Nespokojné dieťa v kočíku

danielka1905
30. apr 2023

Ahojte mám 7 týždňovú dcérku . Do teraz bola v kočíku ako med milovala ho hneď ako som ju do neho dala hneď spala dokázala tam prespať 2,3,4 hodinky . Ale tento týždeň sa niečo zmenilo nechápem to dám ju do kočíka a začne plakať nie plakať kričať červená v tvári zavreté oči nič nepomáha ukludni sa keď ju zoberiem na ruky . Skúšala som to každý deň od stredy stále ten istý scenár . Nechápem to . Máte s tým niektorá skúsenosť ? Je to len obdobie a treba byt trpezlivý alebo jednoducho odmieta kocik ? Prvá dcéra milovala kocik a nikdy nič take sa nám nestalo takmer do troch rokov nám v ňom na obed spávala . Hlavne blíži sa leto veľa chodime na výlety , ale keď má cely čas vrieskat nemám chuť niekam s ňou ísť . Hlavne chodím pre staršiu dcéru do školy tak isto mame psíka , ktorého treba venčiť a keď to má byt každý deň takýto plač tak skončím asi na psychiatrii 😭 mám aj manduku tam je tam je spokojná ale nechcem moc aby si na ňu zvykla . Keďže v lete si to neviem predstaviť keď je von 40 stupňov . Budem vďačná za akúkoľvek radu či skúsenosť ❤️🙏

slavomira236
30. apr 2023

@danielka1905 moja mala nikdy v kociku nespala vzdy len v postielke takze dokedy nesedela len lezala bol problem..ked sme boli u lekara dlhsie a prisla jej hodina na spanie len revala ako tur celuu cestu (dokazala sa az zajst) Ako sme prisli domov dala som do postielky do sekundy spala

ivangeline
30. apr 2023

Aj moje...Prve tyzdne je dieta spave..Je to jedno. Potom ani jedno z mojich nebolo v kociari,az ked zacinalo sediet. 6 az 8m.. Boli v nosici prve mesiace. Neskoe kociar. Da sa naucit na spanok na kociar ale aj to sa potom tazko odnauca.. takze moje spaki minimalne. Zasadne postel.

rk123
30. apr 2023

preferencie dietata sa menia, ani ty nemas rada cely zivot tie iste veci.
moja dcera milovala kocik a jedneho dna koniec. odvtedy pol roka nehrozilo aby bola v kociku. po pol roku ho opat vzala na milost 😀
inak je to uplne normalne co robi - v satke je spokojna chce byt pri tebe, vezmes ju na ruky je spokojna chce byt pri tebe. normalne male babo ktore potrebuje mamu a nechce byt od nej odlucene.
a teda poviem ti moja dcera spala aj v kociku, aj len na prse, aj len v nosici, aj len na fitlopte .. na nic si veru nezvykla, vsetko preslo, zmenili sa jej preferencie a teraz zaspava na posteli pri hladkani

adka8zlocha
30. apr 2023

@danielka1905 moja tiez tak... prvych par tyzdnov jej bolo jedno, a potom asi do 6 mesiacov nemohlo byt o kocari ani reci. Jedine tak, ze som ju uhojdala na rukach a spiacu polozila do kocika ktory sa ale nemohol hybat.
Potom ked mala asi pol roka som ju skusila uz v sportiaku zobrat na prdchadzku, kukala sa a zaspala. Odvtedy kocar vpohode. Nedokazala si na tu vanicku jednoducho zvyknut a to som sa fakt vsemozne snazila. Jedine nosic.

banalu
30. apr 2023

Aj u nas bol kocikovy strajk, zo dna na den, presne ked mala 2-3 M, rev akoby ju rezali. V tom case som zacinala aj nosit v nosici (kvoli refluxu) takze sa nosila aj von. Ked sa oteplilo skusala som ju tam skladat z nosica a pomalicky, pomalicky sa vratila do kocika a okolo 8 M uz v nom spala prvy ranny spanok, no chcelo to pevne nervy a kopu trprzlivosti.

