Návštevy po pôrode

30. sep 2021

Ahojte. Je to týždeň čo som doma aj s bábätkom.
Hneď mi mama písala že príde. Tak reku ,nech príde.
Prišla hneď v deň keď som prišla z pôrodnice.
Pomohla mi čo sa týka varenia..prania ,to áno .
Ale na druhej strane mi vadilo ako pozerá keď kojim a pobehuje stale okolo. 🤷 Normálne si vyčítam že som jej dovolila prísť. Odvtedy bola pár krát . Dnes som zákazala a máme celkom kľudný deň . Myslím že to potrvá Kim si zvyknem na dojčenie ..aj malý na svoj režim.
Ako ste vy trávili čas , sami alebo s návštevou?

mamamasama
30. sep 2021

Samučičká sama s malým. Návštevy nechodili. Teda okrem mamky, ale za tú som bola pri prvom veľmi vďačná

autor
30. sep 2021

@mamamasama som vďačná ale myslím že to preháňa.
Skúša mi ho brať ale vidí že to není dobre.

aylinn
30. sep 2021

Toto je taká nekonečna téma, každý ma nato iný pohľad , budeš tu mat tisíc komentov ako “pockaj veď ešte budeš prosiť aby prisla”
Mne osobne bolo nepríjemne keď svokra mi lozila do izby počas kojenia ale vlastná mama by mi nikdy nevadila. Ale tak ja som zas kojenie až tak neprezivala ako že to je niečo nenormálne krásne a že by som chcela byt sama pri tom. To nikdy , vždy som to brala ako krmenie dieťaťa. Keďže som bYvala ďaleko od svojej rodiny svokra bola nasackovana nonstop u nás, čo ma netešilo lebo predsa s vlastnou mamou si mám toho viac čo povedať ako s cudzou ženou. Ale čouž, som rada že to mám za sebou😃

danieladugard
30. sep 2021

Chodila som prvy mesiac dva zasadne len von s ludmi. Este tak, kamoska prisla dnu 🤪 vecer, ked decka pospali, sme si sadli a pokecali.. Mamu mam daleko, zo svokry by ma prclo, ale ona sa zase nevtiera, takze pokial nepovieme, ze nech pride tak sa nevnucuje a vzdy navrhne nech ideme na obed a pod. Po oboch cisarskych som bola di par dni schopna sa postarat, muz sa staral o domacnost tiez, takze pomoc nebola potrebna.

ankare
30. sep 2021

Ja by som bola rada,keby mamka príde s jedlom. Také návštevy by som veru uvitala,že by pomohli,nie že by som ich ja mala obskakovať.
Na druhej strane Tá chápem,lebo viem,aké naše mamky sú.
Urob si tak,ako to cítiš Ty. Nemusíš nikomu nič vysvetľovať. Povedz mamke,že si chcete zvykať jeden na druhého. A hlavne oddychuj,keď oddychuje bábo.
Áno,keď máš pokojný deň, si pokojná aj Ty,aj laktacia sa lepšie rozbieha. Ak si nebudeš dať rady s dojcenim,kontaktuj laktacnu.
Držím palce!

jazula
30. sep 2021

Celé šestonedelie som chcela u nás vidieť len partnera 🙂. Mama sa ponúkala, že mi príde pomôcť, keďže ale býva 400km od nás, musela by u nás bývať a to som nechcela… Akože pomohlo by, keby niekto navaril a upratal, ale za to narušenie súkromia mi to nestálo. Prvých pár dní ostal priateľ doma, to som chcela a uvítala, “svokre” sme malú ukázali na prechádzke (ona pre zmenu býva od nás 10 minút pešo, ale neponúkala sa prísť pomôcť ani raz 😉). Na to, že je to moje prvé dieťa, tak som to dala zatiaľ (má 4,5 mesiaca) vcelku so cťou, akurát teda domácnosť dostáva na frak trochu 🙈. Aj keď priznávam, že vymoženosť donasky jedla sme využívali hlavne na začiatku dosť často 😁.

angel993
30. sep 2021

Ku kojeniu som svokru, svokra ani švagrinu nepustila. Ani manžel si neprial aby na mňa pozerali. Moji rodičia ani sestra mi nevadili, ale oni sa vždy tak otočili aby na mňa nepozerali.

marianna_peskova
30. sep 2021

Rob, čo ti hovorí srdce. Ja som veľmi ocenila každú pomoc, lebo som málo spala a bola som ako prvomatka v strese.

evkamotka
30. sep 2021

Mne mamina aj dost pomohla s kojenim a bezne som kojila pri nej, vobec mi to nevadilo. Kazda sme rozna

jaskolka
30. sep 2021

Ja som práveže na začiatku bola v podstate len sama s malým, muž celé dni v robote a svokra maximálne posedela pri novorodencovi, ale starostlivosť bola výlučne na mne. Teraz keď už je väčší, tak už je s ním oveľa viac, hra sa s ním, prechádza, vonku sa hrajú na ihrisku a podobne.