Problém s večerným spánkom novorodenca narodeného v 33. týždni

katches69
12. sep 2022

Caute, mame doma novorodeniatko ktore ma mesiac, je predcasne narodena 33tt. Mame problemy s vecernym spankom. Mali ste to niektora aj vy tak? Kedy sa to upravi? Je noc kedy spinka krasne a je zasa dalsia noc kedy sa musi doslova uspavat 3hodiny a nepomaha absolutne nic ani prebalenie napapanie kocikovanie nosenie na rukach nechanie tak nech zaspi sama a ani postel. Niekedy je lepsie a niekedy horsie...

ls56
12. sep 2022

@katches69 nemam predcasniatko a mali sme to omnoho horsie ako ty😀
Mala narodena par dni po termíne vrieskala každy večer asi celý jeden mesiac. No každy večer…skôr celú noc. Mala vymenený deň a noc a teda keď sa večer malo ísť spať tak plakala až do 2-3 rána… koliky? Možno. Ja ti poviem len vydržať. Ono sa to bude velmi casto menit. To čo platí dnes,zajtra nemusí a čo bude platiť zajtra, tak o týždeň bude úplne inak. Treba to brať športovo,tak ako je a ďakovať,že to nie je horšie.

aliaray1
12. sep 2022

@katches69 nasej velmi pomaha nosenie (satka aj nosic), telesny kontakt koza na kozu, spolocne spanie v posteli (v hniezde), kojenie.

Potom treba vylucit ci nerobi zle mlieko, pripadne prdiky, dostatocne odgrgat (u nas krasne zabral Baby calm + espumissanL).

Nic sme nerobili na silu, aj napriek unave sa usmievali. Sama si robila svoj vlastny rezim a tomu sme sa prisposobovali vsetci. Dnes v 5. Mesiaci je usmievave vyrovnane babatko s nocnym spankom ako medvedik.