danielka1905
autor
30. apr 2023

ja mám hlavne problém že ona nechce spat inde ako na mne , alebo v nosiči preto bol doteraz pre mna kocik záchrana . Od narodenia je proste taká uspim ju a keď ju položím tak sa do päť min zobudí a neskutočný plač … ja chápem že potrebuje mamu a venujem sa jej 100% , len občas potrebujem aj upratať aj navarit či sa venovať staršej dcérke . Mna to osobne veľmi prekvapilo lebo staršia taká nebola tá spala či v postieľke či v koci …

danielka1905
autor
30. apr 2023

@ivangeline len už teraz je dosť teplo a je cela spotena keď ju vyberiem a o mojich krížoch s ktorými mám dosť problémov ani baviť nemusíme . A keby mi chcela aspoň v postieľke spat tak by som to neriešila ale ona nechce cez deň spat …do teraz len v koci teraz už ani to . V noci spinka krásne keď ju uspim spi pekne do rana budi sa max dva krát na kojenie a to keď ju prebalujem už väčšinou spi ..

rk123
30. apr 2023

@danielka1905 prveho pol roka tak isto spala v nosici alebo len na mne. ja chapem ze je to tazke kedze prva taka nebola tak ma clovek nastavene ocakavania, ale bohuzial, cim skor to prijmes tak tym ti bude lepsie. ver mi ja som s tym bojovala 2mesiace a ked som to prijala tak sa mi ulavilo.
a teda moja sa najviac nosila ked mala 8-12m co mala okolo 10kg a teda krize mi neutrpeli. treba dobry nosic a dobre ho nastavit hlavne.tak isto ty funkcne oblecenie aby si sa nepotila a aj mala (merino vlna idealne). hovorim ja som nosila prvy rok takmer vkuse aj cele leto a nebol jediny problem

gr3tch3n
30. apr 2023

@danielka1905 wow to máš skoro ako my - malý miloval spinkať v kočíku a ja som sa mohla dosýta poprechádzať aj 3 hodiny. Medzi 7 a 8 týždňom zrazu po pol hodine spánku precitne a chvíľku ho ešte baví ležať len tak, no potom spustí plač a ja môžem utekať domov. A tak som sa tešila,že začnem chodiť do mesta, na prechádzku a posedieť na letnej terase 😭

danielka1905
autor
30. apr 2023

@rk123 nosič mám dobrý len ja mám problemi s chrbticou celkovo … áno je to ťažké zmieriť sa s tým kedze potrebujem aj v domácnosti fungovať aj staršej sa venovať manžel je často dlhšie v práci tak je to na mne . Je zaujimave ako môžu byt sestry tak odlišne .. prvá bola hotový anjel v porovnaní teraz 😂🙏 ďakujem za odporúčanie skúsim pozrieť

danielka1905
autor
30. apr 2023

@gr3tch3n aspoň že ho chvíľku baví pozerať 😂 ja ak malú náhodou uspim tak po zobudeni kričí jak keby ju rezali minimálne . Dosť frustrujúce v piatok som potrebovala ísť k doktorke s malou auto mal manžel a celkovo doktorku mame 20 min tak som šla s kočom 10 mamičiek som stretla kde deti disciplinovane spali len tá moja kričala 😅😭 ani Nehovor a viac má to hnevá že sa blíži leto a tie prechádzky s kočíkom jednoducho milujem staršia dcéra bola každý deň na prechádzke doma sme boli len keď pršalo . Ja dúfam že to časom prejde 😂 asi naivne ale nevadí

jaskolka
1. máj 2023

@danielka1905 nuž sú rôzne deti. To, že prvých par týždňov spala v kočíku, neznamená ze tak bude stále. Proste novorodenec je taky(väčšina) že jam ho dáš, tam zaspí.
Ale neskôr to už sa začne meniť. Nemusí, ale môže. Môj syn nenavidel kočík od začiatku, reval, akoby ho drali z kože, kým nemám 5 mesiacov, a nedala som ho do sportoveho, kde už videl okolie. Neexistovalo ísť s ním na nejakú prechádzku, po 15 minútach bol hore a rev na plné kolo. Aj predtým, kým zaspal, tak vsetci susedia vedeli ze ideme von 😆.
Tak som to nechala tak, von sme chodili minimálne alebo len tak na rukách trochu do záhrady. Neskôr športový, už bolo lepšie, ale on nikdy nebol to kocikove dieťa, odrtpel si to a čím skôr preč z neho.
Dcera opačne, ta milovala a miluje kočík celé hodiny by sa dala voziť. Nemala problém spať v kočíku, prechádzky keby pol dna, tak je schopná tam spať.
Proste každé dieťa je iné. Bud to budeš akceptovať, alebo budeš "bojovať" a byť nervózna, nespokojná a dieťa aj tak ti bude revat v kočíku.

