Ako zlepšiť spánok nespavému 7 týždňovému bábätku?

nika12323
7. apr 2019

Ahoj maminky .. ja si už sama neviem dať rady .. dcérka ma 7 týždňov a ide o to že cez deň skoro vôbec nič nespi .. maximálne si len podrieme na 10 minút a to je asi tak všetko, v kočíku samozrejme zaspi aj vyspí dlhšiu dobu len kočík musí byt tiež stále v pohybe .. ako to by sa ešte dalo zvládnuť ale ide o to že ani večer nechce spat .. malu husam a keď zaspi položím ju na posteľ no ona znova po10 minút sa začne mrvit, vystierat a vypluvat cumlík no keď jej ho znova dám hneď sa naň prisaje a znova si začne driemať a toto sa opakuje aj 2 hodiny v kuse .. medzi tým jej dávam aj prsník že či nieje hladna no nieje od prsníka sa odťahuje a chce zas len cumlík s ktorým sa môže baviť..
Viete mi niekto vysvetlit toto jej správanie ? :/
A nejaké rady na lepši spánok ? 🙂
Ďakujem za odpovede

mari_en
7. apr 2019

@nika12323 Vyhodit cumeľ. Ak chces pokrscovst v kojeni. Toto je zacinajuci strajk.ona je mozno hladna a odtauje sa lebo sa zlosti na tok mlieka. Neviem aky mas postoj k dojceniu no ak to chces zachranit vyhod cumel a daj jej cicik. Odporucam stranku mamila.sk kde najdes vsetko info o dojceni

bobula46
7. apr 2019

@nika12323 a keď sa napapá je pokojná? Jedna vec je že môže byť hladná, druhá že ju pobolieva bruško a preto sa budí tak často. Môj syn bol prvé mesiace veľmi háklivý na bruško, neprespal ani polhodinu vkuse. Mala som rovnaké šťastie ako ty, v pohybujúcom kočíku prespal dve hodiny, takže pre mna to boli mesiace prechádzok a doteraz sú (malý má 10m)
Ja osobne by som cumlík nevyhadzovala, môj syn ho zo začiatku nechcel a teda neviem si predstaviť ho nejak utíšiť keďže on pokiaľ nebol hladný tak prsník nechcel. Nastavili sme si čas 2 hodiny a 40 minút a to bola jeho zvyčajná výdrž :D vtedy sa pekne prisal, napapal, grgol a bol spokojný. Potom keď zamrnkal tak išiel cumlík. nechcela som zo seba robiť dudel.
Skúsila by som asi pozrieť či bábätko niečo netrápi, napríklad to bruško...

mari_en
7. apr 2019

@bobula46 a preco hned robit zo seba dudel? Prave tym cumlikom maskujete kazdu nespokojnost babatka. Ved vlastne pchate babatku kus plastu do ust dufajuc ze to vsetko vyriesi. Ja nehovorim su babatka ktore potrebuju furt prso a nic im nie je, ani hladne ani brusko len potrebuju dudlovat a ak to ta matka nezvlada tak nech sa paci. Ale tu je ocividne nejaky problem ktory cumel neriesi a okrem toho narusa prirodzene dojcenie a celu situaciu len zhorsuje. Ja niesom maniacka, ale my fungujeme bez cumla uplne, maly mal cumel asi dva dni a len ma to miatlo a nevedela som co potrebuje, bez cumla ked zamrnkal zaplakal vzdy viem ze sa nieco deje a riesim to. Cumel je umela naplast ktora problem malokedy vyriesi. A to sme mali aj strajk, aj bolave brucho.

bobricek1979
8. apr 2019

@mari_en každé dieťa je podľa mňa iné moja keby nemá cumel katastrofa tak jej dám a keď zaspí sama ho vypluje. A fungujeme a poznám tak ix mamiciek že sa im babetko ukludni aj pritom dojcia. Skôr je tam bud nalo mliekcka alebo brusko. Malo mlieka odmietne cicku lebo je tok obmedzený vypita si cumel na ukludnenie no to opäť nestačí hmmm kus plastu niekedy robí zázraky a byť zase v kuse na ci ke.. Babo potrebuje aj vyspatu odychnutu maminu nemyslis. Nieje to vzdy len o tom ze dojcit dojčiť za každú cenu ked sa niekedy nemusí dať je treba hľadať skúšať ten cumel je najmenej samoska len v tych nutnych prípadoch. Opytala by som sa u vás neskôr, alebo keby mate druhe tretie každé môže reagovať inak. A vzťah k dojčeniu ma určite každá matka len pozitívny tak by malo byť potom už len skúšať😉

bobricek1979
8. apr 2019

@mari_en vypyta

nika12323
autor
8. apr 2019

Maminky a nemôže to byt kvôli tomu že ma dcérka nádchu ?

