Pri čistení uška sa synček pohol a rozplakal

10. júl 2023

Ahojte, možno otázka odveci, možno veľmi hysterčím, ale pred chvíľou som môjmu malému 8🌜 čistila uška vatovou tyčinkou. A ako som mu išla s tou tyčinkou do uška, vtedy pohol hlavičkou a strašne sa rozplakal 😢 teraz sa strašne bojím či som mu nemohla poškodiť sluch, alebo či som mu neprepichla bubienok 😢

kitycat
10. júl 2023

Tymi tycinkami sa hlavne vobec usi cistit nemaju.

Mojmu maz "vylieza" a ten utrem uterakom...bubienok si mu asi neprepixhla, ale mohol sa oskret neprijemne

januska12323
10. júl 2023

Vyhoď tyčinky, ušká sa čistia koncom uteráka.

viestta
10. júl 2023

Ucho sa cisti sama, priroda to genialne vymyslela. Staci vytriet rozkom uteraka to co je na konci zvukovodu. Uchostury narobia viac skody ako uzitku a este mozu aj ublizit

beata_k
10. júl 2023

A hlavne, ak uz. Tak treba pouzivat vatove tycinky pre deti, nie tu obycajnu. Presne kvoli takemu pripadu. Zrejme sa len zlakol. Zajtra uvidis, ci je v pohode.

autor
10. júl 2023

@kitycat
@januska12323
@viestta
@beata_k ďakujem baby. Trošku som sa upokojila. Plakal asi len 20 sekúnd, potom prestal a už vyzeral byť v pohode, usmieval sa. Vraj keby mal prasknutý bubienok, šla by mu krv. Ale vďaka za radu, tie tyčinky už radšej nebudeme používať.

cookie29
11. júl 2023

no vatovou tycinkou sa k bubienku nedostanes. A nie, nesla by krv. Ale vatovou tycinkou tak maximalne zatlacis maz dovnutra k bubienku a vytvoris zatku. Napriklad. Ja vatovu tycinku pouzivam, ale utieram nou len usnicu a za uskom, nikdy nie do zvukovodu.