amadea3
1. máj 2023

Moja prva bola taka... v kociku rev vresk, prerevala cca 20min kym sa urevala do spania, pospala tam 10min, zobudila sa a rev zas. Nemala som na to nervy, chodieval kocikovat manzel a len do lesa, kde nebolo ani nohy 😂Ja max do obchodu a aj to vzdy s takym revom sme sli, ako keby som ten kocik s dietatom dakomu ukradla. Ani take ze dat cumel nefungovalo, mala som kupenych hadam 10 od roznych znaciek a akurat jej tak zavadzali v ustach pri placi😅 Nosila som v manduce, nedalo sa inak. Dufala som ze ked uz bude v sportovom sediet, ze sa to zlepsi, ale bohuzial, jednoducho ona bola v kociku nespokojna. Paradoxom je, ze mala cca 2,5r ked sa narodila mensia, a to uz sa zrazu vozit chcela😂 Daj kociku este sancu, mozno sa to este zmeni. A ak nie, tak bud nosic, alebo proste pevne nervy pocuvat ten plac. A na doma mozes skusit zavesnu kolisku (hacka), v tej rada spavala moja druhorodena (ktora sice kocik stolerovala, ale spala len kym sa hybal a na "bezcielne" prechadzky uz som pri dvoch detoch nemala cas).

timilv
1. máj 2023

@danielka1905 naši obaja boli v kočíku nepokojní keď fúkal vietor. Proste im asi vadilo ako naráža vietor do striešky na vaničke. Nemôže to byť aj u vás takýmto niečím?

janage
1. máj 2023

@danielka1905 och obávam sa, že s tým neurobíš nič. Ale ak dieťa je pokojné pri Tebe, nerieš čo bude v lete a daj ju do nosiča. Moje prvé dieťa revalo v intenzite tvojho, ale v kuse vo dne v noci a všade v šatke, kočíku, na lopte, v nosiči. Pol života by som dala keby stačilo dat do nosiča či šatky, aby sa upokojilo.
Ale k veci. Skús šatku dá sa tam bábätko dat do inej polohy ako v nosiči.
Ak nič nepomôže zožeň si na 2 hodiny denne pomoc.

jaskolka
1. máj 2023

@amadea3 cumle zavadzali v ústach pri plači... To je top veta👌👌

janage
1. máj 2023

@danielka1905 alebo ešte by som skúsila také to zavinovanie do akoby kukly. Keď dieťa má ruky aj nohy pri tele. Vtedy pred rokmi to nebolo, iba perinka a v horúčavách to bol problém. Ulitka sa to volá.

juliet86
1. máj 2023

@danielka1905 rozumiem tvojmu sklamanium ja.som mala.takuto prvu dcdrku. citila.som sa.miestami ako v domacom vazeni

scorpionflower1
1. máj 2023

@danielka1905 no.moja spala v kociku len prve 3-4 tyzdne aj to len doma, potom kocik nechcela vidiet do 1.5 roka, vobec som ju donho nemohla ani polozit/ posadit. Bola len v nosici aj v tom niekedy nezaspala. Najradsej spala do 1 roka na mne, tak, ze som sedela na gauci a drzala ju na rukach cely cas ako spala. Inak spat od narodenia nechcela.

ivangeline
1. máj 2023

@danielka1905 Mozno len v nevhodny cas davas spat.

tulipanicek
1. máj 2023

Tak zadala viac vnímať.
Moje obe deti nenávideli (druhé aktuálne) kočík.
My používame len nosic.

danielka1905
autor
1. máj 2023

@janage mame tri aj v tom spinka cez deň v noci len tam ju rušia nohy má tam veľa priestoru skúšala som to dať do kočíka nepomohlo skúšala som dať do kočíka vrkoč že možno jej vadí ten veľký priestor nepomohlo 😂😂😂 manžel včera že on to ešte vyskúša 😂 tak skončilo to tak že tlačil prázdny koč a ja malú v manduke 😂🤷‍♀️Najviac milujem tie reči sama si zato môžeš naučila si si ju na ruky … akože facku by som dala

danielka1905
autor
1. máj 2023

@ivangeline my mame celkovo problém so spaním v hocijakom čase cez deň … ak je na mne dokáže spat v pohode ak ju dám do postieľky hneď je hore do 5 min zvyčajne . Najdlhšie mi cez deň v postieľke spala 30 min a to len raz . Keď sa zobudí začne plakať zoberiem ju na ruky nechám si ju na sebe spat a v pohode aj hodinu ako nič 🤷‍♀️

