Otázky pre profesionálneho rodiča.

milivanilka
24. aug 2019

Ak je tu nejaká profesionálna matka, viete mi popísať svoje skúsenosti z tejto profesie?
Ako dlho to robíte (robili ste)
Koľko detí ste už mali v domácnosti
V akom veku
Mali nejaké postihnutie?
Ako ste to zvládali
Ako dlho boli u vás
Prípadne plat
Ďakujem🙏

lula313
24. aug 2019

Ahoj, nemam osobnú skúsenosť, ale moja známa má ako profesionálny rodic 12 ročného chlapca(už ho má vyse 2 rokov), čo má prekvapilo, že nemá partnera, ale je učiteľka, takze to možno v jej prípade stačilo a nevyzera, že by ho mala mat na krátku dobu. Postihnutia nemá, chlapcek je zdravý a nie je Rómskeho etnika(čiže nechceným dieťatkom môže byt aj úplne zdrave, pekne, biele dieťa). A myslim, že to zvládajú veľmi dobre, mám ju na Fb medzi priateľmi a zvyknú pridávať obaja fotky, kde sú spokojni, chlapec ju vola mama, je rad, že chodi po výletoch a má svojho rodiča a ona je stastna, že nie je osamelá a vzhľadom na vek aspoň nejaké dieťatko má, lebo už by vlastne asi nemohla mat.

pribinak
24. aug 2019

Mam kamosku co ma s manželom v starostlivosti 4 deti. Ich vlastne su uz dospelé..
3 deti su súrodenci, maju ich uz vyše 5 rokov a zrejme aj naďalej u nich zostanú nakoľko mama zomrela a otec je bezdomovec. Su to biele deti. To najmladšie ma zdrav.priblemy, matka fetovala pocas tehotenstva.
Potom maju par tyzdnove babatko, to u nich zrejme dlho nezostane, matka sa k nemu nehlasi otec je neznámy. Uz je v ponuke na adopciu, to je rómsky chlapček, je zdravý.
Uz tak mali babatka, tie u nich dlho nepobudnu, bud idu na adopciu alebo do pestunstva.

Z domova dostavaju plat, casto oblecenie a hracky pre deti, co tam ludia nosia. Pre babatka sponzorsky niekedy mlieko, pluenky, .... niekedy nic, ako kedy.
Niekedy pridu na domova aj s detmi, aby sa deti stretli s bio rodičmi, ale len niekedy.

Samozrejme tieto deti maju problémy, musis rátať s tym, ze chodis po logopedicku, neurologicke, očné, kardio, .... musis s nimi vela cvicit, ucit bežným hgienickym veciam, ....
ty mas tiez sedenia s psychológom ak sa nieco deje.
Je to zaujimava a nezaplatená praca! Lebo robis 24/7 a mas smiešny tabuľkový plat.
Predtým ako dostanes dieta do starostlivosti tak mas kurz ako profi rodic a este nejake školenia

Tieto deti napr babatka su náročnejšie, matky casto maju rozne závislosti, na gyn.poradne nechodia, rozne traumy. Ale zas ked vidis ako to dieta u teba rozkvitne, ako sa mu dari, ako ide vpred, tak to je to co robi tuto pracu taku krásnu

Ale oni su šťastní, našli sa v tom

eliska13
24. aug 2019

@pribinak a hlavne musia byť psychicky vysporiadaní s tým, že im prirastu k srdcu a odídu.
@milivanilka moja vzdialená rodina to robila mali 2 deti súrodencov najprv jedno, neskôr druhe.Plat nízky, po pár rokoch to vzdali ich biologické deti takmer dospelé to zle znášali, manžel tiež zle znasal problémy s deťmi museli chodiť k psychologicke, problemy s ucenim, až to vzdali
Kto to chce robiť musí byť silná osobnosť a mať v hlave dobre vysporiadané prečo to chce robiť a čo od toho očakáva.Aj oni išli s tým, že niekomu pomôžu, ale trpeli ich deti a neskôr aj oni kde ona sa v tom našla, on časom nie....je to hop, alebo trio záleží aké deti dostaneš zlatíčka, problémové,..

pribinak
24. aug 2019

@eliska13 absolvujú sedenie s psychológom, kde to bude jedna z najdôležitejších tém
Moja kamoska si veru aj poplace, ked babatko ide k novým rodičom
Ale ona to ma nastavené tak, ze ona je mamou len na záskok

milivanilka
autor
24. aug 2019

@marllik ďakujem