom uz po troch hodinach a mala som vyse mlieka ako po tej hodine a pol ci dvoch a potom zase za pol hodku zase cheli jest a z coho ked som nemala a mlieko sa nestihlo spravit takze u mna ziadne take
@liv1 ano za dve hodky mam aj ja mlieko ale hovorim ked chceli jest za pol hodku co za tristvrte hodku..aj moja je baculka krasna velkacka
@lovasovaandrea61 suhlasim s tebou, ze castejsie ako 3hod neodsavat, mlieko sa nestihne spravit, po kratdom case je to prevazne voda.tiez mi radili z laktacne sestry viacere, 1x som kojila ked mala dcerka 4mesiace a mliecko som si udrzala dovredy odsavanim.
@ivka2112 odsavala som 10 mesiacov a nie vzdy bolo rovnako mliecka.ked som mala dostat menzes bolo vzdy menej. Nema vyznam odsavat skor ako 3 hodiny. Robila som to len vtedy ked bol maly chory a bolo treba stale mu davat, ale je to hrozna drina, ten co nezazil netusi...Drzim palce.
100% hroznova stava, pomáha aj kôpor, čierne pivo 🙂 veľa tekutín pi 🙂 , ale ak sa nemá mliečko spustiť, ničím to nezachraniš ako ja, držím palce..
Veka veľa tekutín treba pit, aby sa malo u čoho tvoriť a kvalitu materského mliečka ziskate zo stravy(žiadne dietovanie) a viem ze si pochvaluju kozie tablety
@ivka2112 moze sa stat, ze niektore dni mas menej.ja som odsavala tiez, lebo dcerka sa nechcela prisat.odsavaj pravidelne, kazde 3-4hod.nas elektricku odsavacku?