Spánok 5-mesačného bábätka - ako ho naučiť na postieľku?

janickadusicka
4. feb 2020

Ahojte
Moj syn ma 5 mesiacov a cez den zvykne 3x spat. Na obed si vie pospat aj 3 hodiny, ale len ked je vonku v kociku. Ak ho ulozim do postielky, tak spi maximalne 45min a hotovo. Aj ked sa snazim ho znova uspat, je uz taky prebraty, ze uz dalej nezaspi. Na poobedny spanok ho davam tiez do kocika, lebo v postielke nevie uz zaspat vobec. Neviete, ako by som ho mohla naucit spinkavat aj v postielke?

heidy222
4. feb 2020

@janickadusicka to by som aj ja rada vedela 😂s dcerou to iste, nikdy sa nenaucila spat cez den doma, syn 6 tt detto. Tak budem zase brazdit kaviarne, parky, lesy, obchody....

janickadusicka
autor
4. feb 2020

@heidy222 ja tiez brazdim, ale niekedy by som si napriklad aj s nim doma pospala :D alebo dnes, ked je vonku vetrisko, ze by nam odfuklo kocik, celkom by sa hodilo, keby si pospal v postielke.

evittam
4. feb 2020

@janickadusicka No jedine dat do postielky a nechať. Mozno pomrnci, pohra sa a od únavy zaspi.

heidy222
4. feb 2020

@janickadusicka hej to poznam. Teraz 2 dni bola starsia chora tak sme boli doma a tiez som musela kazdu Pol hodinu znovu uspavat. Ja som napr odpozorovala ze podvecer skor zaspi doma. Este strasne pomaha aplikacia na Mobil baby sleep s bielym sumom,moj maly spi pri Ventilatore. Alebo uspat v kociku a odstavit doma v predsieni a pod.

wena
4. feb 2020

Moja polročná v postieľke zaspať vie a zaspí tam sama, ale tiež tie spánky nie sú dlhé. Tiež spáva 3x denne, my mame taky režim, že doobeda spí v postielke (niekedy 30 min, niekedy aj viac ako hodinu), na obed ju idem kocikovat a spí 2-2,5 hod, mne to veľmi vyhovuje lebo mam pohyb, sme na vzduchu a ja si zatiaľ počúvam hudbu, podcasty, niekomu zavolám, všetko na čo nemám čas cez deň a podvečer bud v postielke (dá tak 30-40 min) alebo opäť kočík. Moje tipy ako som malú učila na postieľku:
1. Musí byť správne unavená, ani malo ani veľa, musim odhadnúť ten správny čas, vtedy zaspí do 5-10 min.
2. Do spálne s ňou chodím jedine keď ide spať, inak tam nikdy nie sme a v postielke len spí, keď je hore nikdy ju tam nedávam. Pochopila po pár dňoch že sa tam spí.
3. Má spankove asociácie - pustím biely sum, dám cumlík, dám jej tenkú čiapku na hlavu a stiahnem na oči aby nevidela. Toto keď urobím tak definitívne vie ze ide spať, hneď sa ukludni a zaspí.

janickadusicka
autor
4. feb 2020

@evittam tak to robime a zaspi, lenze ten spanok trva kratko a potom je mrzuty. Ked je v rovnakom case v kociku, spi tam aj 2-3 hodiny.
@heidy222 nanho tie biele sumy a zvuky nezaberaju, pomáhalo to, ked bol este malicky, teraz ho to skor rozptyľuje. Teraz som ho tak ulozila, ze v kociku do predsiene pod okno, uvidim, dokedy vydrzi. Som zvedava, co budem robit, ked z kocika vyrastie.
@wena dakujem 🙂 ja to tiez tak robim, ze do spalne sa chodi iba spinkat. Ma mojkaca, dam dudel a pri nich zaspi. Ale chcela by som, aby spal dlhsie. Napriklad v noci ho stale davam do zavinovacky, lebo inak sa mi kazdu hodinu budil a musela som ho uspavat.

mirka969
4. feb 2020

@janickadusicka ja by som bola rada keby mi spal aspon v kociku 2-3 hodiny ale mne sa uz aj tam prebudi po polhodine a nechce zaspat 🙈🙈🙈

janickadusicka
autor
4. feb 2020

@mirka969 Tak ja cakam, ze aj u nas sa to coskoro stane, ked troska podrastie. Uz tolko spanku nebude potrebovat. On sa mi aj teraz v kociku zobudi, ale vie este zaspat.

mirka969
4. feb 2020

@janickadusicka no predtym vedel aj mne zial teeaz uz nie. Asi pred 2 dnami mal po dlhej dobe 3 hodinovy spanok v kociku a to sa podla mna vyspal na cely mesiac 🤦‍♂️😅

katzed
4. feb 2020

Jednoducho ho vždy, keď má ísť spinkať ponosim na rukách ukludni sa a položím do postieľky, pohladkam a odchádzam z izby. Robila som to od narodenia s 1,2 a robím to teraz aj s 3.Je jedno či spinká chvíľku alebo pár hodín postupne sa to naučí. Držím palce.

saluda
5. feb 2020

@janickadusicka vydrz, ste na dobrej ceste. Spánok sa bude postupne predlžovať. Moji tiež spávali takto krátko a v roku prespali aj 3 hodiny cez deň. Základ je, že dieťa zaspí samé v postieľke, potom je väčšia šanca, že vo fáze plytkého spánku zase zaspi, lebo vníma, že má tie isté podmienky, ako keď zaspaval