Nespavosť skoro dvojmesačného dieťaťa

bk6
20. feb 2022

Dobrý deň, neviem čím to je spôsobené, že naše takmer dvojmesačné dieťa nespí cez deň nespí v noci. Cez deň spí iba jedenkrát aj to polhodinu. V noci je hore každú hodinu. Už ma nebaví si ľahnúť na čo na tú chvíľu ja už len čakám kedy pôjdem do dôchodku a konečne sa vyspím
Dieťa kojim. Čo je otročina najväčšia.
Kde sú tie časy keď dieťa sa najedlo a spalo, najedlo a spalo.
Takéto malé dieťa by malo čo najviac spať, ale to naše nebude nikdy nespať veď na čo. Nech už je dospelé🙏

miskamicha
20. feb 2022

@bk6 klud. Ja mam takmer to iste. Dnes ma 9 tyzdnov. Viem ze si nahnevana...nevyspata..ale pokial ti babatko neplace tak zrejme mu taky spanok staci...kojene deti sa budia vacsinou castejsie. Moja spi cez den akurat v kociku ... v noci ako kedy..vcera napr.o 2.30 ale pktiahla viac ako 3 hod co sa nestava. Vydrz este mesiac...zvykne sa to po 3.mesiaci upravit. Nezufaj...ma to tak vela rodičov... keby mala koliky tak ti vrieska kazdy den niekolko hodin 🙂 drz sa a pevne nervy. A neboj bude staršie prespi celu noc 🙂 a vyspis sa aj ty. Ja uz zvazujem kupu kresielka 4moms mamaroo len je to dost nakladna vec a nemusi pomoct.

andreatytler
21. feb 2022

@bk6 No to musi byt velmi narocne.
A ako sa sprava cez den? Ne unaveny? Mrzuty, ospaly? Place, alebo je spokojny?
Velmi caste nocne budenie moze byt znakom toho ze je preunaveny. A to urcite je ked spi tak malo cez den. Ja si to neviem predstavit ze tak male dieta je hore 4-5 hodiny vkuse, ale pocula som uz o takych.
Aky mate rezim?

bk6
autor
21. feb 2022

@miskamicha ďakujem za povzbudenie snáď budeš mať pravdu a od 3 mesiacoch sa to úpravy lebo je to šialené byť takto vkuse hore.

bk6
autor
21. feb 2022

@andreatytler režim ešte nemáme. Cez deň neplače. Keď zaplače tak ju zoberiem a kojim. Ona počas toho zaspí keď ju chcem potom položiť do postieľky tak sa začne v nej vŕtieť a je hore. Mám pocit, že kojim 20 hodín denne.

enoula
21. feb 2022

Všetko je len obdobie. Hrozna veta, ale je to tak.
Predpokladam, ze ste uz všetko skusali.. aj kocik aj satku/nosic a kojenie v nom, flasu s mm na skusku..
Ak je dieťa spokojne, tak len vyckat, kym pride rezim..

ajka0207
21. feb 2022

@bk6 ak ti zaspí na prsníku, tak spí, nemôžeš povedať že dieťaťko nespalo. Chápem že pre teba to oddych nie je. Máš staršie deti? Pri prvom by som ju nechala spat na prsníku. Keď som mala druhé a tretie dieťa dosť som satkovala, ale teda občas aj plakali.

medeaa
21. feb 2022

@bk6 trochu hnusne napisane, otrocina? Dieta ta potrebuje, nie je to iba stroj, ktoremu staci dat najest a polozit ho spat. A ano, s kojenim je to tak, dieta sa prve mesiace velmi casto koji a vyvija sa mu aj spanok, cize sa to stale bude menit. Moze to ale byt aj tak, ze sa nevyspis este dobre 3 roky. Co budes robit, ked pridu este zuby do toho. Ja ti iba poradim, ze nastuduj si co najviac o detskom spanku. Porozumiet tomu ti mozno pomoze lepsie situaciu zvladat. Mne ciastocne pomaha dat si obcas melatonin v tabletkovej forme. Moj syn ma 9 mesiacov a od jeho narodenia som nespala suvisle dlhsie ako hodinu. A to som ho kojila (bohuzial) iba mesiac a pol. Ak ti to chrbat dovoli, vyskusaj satku alebo nosic. Vyzera to tak, ze dcerka potrebuje k spanku hlavne tvoju blizkost s upokojit sa na prsniku.