Dcérka je plno kojená a mliečka mám dosť 🙂

nika12323
autor
8. apr 2019

Aj tok mám dobrý , kojenim to určite nebude skôr mi príde že je dcérka nervózna a tak neviem že či z tej nadchy alebo bruska ale s bolesťou bruska sme nemali nikdy väčší problém ..

nika12323
autor
8. apr 2019

Lebo malinka je ináč veľmi spokojne bábätko ja si myslím že keby ju bolelo brusko tak plače a tak ale ona keď aj nad ranom mrncim a postavím sa k nej a zoberiem ju na ruky a začnem kŕmiť , prebalovat tak sa stále usmieva a rozhadzuje rukami vôkol seba akurát len počujem že sa jej horšie dýcha ..

evittam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
8. apr 2019

@nika12323 No je to možné ak sa jej ťažšie dycha a ma upchatý nos.

evittam
8. apr 2019

@mari_en Nevidím dôvod robiť dudel zo seba? A preco? Pise, že dieta je najedene. A ak potrebuje dudlovat prečo ma robiť dudel zo seba matka? Moje obe dojcene deti mali aj dudel -len na zaspanie, aj flasu na vodu a cuduj sa-nic to nepokazilo. Treba mat hlavne zdravý vzťah k dojčeniu a nie mat dieta zavesené na prsníku 24/7 pocas najbližších neviem kolko mesiacov ci dokonca rokov. To nie je dojčenie.😉

evittam
8. apr 2019

A suhlas s
@bobricek1979

danielocka262
8. apr 2019

@nika12323 my sme mali to iste, do 6 mesiaca spaval katastrofalne, boli sme aj na neurologii ale nastastie nic nenasli, su deti ktore si proste pamataju pohyb z bruska a vyzaduju si to aby spinkali. Nam pomohol nosic, plus sme mali tichy reflux cize nam pomohol aj v tom. Osobne si myslim ze cumlikom to nieje, ja mam pocit ze v poslednej dobe sa vsetko hadze len na neho, nevidim preco by ste jej ho mali brat ak sa vie normalne z prsnika napapat. No a Su proste deti, ktore spia strasne malinko, my sme si to odzili na nasom a neurolog nam povedal ze sa vravi ze inteligentne deti spia malo 😃na nasho to sedi, mal teraz 2 roky a uz pozna celu abecedu, pocita do 10 a pozna vsetky dopravne znacky 🤣

tannja
8. apr 2019

@evittam velky suhlas

kvetinka75
8. apr 2019

u nás bolo to isté. Dcéra spala iba v kočíku, na rukách, proste stále v pohybe. Ja som spávala 4 hodiny denne. Zlepšilo sa to keď mala asi 4 mesiace, vtedy prespala aj 2 hod. v kuse. Asi okolo 9 mesiacov prespala viac ale prestala spávať cez deň. V noci tak 2-3 hod. v kuse. Sú deti ktoré spia menej. Asi s tým nespravíš nič len treba vydržať. Dá sa to. Čas letí rýchlo. Teraz sa ti to zdá hrozné ale keď sa obzriem späť problémy so spánkom boli tie najmenšie oproti tým ktoré prišli neskôr. Držím palce, nech sa to čím skôr zlepší.

katka17787
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bobricek1979
8. apr 2019

@nika12323 no tak jasné ak má upchaty nos je to určite pre bábo nepríjemné

nika12323
autor
8. apr 2019

No maminky dnes sme boli u pani doktorky a dcérka ma nádchu a vraj môže spat kvôli tomu zle..
Kúpili sme inhalator tak hádam sa to zlepší 🙂
Dúfajme teda že to bude tou nádchou a mala bude neskôr pekne spinkat😁