Prerezávanie zúbkov

terezia23
28. aug 2018
terezia23
autor
28. aug 2018

Ahojte. Chcem sa spýtať/poradiť ako prežívajú prerezávanie zúbkov vaše deti. Môjmu synovi (2roky) sa teraz prerezávajú dolné stoličky. Nemá zapálené ďasná, na dotyk ho nebolia, miesto nemá začervené. Doteraz bol pri prerezávaní zubov vždy veľmi veľmi uplakaný, nervózny, v noci sa mnohokrát budil. Teraz je však iný a neviem či jeho správanie súvisí so zubami alebo je to niečo iné. Začal mať akoby provokačné správanie, chce aby som niečo urobila a keď to urobím prikáže mi to znovu, hoc je to tak ako to chce, začne sa jedovať, revať, vrieskať. Keď na neho zvýšim hlas začne srdcervúco nariekať a chce sa túliť, doslova mi visí na krku a opakuje mi, že ma ľúbi. Je to však až také neprirodzené túlenie, akoby sa bál, že ho nechcem. Niekedy trvá aj pol hodinu kým ho uistím, že ho ľúbim a že je všetko v poriadku. Potom sa hrá pekne ďalej, čítame si a pod. No zas sa stane, že nejaký podnet v ňom vyvolá podobný stav. Teraz už asi 10 dní nechce ísť k nikomu len ku mne, hoci na babky, sestru bol zvyknutý. Nesmiem sa od neho vzdialiť, lebo veľmi za mnou narieka, až tak neprirodzene. Zažili ste si niečo podobné, prejde to? Mám z toho obavu. Pred 2,5 mesiacmi som ho prestala kojiť (bolo to len pred spaním) neviem či to môže súvisieť. Nič iné sa u nás nezmenilo, neviem čím to je.

luzzia
28. aug 2018

@terezia23 zacinajuce obdobie vzdoru plus zacina skusat, manipulovat. takmer na 100% to nebude suvisiet s nijakou fyzickou zmenou 🙂

terezia23
autor
28. aug 2018

@luzzia kiez by to bolo obdobie vzdoru. Trosku sa obavam, ze tie jeho vybuchy hnevu, zlosti, vrieskania sa koncia tym, ze ma zacne objimat, tulit sa, az tak neprirodzene. Vie uz rozpravat a ked sa tuli furt opakuje dokola, ze je moj a reve a reve. Predtym to nerobil.

pribinak
29. aug 2018

Dobry herec, skusa co na mamu plati a funguje. Normalne obdobie vzdoru.