medeaa
21. feb 2022

@miskamicha ze sa kojene deti budia castejsie, chcela by som vidiet k tomu nejaku statistiku, lebo moj syn je od 1,5 mesiaca na umelom a sice ma 9 mesiacov, ale nespala som suvisle viac ako hodinu od jeho narodenia. A to mam vsetko nastudovane, vyskusane, som uz ako chodiaca encyklopedia o detskom spanku, radila som sa s odbornikmi, kedze som sa bala, ci nieco nerobim zle a ako mu mozem pomoct...

miskamicha
21. feb 2022

@medeaa zo svojho okolia co poznam kojace mamicky tak ich deti sa budia aj kazdu hodinu. Maloktore prespi viac 🙂 max dve hodiny. Ale su aj vynimky. UM je sytejsie, zalezi kolko syncek vypije, ak sa budi na jedlo kazdu hodinu zrejme na jednu davku nevypije dost...alebo sa budi na nieco ine a treba zistit na co... take dieta uz by malo..pisem malo prespat aj celu noc ale su deticky ktore sa takto budia a nespravis s tym nic, pokial neplace a je spokojny tak asi ma taky svoj "rezim". Resp.moze mu nieco prekazat co ho budi.

kuriatkocervene
21. feb 2022

@bk6 nám pomáha cumlík a plienka cez hlavu ... keď ju kojíš je dobré si ju zobrať k sebe do postele a dojčiť v ľahu na boku. Keď malá zaplače, len si ju prisunieš, dáš jej prsník a môžeš ďalej spať, nemusíš nikam vstávať.
Je potrebné, aby ti niekto pomáhal, popros manžela ak môže aby ju napr. na 2 hod. denne zobral von, aby si si mohla oddýchnuť ...

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreatytler
22. feb 2022

@bk6 Kedze pocas toho kojenia zaspi, asi sa nenapije dostatocne do syta a o chvilu je hladny a zobudi sa. Asi ta nepotesim ale spanok sa ako tk ustali az okolo 2 roku. Mne o tom povedali ked mal maly 4 tyzdne a myslela som ze ma svihne, ale ubehlo to rychlo. Len zase ten nas mal aj dobre dni a dokazal spat v postielke cez den aj 2 hodiny a v noci aj 4 - 5 hodin. Mne velmi pomaha muz. Neda sa aby tebe niekto pomohol?

juliet86
22. feb 2022

skusili ste biely sum? my ma nom ficime nam pomaha. skusila.si doetatko zavinut do zavinovacky? mozno ho budia vlastne rucky. tieto dve beci pomohli nam. pripadne skusila si ju ulozit na brusko ? (s monitorom) byt tebou spravim aj taly pokis ze jej fuknem striekackou cirvkou poharikom noekolko ml umeleho mlieka. ak zaspi ako dudek tak je zrejme hladna a preto nespava. drzim ti palce.

medeaa
22. feb 2022

@miskamicha on je uz viac na prikrmoch, mlieko do neho ledva dostanem 🙂. Je to temperamentne dieta, nezastavi sa, trva dlhsie kym ho upokojim a uzemnim pred spankom, navyse stale vie nieco nove co v noci trenuje (najnovsie zacina chodit) a do toho mu stale idu dalsie a dalsie zuby... Jednoducho s niektorymi babatkami je to rodeo 😂. My sme skusali uz asi naozaj vsetko, ale pomohlo iba zmierit sa s tym, ze nejaky cas sa poriadne nevyspime.

miskamicha
23. feb 2022

@medeaa tak zrejme to bude aj jeho povahou...nam pediater povedal ze velmi zalezi od povahy babatka...niekdote potrebuju spat voac a inym staci maličko 🙂ale drzim pwlce aby ste sa uz konecne dobre a dosyta vyspali

medeaa
24. feb 2022

@miskamicha vdaka, ja si tiez myslim, ze velku rolu hra aj povaha, plus psychomotoricky vyvyoj, dozrievanie centralnej nervovej sustavy... Ja to beriem uz dost v pohode, vobec sa tym nestresujem a odvtedy mi staci aj taky prerusovany spanok. Nebude to tak navzdy.

miskamicha
24. feb 2022

@medeaa urcite sa to zmeni a este bude celky spáč🤣

ls85
24. feb 2022

@bk6 my sme do 3 mesiacov nespali skoro vobec, potom ako zazrakom spinkal do 5 mesiacov a teraz 6 mesiacov a v noci kazdu hodinu hore. Mame 2 zubky a idu dalsie, nechcem strasit, ale podla mna sa prvy rok nevyspime asi vela🙈 treba vydrzat, bude lepsie, uvidis. Drz sa!

andreadobrocka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz