Kedy sa začnú hrať deti tak ozajstne?

31. júl 2022

Ahojte, ja by som sa chcela opytat od vas, kedy zacali hrat vase deti ale tak ozajstne. Napriklad stavat vezu z kociek, hrat sa normalne s vkladackou, hrat sa s autami? Moj ma 16m, a zatial ho nic ine nebavi iba knihy, sem tam auta (tlaci ich pred sebou niekedy gula kolesami), alebo ma taku drevenu palicku na konci so zabkou a kolieskami a ked ju tlaci pred sebou, tak koralky vydavaju zvuk. Alebo co ho este zaujme cca na minutu su gulickova draha, xylofon a taka krabicka s gulami a kladivom. Jaj a ma aj detsku metlu, tiez ju tlaci pred sebou. Ked ho poprosim aby dal papat macikovi tak da... Ale sam od seba nie. Kocky a vkladacky iba rozhodit... Burat.

Ked ideme na navstevu, tak smer ku hrackam hned.

Nemal by sa hrat viac? Zbytocne stresujem? Len som videla jedno mladsie dievcatko a pekne sa hralo s kocikom a babikou, davala jej papat, atd.... Tak sa pre irtotu opytam na vase nazory, lebo skor ma trapi tato forma hry, ze sa hraje na nieco.

zuzanockamt
31. júl 2022

Hrá sa predsa primerane veku. Čo očakávaš od 16-mesačného?
Ty sa musíš hrať s ním, ukazovať atď.

tosomja
31. júl 2022

Veď sa hrajú s ním. Ani môj 2,5 ročný sa nebude hrať sám. Bavia ho auta, ale nehrá sa vyslovene sám. Keď sa hráme spolu, tak parkuje, robí kolóny, alebo akože spadne do diery a žeriav ho vyťahuje atď. Kreslime si, sám si nebude kresliť, staviame lego, sám nie, len robí bordel. V knižkách tiež nelistuje sám, ja s ním čítam. Čo robí sám, tak hra sa s náradím. Vkladá skrutky , píli, vŕta. To chodí s vŕtačkou a všetko opravuje. A tiež vysáva s detským vysávačom.

svetlonos
31. júl 2022

Ahoj, ved to je super. Nasho maleho vlladacka v tom veku tiez nezaujimala. Ale mal taku vezu navliekanie s troma palickami, s tym sa krasne zahral.
S kockami sme sa hravali my, rodicia 😂 Stavali sme mesta. A veze, teda to bola sutaz, ci my dvaja rychlejsie postavime alebo maly zbura 😂. Priebezne som skusala, ci uz vie polozit kocky na seba. On sa vedel zahrat aj sam, aj nieco povymyslal. Kuchynka z ikei a mini hrnce - s tym sa rad hraval aj hrava. Teraz ma cez dva roky a stale rad bura kocky ale aj veze stava aj vedla seba uklada. Lego duplo je tiez fajn. On sa Bohudik vie prehrat aj sam. Ale kamoskin maly napriklad, ten sa nezahral skoro vobec sam. Ona sa skoro vzdy musela hrat s nim. S nasim malym tiez kreslime, on chvilku a potom musime my 🙂.
Tvoj maly je uplne v pohode, neboj. Kazde dieta to ma inak nastavene. A vzdy budu od neho deti pomalsie a rychlejsie v mnohych veciach. Ak je inak v poriadku tak si nerob staristi. Inak mne sa overilo, ked som sa mu casto venovala, vedel ze som s nim dostatok casu a potom sa pekne zabavil aj sam🙂