danielka1905
autor
1. máj 2023

@jaskolka keby to je naopak že prvá nemá rada kocik tak to neriešim lebo bola jedináčik , ale teraz nemôžem povedať staršej dcére že vieš čo tvoja sestra nenávidí kocik tak budeme celé leto doma .. a zas ju mat v nosiči cely deň mi atraktívne naozaj nepride 😂🤷‍♀️ . Práveže ona to mala tak že nikde nechcela cez deň spat jedine v koci teraz nechce ani tam len na rukách 😂😂😂 no budeme to musieť nejako vymyslieť skúsim to nechať tak a o mesiac sa k tomu vrátiť či nezmení názor 😂🤷‍♀️

dadis
1. máj 2023

@danielka1905 Moja sa naucila na kocik pevne zavinuta a prikrytu tvar plienkou 🤭 a to sa narodila v juli. Ked niekto nakukol do kociara, ze pozrie babatko, tak som len vysvetlovala..som sa citila ako fantozzi, ked odokryl kocik s mariangelinym dietatom, tak sa kon splasil 😂😂😂

adrianasmolko
1. máj 2023

@danielka1905
ahoj ja som to mala podobne starsi syn bol v kociary dlho vo vanicke mladsi asi do 2 mesiacov a padla tiez som potrebovala chodit do skolky vyriesili sme to vymenou kociara kedze nemal problem spat vo vajcu tak sme kupili korytkovy kocik (stoke) a tam nemal problem a ked zacal poriadne sediet siel hned do golfaca do velkej 3kolky
tiez bol noseny mozno aj preto
tak ak ti spi vo vajicku skus zmenit kociar mozno jej vadi poloha
kociar nemusi byt novy ja som kupovala bazarovi aj ked velky kociar bol ako novy no co uz
drzim palce

mamkalentedkova
1. máj 2023

Moja dcéra našťastie so spaním v kociariku problém nemala ..skôr naopak..keď sa zobudila už tam ležať nevydržala takže sme vždy na dlhšie prechádzky chodili s nosičom a cestou späť som väčšinou tlačila prázdny kočiar.Zas synovec a neter spali iba na bruchu ..čo už v postieľke alebo v kociari ..aj keď sa to u novorodencov neodporúča ..inak skrátka spať nevedeli 😁
Ale je normálne a prirodzené ,že najradšej spinka na tebe .Si mama ,počuje tvoje srdiečko tak ,ako tomu bolo v brušku a zrejme sa takto citi bezpečne.Tiez by som asi skúsila aj šatku,predsa tých polôh sa tam dá skúsiť viac ako v nosiči .Určite by som staršie dieťa kvôli mladšiemu nedržala celé leto doma ..aj keď je to možno len obdobie ,ktoré prejde .
Moja najmladšia do pol roka zaspávala úplne v pohode ..krásne sama ..kdekoľvek so. Ju položila ,či postieľka , či kočiar,dúška ,zakryla som ju a do minúty spala .Potom sme dostali covid ..odvtedy cumel nechce a zaspava doteraz len na prsníku 🤦‍♀️prípadne vonku v kočíku ale musí mať v rucke niečo , čo cmula ..každý máme svoje "trápenie " 😁

ivangeline
1. máj 2023

@danielka1905 Asi ti chce povedat,ze mad odpocivat tiez! ;P

janage
1. máj 2023

@danielka1905 to je z tých situácií, že to naozaj pochopí len kto to zažil. Za mnou sa ľudia na ulici otáčali, že pani čo to dieťa tak plače. A susedia si museli kúpiť štuple do uší, aby mohli spať. Keby to dieťa aspoň v manduke spalo dala by som za to vtedy neviem čo.
A úplne ma dorazali tie reči a tabuľky ako dieťa poznačí nedostatok spánku čo sa vývoja mozgu týka. (je člen mensy😁)Ten pocit, že nedokážem utíšiť vlastné dieťa bol strašný. A na mojej psychike sa to podpísalo určite.

jaskolka
1. máj 2023

@danielka1905 to áno, lenže keď proste nechce kočík, tak jedine ten nosič už ostáva, alebo šatka. Správne nastavený ci uviazane by si nemala nejako velmi cítiť váhu. Alebo keď idete na výlet, tak nech nosí muž.
Lebo riskovať, že vám preplace malá celý čas, to nič z toho nebude mať nikto.
Alebo skúšať stále kočík, možno keď podrastie, tak bude lepšie.