Cestovanie a dokrmovanie

didip
20. aug 2023

Ahojte, mám novorodenca a zajtra ideme k doktorke. Mám obavu že malý bude hladný. Z prsníka mu to moc nejde aj keď sa snažíme, odsávam a potom ho dokrmujem alebo dám nutrilon. Otázka znie, ak zajtra pôjdeme k doktorke môžem mu zobrať moje mlieko vo flaške? Nestane sa s ním nič? Alebo radšej zobrať radšej nutrilon? Môžem takto mať mlieko pri týchto teplotách? Ďakujem

kris_tin257
20. aug 2023

Ahoj, ja si odsajem dám do fľaše a tu to termoobalu aby udržiaval mlieko v teplote. Samozrejme nesmie na to žiariť priame slnečné svetlo a zas závisí ako cestuješ a ako dlho, ak autom to je ok ak dlho autobusmi kde nie je klíma ale o 10 stupňov viac ako von tak to by som neriskovala

kvietok2012
20. aug 2023

Do termosky teplu vodu a zarobis do fľašky nutrilon , ked bude hladný...to je 5sekúnd... 😀

mamusa123456789
20. aug 2023

Kúp si dávkovač na mlieko, do fľašky si daj pre varenú vychladené vodu, do termosky horúcu a už len rozrobis, záležitosť par sekúnd a nemusíš sa báť, ze sa ti mlieko pokazí

thereisabear
20. aug 2023

Podľa toho, ako dlho trvá cesta, či ideš autom a len vystúpiš pred ambulanciou alebo ideš hodinu po slnku bez klímy...

zuzanaete
20. aug 2023

V tychto horucavach by som radsej volila UM. Zobrat horucu a vychladenu vodu a zmiesat a zarobit podla potreby. Tie auta su teraz take rozhorucene. Klimu nebudes pri babatku peckovat.

nikpa
20. aug 2023

@didip zajtra má byť veľmi teplo. Nenosila by som so sebou preto odsate ani zarobené mlieko. Daj do termosky teplú vodu, odsyp UM na dávku a zarobis keď bude treba. Bežne takto budeš fungovať, treba si zvyknúť, teda keď sa náhodou nerozbehne kojenie.

didip
autor
20. aug 2023

Mlieka mám veľmi veľa ale ide o to, že nevie sa prisať, občas sa mu podarí a skúšame. Ideme len 5 minút autom ale aj toto s tou termoskou mi napadlo. Ďakujem za vaše rady 😊

kitycat
20. aug 2023

@didip ak chces kojit, tak len prikladaj nech to trva ako dlho chce. U nas zo zaciatku kludne aj hodina a pol. S flasou ak budes este davat, tak sa to nenauci.

Ved je to babo 🥰

svetlonos
20. aug 2023

@kitycat
ahoj, ale nauci ;) aj nasi sa naucili. Boli spavi, slabo tahali, tak museli moje odsate z flasky pit. A zvykli si na oboje.

svetlonos
20. aug 2023

@didip
ahoj, ja ked ked ideme na dlhsie, tak mlieko zamrazim. Take zmrazené vezmem zo sebou plus termosku s horucou a studenou vodou. V pohári ten sacok mlieka pekne zohrejem a pije teda moje odstriekane.
Pokial ide u dr tepla voda v umyvadle, rozmrazis pokojne aj takym sposobom 🙂
Ja si bravam mlieko niekedy aj do parku, ked ideme na cele dopoludnie. Starsi sa prehra, maleho nakrmim z flasky a pohoda.
Ale ak to mas len 5 minut autom, tak kludne daj rovno do flasky.